Фан клуб: РК Пелистер

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.672
Поени од реакции
2.766
Заслужена,лесна и убедлива победа,Алкалоид исцедени,без душа.
Митревски ја прајт разликата

Член од
31 октомври 2021
Мислења
9
Поени од реакции
27
Znaci sepak trebalo pravilna motivacija,tocni i konkretni nasoki koj sto pravi vo odbrana i koj vo napad i so istite igraci ekipata izgleda sosema poinaku.Toa e sekako zasluga na Raul i tuka nema diskusija. So, idete u pi**u mater i da vo eb**m sve po spisok ne se vodi ekipa. Takvi prosti "Ruski" nacini na vodenje ekipa postojat uste samo na Balkanot. Megutoa i tuka se gubat popoleka so doaganjeto na novi i pomladi obrazovani trenjeri bez razlika dali se stranci ili nasi makedonci. Vo sekoj slucaj bravo za nasiot Pelister i samo napred. Sledni se germancite...

Член од
24 јуни 2022
Мислења
364
Поени од реакции
911
I posle ke mi reci nekoj deka ne bilo do trenerot.Uste nikoj ne mozi da me ubedi deka Alkaloid mozi da ne pobedi 7 razlika,koj bojkot mu go praea igracite na Purinot,ama sam si go barase so to ulicno odnesuvane I so vregane na igracite.
Denes iskinaa vo odbrana,Abutovic isto ko so Dinamo vo cetvrtokot komandant na odbranata,Atanasievic isto odlicen,a Hosni e posebna prikazna,zlato vredi takov igrac,ne samo so gi iskrsi tuku I psihicki gi ubi,koj provokator,edinstven so gi izvadi od koza Borko pa mozi da recam deka e I pobudala od svinata.
Mitrevski I Fitilot se nositeli na ovaj Pelister,a so ke bidi naredna sezona koga Raul ke si donesi igraci po negov vkus.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.383
Поени од реакции
5.493
То ти значи салам тренер :) Да беше БранЕ и Битола ќе изгубевме, се чудел и сам Раул како оваа екипа изгуби 7 разлика во Автокоманда o_O:jajce:
Да го имавме Раул од сам почеток, појасна слика ќе имаше табелата сега, а можи и ќе зборавме за можен противник во 1/8 финалето во лш, вака останва да се напрај сензација против ПСЖ, нејсе то, денес ги вративме на фабрички рестарт Алкалоид, искрено кузнај и дали се надеваше некој на толку висок пораз на Алкалоид, дефинитивно демолирани во секој сегмент, голот не го видоја, Абутовиќ маме му еба, каква пресвртница на Илија од ко е Раул, сам јас коментирав дури беше Бране дека како вдојца оди втерен и изгледаше како да е најпромашен трансфер, види го сега под Раул како нов играч, класа дефанзивец, ги убива од ќотек, кутри Митев голот не го виде, едино тој Ѓорѓиев знаеше да изигра и одеше до влез на 6м, ама на крај и тој јаде по нос :duel:
Ги анализирал Раул од а до ш, со ваква игра и демонстрација на моќ, мислам ќе ги добиеме и Вардар и Алкалоид во Јане, односно Автокоманда, сега сме во огромна пол-позиција за одбрана на титулата и се е под наша палка, ние сме диригенти, дури се тука Митревски, Кузмановски, Абутовиќ, браќата, Тајник, Хосни, треба лагано да одбраниме неколку последователни титули, има квалитети тимот :aplauz:

bitolcanec_1

ветеран од златното време
Член од
6 јуни 2011
Мислења
802
Поени од реакции
1.481

:cuc: (y):uzi:

1000095822.jpg

Член од
30 август 2012
Мислења
3.629
Поени од реакции
6.401
Како само ги размонтиравме уште Кирца не знај кај е , уште ни изјава нема даено :))
Инаку овај Раул можи не е светска класа ама е по овие неколку утакмици ептен солиден тренер .
Не му требаше многу да види дека проблем ни беше Петар т.е. лево крило , па со една само рокада за да игра Цветан го пушти Фитиљ на 5-ка наместо на 6-ка кога игра дури е Петар во состав , а Цветан на 6-ка и ги размонтиравме во одбрана , секако и огромен придонес и Никола.

Друго шо ми падна во очи на тајмаут пред крај Хосни нешто збораше му вика сега ќути јас кажувам што ќе се игра не ти :)

Радува и што Павле конечно добива шанса и полека ја оправдува , во одбрана е идеален барем за овие од Алкалоид мали брзи не претнаа , со поголеми бекови има малку проблем ама е многу подобар исто и во напад да не го подречам не прај по толку киксови и е постабилен.

И после не било до тренерот.

Него уште сега се земаат играчи за наредна сезона , нека задржат костурот и 2-3 играчи нека земат уште од сега

bitolcanec_1

ветеран од златното време
Член од
6 јуни 2011
Мислења
802
Поени од реакции
1.481

Ete pocnaja so podmukli raboti...Pola i poveke pelisterci i Bitolcani ni zedoja...
Mesto press ova im e odgovorot:cautious:

Член од
16 јуни 2024
Мислења
65
Поени од реакции
151

Ete pocnaja so podmukli raboti...Pola i poveke pelisterci i Bitolcani ni zedoja...
Mesto press ova im e odgovorot:cautious:
Не можи да ти земи некој нешто, можи само тој да сака да си оди.

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.396
Поени од реакции
1.966
Нека брка работа бе каков Костески, па барал да игра прва постава па незнам шо. Крило најлесно се наоѓа, Богдан игра сосема солидно.

Можеше две сезони уште да дели минутажа со Богдан па да биди фул стартер ама нема два грама мозок, брат му пак ќе игра пред него во Алкалоид оти даваше по 7 гола на утакмица пред да се повреди.

Многу појаки крила се нафаќаат да делат минутажа ама овај не. Нека тера сега ЕХФ куп во Алкалоид ко е слабак.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
56
Поени од реакции
221
Ако сака да игра во екипа која губи со 13 разлика на натпревар одлучувачки за титула тогаш нешто му фали најверојатно во главата.
Понудата која беше доставена до него не беше воопшто наивна и требаше да биди носител за во иднина на сите настани врзани со Пелистер.
Одбра да продолжи во друг клуб, конкурентски клуб и јас да сум Раул од денес, ако ова сето се докаже дека е вистинито, ќе го седнам до Манасков заедно да се дружат, и ќе му земам карти Пиатник да играт бељот, табланет и други друштвени игри.
Ова е изгледа фала за целосниот процес на рехабилитација шо го имаше во минатиот период шо доби апсолутна поддршка од сите во клубот. Ако...

Член од
24 јуни 2016
Мислења
1.223
Поени од реакции
2.468
☘ Исто така за оние со кратко паметење, минатата сезона, токму со пресечените топки на Ненад и брзите контри напади, се направи разлика на натпреварот со Вардар, со што практички и се реши шампионот на Македонија.

Pak jas eve @Deksi
Kolku sho znam a ne sum so kratko pamtenje Nenad se povredi na 6 mart vo Norveska i ne igrase na lanskoto derbi so Vardar tuku presecenite topki i kontri bea na derbito za prvata titula.
Najdobronameren sovet vo ova situacijata kaj sho konecno se izdigna klubot od negativnosti i trgna malku od malku rabotata e da si ostanime site rezervirani pa i ti i na temata Kosteski i opsto se ostanato i da gi ostajme da si terat i da si rabotat lugjeto
Sho bilo kako bilo i koj bil vo pravo i koja e vistinata ke si ja pokazi vremeto oti malku se znaj a mnogu se pisi i zbora :)

Kajgana Shop

На врв Bottom