Војната на патиштата

Член од
14 октомври 2021
Мислења
105
Поени од реакции
211
Прво одговори си на прашањето зошто сите престижни (?) универзитети се во Скопје.
Абе едни престижни. Кај мене од Економски прчовине шо завршија у затвор?

На Правен знаеш колку знам шо зинале за поткуп? На Филолошки на другарка душата ѝ ја вадат, ама не од знаење, од вреѓање.
На професорка од ПМФ ѝ фрштат закани и ѕвонења за 10ки. Многу престижно. Пу

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.740
Поени од реакции
4.681
Nitu kazha nasto pametno nitu pa razbara!

Taka da smotko kako shto gledash od slikana pogore München CEL grad e 311 Km²

A Opshtina skopje SMOTKO od slikava podolu e 572Km² i e presmetana kako i Opshtina München!
A ete i ti po opshtini podatoci za da ne mozhish da treskash gluposti i sega sam presmetaj si kolku Km² e toa "TVOE Skopje" i udri mu matematika kolkav soodnos e so München vo vozila !

Прегледај го приврзокот 443914

Vo münchen vo 2024 bile prijaveni 763.673 Avtomobili + ca. 83000 turisti (Prosek) dnevno vo München od niv baren 15000 so Avtomobili i vidi kolku turisti dnevno vozat niz skopje

I na krajot edno ebano Skopje sekoj den se gushi vo Guzhvi, so 1000ci soobrajchanji prekrshoci dnevno, Pola Skopje teroristi na trkala!

Znachi e do kulturata, i mozokot na Opshtinskite vlasti!

Prvo toa treba da si go sredite posle se drugo.
Ne postoi opstina Skopje.. samo toa ke ti kazam.. me mrzi da ti objasnuvam.. sam stavi slika od Greater Skopje i site ke ti kazat deka 70% od tie 572km² se nivi i pasišta..

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.837
Поени од реакции
15.087
Абе едни престижни. Кај мене од Економски прчовине шо завршија у затвор?

На Правен знаеш колку знам шо зинале за поткуп? На Филолошки на другарка душата ѝ ја вадат, ама не од знаење, од вреѓање.
На професорка од ПМФ ѝ фрштат закани и ѕвонења за 10ки. Многу престижно. Пу
Сакав да кажан кога немаш други алтернативи у Македонија, мора да идеш у Скопје.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.257
Поени од реакции
9.025
Прво одговори си на прашањето зошто сите престижни (?) универзитети се во Скопје.
Можеш да кажеш еден престижен?

Од најпрестижна докторска дисертација која излегла од таму е како да преживееш со 200 евра на месец!

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.590
Поени од реакции
8.396
Можеш да кажеш еден престижен?

Од најпрестижна докторска дисертација која излегла од таму е како да преживееш со 200 евра на месец!
I ne zaboravi!
.... i da zashtedish 50€ za godishen odmor
Автоматски споено мислење:

Ne postoi opstina Skopje.. samo toa ke ti kazam.. me mrzi da ti objasnuvam.. sam stavi slika od Greater Skopje i site ke ti kazat deka 70% od tie 572km² se nivi i pasišta..
Poshto pochna da bidish pristen,
Abe ne se razbiram od skopski naselbi ama kako i da smetash njmalce 350Km² ima. I toa e ete da recham kolku München samo so taa razlika da München ia 1,6M zhiteli i kako shro pishav predhodno ca. 80-85000 turisti sekoj den. I zamisli kakva ludnica od soobrajchaj e od 15-18h sekoj raboten den koga se e v kola.
I pak site stasuvaat za relativno kratko vreme od A do B bez da izludat na Semafori i raskrsnici.

A za vo Skopje da ne pishuvam , primer na Bit Pazar non stop ima po 2-3 lenti parkirani , i se e lud jebe zbunjenog i se razbira deka za da si pojdish do doma ti trebaat dva leksiliumi.
Koga che gi dodadish site pijani, nepismeni, bez karakter i pochit , kako i Ludiot Max tipovi i ete ti go Skopje .

E toa e taa razlika koja ushte edno 30-50g che ja gledate niz Skopje ako Toshkoski i nekoj posle nego so toj Kamerite ne uspeat da napravat red.

Последно уредено:
Член од
12 мај 2014
Мислења
1.180
Поени од реакции
2.812
I ne zaboravi!
.... i da zashtedish 50€ za godishen odmor
Автоматски споено мислење:

Poshto pochna da bidish pristen,
Abe ne se razbiram od skopski naselbi ama kako i da smetash njmalce 350Km² ima. I toa e ete da recham kolku München samo so taa razlika da München ia 1,6M zhiteli i kako shro pishav predhodno ca. 80-85000 turisti sekoj den. I zamisli kakva ludnica od soobrajchaj e od 15-18h sekoj raboten den koga se e v kola.
I pak site stasuvaat za relativno kratko vreme od A do B bez da izludat na Semafori i raskrsnici.

A za vo Skopje da ne pishuvam , primer na Bit Pazar non stop ima po 2-3 lenti parkirani , i se e lud jebe zbunjenog i se razbira deka za da si pojdish do doma ti trebaat dva leksiliumi.
Koga che gi dodadish site pijani, nepismeni, bez karakter i pochit , kako i Ludiot Max tipovi i ete ti go Skopje .

E toa e taa razlika koja ushte edno 30-50g che ja gledate niz Skopje ako Toshkoski i nekoj posle nego so toj Kamerite ne uspeat da napravat red.
Ваљда има улога тоа што имаат добар јавен прево. Метро, автобуси.
Скопје нема никаков јавен превоз.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.257
Поени од реакции
9.025
Ваљда има улога тоа што имаат добар јавен прево. Метро, автобуси.
Скопје нема никаков јавен превоз.
Затоа малцинствата мораат да патуваат со автомобили и се упуцаваат за еден паркинг.

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.211
Поени од реакции
2.345
Ако сте возеле во Минхен знаете дека нема еден семафор зелено, вториот црвено, третиот рандом да се пушта. Во Скопје пола од гужвата е 'фиктивна', и нема да ја има ако вработат некој со два грама мозок во оддел за сообраќај.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.761
Поени од реакции
16.983
Ако сте возеле во Минхен знаете дека нема еден семафор зелено, вториот црвено, третиот рандом да се пушта. Во Скопје пола од гужвата е 'фиктивна', и нема да ја има ако вработат некој со два грама мозок во оддел за сообраќај.
Уште за време на ехЈу во Загреб имаше Зелени Вал...чекаш на еден семафор, после се то е зелено ..
Ама Не функционира ако се вози на Црвено и посебно ако се Блокира Раскрсница

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.590
Поени од реакции
8.396
Ne e se dobtie dva grama mozok tuku do mafijashkite metodi na rabotenje.

Namesto da kupat moderni upravuvachki edinici koi mozhish da gi programirash od pr. Safe City centralata , so induktioni polinja i sinfronizacija vrz guzhvata vo daden moment tie kupuvaat obichni se tajmeri koi se " taka rechi bez pari" i ostatokot od od parite go kradat. A za narodot, koj go ebe, che stasa do doma.

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.211
Поени од реакции
2.345
Уште за време на ехЈу во Загреб имаше Зелени Вал...чекаш на еден семафор, после се то е зелено ..
Ништо не функционира ако не се почитуваат правила. Загреб сеуште има зелен бран, солзи ми потекоа кога возев летово.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.590
Поени од реакции
8.396
Pa ne mozhi da se blokira raskrsnica ako imash pravilna regulacija na semafori i najbitnoto soobrajchanja kultura

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.211
Поени од реакции
2.345
Ne e se dobtie dva grama mozok tuku do mafijashkite metodi na rabotenje.

Namesto da kupat moderni upravuvachki edinici koi mozhish da gi programirash od pr. Safe City centralata , so induktioni polinja i sinfronizacija vrz guzhvata vo daden moment tie kupuvaat obichni se tajmeri koi se " taka rechi bez pari" i ostatokot od od parite go kradat. A za narodot, koj go ebe, che stasa do doma.
Дадоа еден куп пари за некој 'интелегентен систем' пред некоја година, врска си нема, поише гужва има.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.590
Поени од реакции
8.396
Дадоа еден куп пари за некој 'интелегентен систем' пред некоја година, врска си нема, поише гужва има.
Pa toi i pishav pogore, toj e intelegenten SAMO na hartija za da ja opravdaat krazhbata, a blagodetite gi gledash sekoj den

Kajgana Shop

На врв Bottom