Lidl маркети и во Македонија

Дали сте за отварање на Lidl маркети во Македонија?

• Вкупно гласачи
    271
Член од
15 јули 2007
Мислења
16.090
Поени од реакции
8.398
Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.915
Поени од реакции
8.545
Ја само се надевам дека ќе ги има пакуваните стекови што ги има по земјиве околу. Ниедна месара не научи одресци да праи како треба а и стално им се резервирани за мој до моега и кафани. Не ми текнува задњи пат рамстек кога сум начекал во Веро.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.090
Поени од реакции
8.398
Ја само се надевам дека ќе ги има пакуваните стекови што ги има по земјиве околу. Ниедна месара не научи одресци да праи како треба а и стално им се резервирани за мој до моега и кафани. Не ми текнува задњи пат рамстек кога сум начекал во Веро.
Мислиш на вакво нешто?
1740682412402.jpeg

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.915
Поени од реакции
8.545
Член од
15 јули 2007
Мислења
16.090
Поени од реакции
8.398
На телешко мислам. Имаат во грчкиот Лидл добар рамстек, рибај и њујорк стрип. Исечени спакувани бомба. Мислам дека беа по 100-150г парче.
Јас се надевам кај нас во сите Lidl маркети дека ќе понудат и свежо месо, свежа риба.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.824
Поени од реакции
6.307
Пошто досега во градов не се наоѓаше квалитетно свежо месо....
Ебаве тупаџиите...Го чекаме Лидл ко SpaseX погон да отвара...

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.915
Поени од реакции
8.545
Кажи ми кај да најдам свеж ribeye, skirt и strip во Скопје?

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.090
Поени од реакции
8.398
Не дека нема по месари ама зошто да нема уште еден маркет кој ќе нуди свежо месо. Риба свежа повеќе фали низ градовиве по маркети. Повеќето маркети нудат спакувана и сечени парчиња риба.

Не дека треба не знам што избор на риба скапо нешто ама да има барем мал избор нешто макар еднаш во месец понуда.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.915
Поени од реакции
8.545
Не дека нема по месари ама зошто да нема уште еден маркет кој ќе нуди свежо месо. Риба свежа повеќе фали низ градовиве по маркети. Повеќето маркети нудат спакувана и сечени парчиња риба.

Не дека треба не знам што избор на риба скапо нешто ама да има барем мал избор нешто макар еднаш во месец понуда.
Батали го овој, еве ја кажувам нема. Освен јунешко и тук там нешто третокласно телешко (далеку од квалитетни одресци), се друго е свиња. Се што вреди се чува за кафани и буџовани. Тоа со Лидл нема да може.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.524
Поени од реакции
43.466
Батали го овој, еве ја кажувам нема. Освен јунешко и тук там нешто третокласно телешко (далеку од квалитетни одресци), се друго е свиња. Се што вреди се чува за кафани и буџовани. Тоа со Лидл нема да може.
Тоа месо е увозено од Америка. Овдешното не го бива за тие стекови. Друга работа е што кравите ги колат поинаку тука, не се сече месото на тие томахавци, брискети и слично.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.824
Поени од реакции
6.307
Леле, леле...
Немало месо и риба. Од кога вкусот ни стана толку деликатен па ни фали баш такво месо точно од определен дел од телото. Пошто ко деца само на на томахавки и т-бони сме растени. Што е следно, кобе стек? Тек па ако дојде јапанец што ќе ни спрема фугу риби..

1500+ коментари има темава. Ало, за ебан маркет збориме...Се следи секој чекор на Лидл на дневно ниво. Се постираат слики до каде се темели, стубови, носачи..
Не викам дека не е добро Лидл да отвори. Секако дека и јас повремено ќе пазарам таму.
Ама опседноста со Лидл на некои членови овде, веќе е болест. Кажав што кажав...

Член од
17 август 2011
Мислења
10.440
Поени од реакции
18.627
Леле, леле...
Немало месо и риба. Од кога вкусот ни стана толку деликатен па ни фали баш такво месо точно од определен дел од телото. Пошто ко деца само на на томахавки и т-бони сме растени. Што е следно, кобе стек? Тек па ако дојде јапанец што ќе ни спрема фугу риби..

1500+ коментари има темава. Ало, за ебан маркет збориме...Се следи секој чекор на Лидл на дневно ниво. Се постираат слики до каде се темели, стубови, носачи..
Не викам дека не е добро Лидл да отвори. Секако дека и јас повремено ќе пазарам таму.
Ама опседноста со Лидл на некои членови овде, веќе е болест. Кажав што кажав...
A so te zabole tebe dali sakam ribeye da jademe.Ja na leb i margarin sum rasten, i riba bese delikatest. Kje ti smeta ako nema riba po marketite? Fali li takvo meso, fali, epa sto objasnuvas?
Автоматски споено мислење:

Месара Андреа Тафталиџе, во секое време
Mesoto vo Andrea i ne e bas dobro za ovoj tip na jadenje. Nastrana so treba da se ebavas da ides do mesarata za ova, namesto u market.

Последно уредено:
Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.915
Поени од реакции
8.545
Леле, леле...
Ми се прикења од лажнава македонска маргарин скромност. Фала ти што ми помогна со запеков.
Автоматски споено мислење:

@Menethil Андреа месото во неколку наврати беше на чуден вкус и некако мокро дали го мрзне одмрзнувал незнам. А веќе и таму ретко да начекам било што до овој тип. Поповски баш ќе ги пробам.

Kajgana Shop

На врв Bottom