- Член од
- 19 февруари 2023
- Мислења
- 4.201
- Поени од реакции
- 7.855
Види види сега и лингвист стана, ашкол сум, браво ќерата.Да, ама на грчки, не на македонски, баш чудно нели?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Види види сега и лингвист стана, ашкол сум, браво ќерата.Да, ама на грчки, не на македонски, баш чудно нели?
Србите и Црногорците не глумат антички, освен тие ненормалните шо го читаат Деретиќ и веруваат дека Атлантида е древен српски град.Скрос други народи.
Мене пагани ми се национални херои, Александар до Хацон и Пребонд.Србите и Црногорците не глумат антички, освен тие ненормалните шо го читаат Деретиќ и веруваат дека Атлантида е древен српски град.
За нормалниве нивната историја почнува со доселувањето во 6век па наваму,најголемите национални херои им се православни Словени,(тоа шо се и тие самите ден денес во 21век) како Душан,Лазар,Милош,Караѓорѓе итд., не им дигаат споменици на некои древни Илири/пагани.
Не мора да бидеш лингвист за да знаеш да читаш, глупи ти се коментариве, ако имаше некој логичен контра аргумент ќе ме поразеше до сега, а дека немаш па мора вака кривини да фаќаш.Види види сега и лингвист стана, ашкол сум, браво ќерата.
Твоиве аргументи се поразени уште во деведесетите, на секој ли треба да му се објаснува, јазикот и потеклото се сосем две различни феномени, ако мислиш дека во латинска америка живеат шпанци добро, но они сами за себе кажуваат дека се наследници на античките култури како маите, инките, но нема што јас тебе да ти објаснувам, експерт си за се.Не мора да бидеш лингвист за да знаеш да читаш, глупи ти се коментариве, ако имаше некој логичен контра аргумент ќе ме поразеше до сега, а дека немаш па мора вака кривини да фаќаш.
Реков убаво, за мене мојата историја почнува со доселувањето на Јужните Словени во 6век на Балканот, со тие луѓе јас чувствувам идентитетска поврзаност,со паганиве Ацо и Филип не, тоа шо географски сега делиме ист простор ништо не ми значи, и Турците 5века биле на овие простори па не се осеќам дека сум Турчин.Najdi barem eden od niv koj tvrdi poinaku. Eden. Jas ke ve nabrojam samo tuka nekolku taka sto se cuvstvuvate razbudeni, prosvetleni a vsusnost ste kako sto rekov raznorazni fili na krajot, talogot kaj eden narod.
Koj e toj denesen makedonski narod ? Daj malce ova obrazlozi go. Koga nastanal toj denesen makedonski narod, od koga ne go negiras negovoto postoenje. Data nesto, nastan, bilo sto kolku da imame vremenska ramka.
Абе ти биди си што сакаш, само не го наметнувај на други твојот поглед.Реков убаво, за мене мојата историја почнува со доселувањето на Јужните Словени во 6век на Балканот, со тие луѓе јас чувствувам идентитетска поврзаност,со паганиве Ацо и Филип не, тоа шо географски сега делиме ист простор ништо не ми значи, и Турците 5века биле на овие простори па не се осеќам дека сум Турчин.
А твојата античка дата која е, со кој настан почнува твојата античка историја?
Поштено, славете ги античките пагани, за мене средновековните христијани се доволни, не се осеќам ништо помалку Македонец ради тоа.Абе ти биди си што сакаш, само не го наметнувај на други твојот поглед.
Кочо Рацин.
Не ти замерувам, но не злоупотребувај антички, Хацон и Пребонд не се Антички.Поштено, славете ги античките пагани, за мене средновековните христијани се доволни, не се осеќам ништо помалку Македонец ради тоа.
А кој тебе ти забрани да се така да се идентификуваш, ти може да се идинтификуваш и како мајмун ако сакаш, никој ништо не ти брани.Реков убаво, за мене мојата историја почнува со доселувањето на Јужните Словени во 6век на Балканот, со тие луѓе јас чувствувам идентитетска поврзаност,со паганиве Ацо и Филип не, тоа шо географски сега делиме ист простор ништо не ми значи, и Турците 5века биле на овие простори па не се осеќам дека сум Турчин.
Истите тие после 6 век со кои ти се идентификуваш од примерот на К.Прличев, Сарафов, П.БрашнаровРеков убаво, за мене мојата историја почнува со доселувањето на Јужните Словени во 6век на Балканот, со тие луѓе јас чувствувам идентитетска поврзаност,со паганиве Ацо и Филип не, тоа шо географски сега делиме ист простор ништо не ми значи, и Турците 5века биле на овие простори па не се осеќам дека сум Турчин.