Имаше шуплини и во тоа време кано , биди малце реален и за Никола..
Ама да одиш против своја крв исто не е лесно.Незнам што да кажам за него..
Можеше , ама имаше он товар со себе и си дојде казната.
Така пукна тиквата, не треба многу знаење за да се сфатат работите.
Држава со мафијаши не бива.
Затоа и се деси тоа што се деси.
Само што ги има уште тие што веруваат дека сегашниот лидер има капацитет да направи нешто.
Треба да се подразмисли дали ЕУ е правилна опција.
Не мотаат од наше постоење , колку генерации треба да дадеме ние за да бидеме за нив 'достојни' да влеземе во нивното 'европското демократско друштво'.
Мицко сака со сите пријателче да е..

Мора сестринската партија од Немачка да се подржи

Зошто такви потези, еве ти кажи?
Зошто да се затвараат врати место да се отвараат?
Како бе доктор на науки може да ги помеша имињата на Универзитетите и да си дозволи циркузантине од Инфомакс да го ругаат за тоа?
Он сам си дозволува луѓето да го зборат , место да им ја затне на сите муцката..
Ти личи он тебе на таков чоек да е, да ги среди работите?
Треба да е ептен слеп за да не сфати дека Трамп го боли кур , сака да направи пријателство меѓу Русија и Америка и да им го тури на сите.
Тоа го покажа сега на советот на Обединетите Нации.
Христијàн'чето наше само нека му го дудла на Мерц и нека го води народот во тој правец.
Си направивме непотребно проблеми со Русите и таму треба да им е во иднина фокусот и како да ги исправат грешките на тие пред нив.
Вака искрено еднаш да кажеш , кој се гробарите на македонскиот народ?
Како што гледам само шарените се криви според тебе?
Не ми изгледа мене така..
Гледам исто се фалиш животот на вода убав е.
Ако , касни си од медот..
Јас ти посакувам еден ден да имаш за 1000 генерации да створиш и тогаш може ќе ги гледаш подрукше работите.
Не е он за таа позиција кано , што повеќе луѓе го сфаќаат тоа , толку подобро за партијата и за државата.
Не дека јас го судам и тврдам дека е лош човек , не е он за политика и водење држава,кратко и јасно
Многу избрзан конгрес за претседател беше тоа , партијата можеше да почека за лидер со оглед на тогашната ситуација.
Неможе да има на конгрес монопол и точка.
Чив чоек бил не е ни битно.
Битно тие што го подржаа си ги покажаа способностите.
И резултатот е состојбава денеска.
За жал таква е демократијата , се важи квантитетот а не квалитетот.
Секако провидна им е моменталната филозофијата "ете они тоа го направија , што сега ние да направиме кога неможе ништо да смениме.. Мора да се помириме со реалноста.."
Со ова завршува дискусијата за нив.
Тие 'ПАТРИОТИТЕ' што ги нагласуваш често сакаа на мафијашки начин силна држава да направат и им се урна империјата.
За Димче - Че Гевара си секако во право, се покажа он како штетник.
На него му се побитни трулите левичарски идеологии.
Он сака децата да ни растат во општество каде што истополови бракови би биле легални..
Кој сака децата да му растат во такви општества? Има такви?
Они нека си имаат негде свои мали заедници и нека си ги праат нивните секташки работи како сакаат , но надвор од очите на јавноста и подалеку од нашите деца.
Тоа му беше дел од програмата на Димче пред избори..
Како истополовите бракови би биле легални.
Тука му се виде лицето и што он застапува.
Мицко пример си го прозива за дезертер
Криво ми е реално што некогаш мислев дека може од Димче да биде нешто.
Секако со тек на време искача прљавиот веш на површина и мило ми е што сфатив каков преварант е.
Левичарската политика е за жал под влијание на либерализмот и ништо арно од таму не искача.
Едно прашање само,
Дали требаше да се помилуваат сите што беа уклучени во скандалите со бомбите?