Македонско фудбалско првенство

Кој ќе биде шампион на Македонија во сезоната 2023/24?

• Вкупно гласачи
    80
  • Гласањето е завршено на .
Член од
8 август 2013
Мислења
1.333
Поени од реакции
2.083
Која црна фузија бе ропак еден, знаеш ли ти што е фузија? Кога од два тома настанува еден, а јас колку што знам и Вардар и Миравци постојат, најдете некој друга "шега" за потење на нашите пениси. А за титулите нив ги има на хартија, постојат, така да можеш само да пукнеш од мака и ништо друго. Ај одјеби сега
O karabatak, jas nuk sum odgovoren shto ti razberesh, no odgovoren sum na toa shto pishuem jas... Ti ne mozhe da razberesh bez nekoj da ti crta, no bidejki samo na toj nacin razberesh eve ke ti crtam... Znaci prvo, ti ne znaesh ni sam shto zboruvash, kazhuesh deka fuzija e koga od dve tima nastanuva eden, a potoa pisuesh deka i Vardar i Miravci postojat hahah, znaci ne nastanuvalla edno, zatoa vo PISA ste posledni :D.. Manje vishe toa...

Futballski da ti objasnuvam, znaci ova sezona eden tim pagal vo vtora liga, shto znachi ima mnogu losh tim, a expresno timot ke se fuzira, i istiot tim shto llani se borel za opstanok i pagal vo vtora liga... slednata sezona stanal shampion... Futballski ova nema objasnuvanje, a politicki da... no tvojot um ne e za vakvi analizi :D
Автоматски споено мислење:

I fener go tepavme taka da da i igravme evropa, nesto sto vie uste dolgo vreme ke sonuvate i nikogas nema da go doziveete.
a zashto 7 godini od kako VMRO ne e na vlast se borite za opstanok ? Imash odgovor ?

Член од
14 декември 2021
Мислења
856
Поени од реакции
3.329
O karabatak, jas nuk sum odgovoren shto ti razberesh, no odgovoren sum na toa shto pishuem jas... Ti ne mozhe da razberesh bez nekoj da ti crta, no bidejki samo na toj nacin razberesh eve ke ti crtam... Znaci prvo, ti ne znaesh ni sam shto zboruvash, kazhuesh deka fuzija e koga od dve tima nastanuva eden, a potoa pisuesh deka i Vardar i Miravci postojat hahah, znaci ne nastanuvalla edno, zatoa vo PISA ste posledni :D.. Manje vishe toa...

Futballski da ti objasnuvam, znaci ova sezona eden tim pagal vo vtora liga, shto znachi ima mnogu losh tim, a expresno timot ke se fuzira, i istiot tim shto llani se borel za opstanok i pagal vo vtora liga... slednata sezona stanal shampion... Futballski ova nema objasnuvanje, a politicki da... no tvojot um ne e za vakvi analizi :D

a zashto 7 godini od kako VMRO ne e na vlast se borite za opstanok ? Imash odgovor ?
Леле колку си ретардиран, за греота си, дали можеш сам на себе да си преведен што напиша? Јас многу убаво ти пишав и еве пак ќе повторам, фузија е кога од два тима настанува еден, а ти тоа што го тврдиш дека Вардар се фузирал со Миравци не е точно, затоа што и Вардар и Миравци постојат како фудбалски тимови се уште. Што се случи тогаш само тие што го направиле тоа знаат, ама фузија немаше, затоа не биди глуп и поќути некогаш.

Член од
5 ноември 2024
Мислења
62
Поени од реакции
291

Vmro otide u opozicija 2017 racunaj kolku tituli osvovme do 2021

Член од
8 август 2013
Мислења
1.333
Поени од реакции
2.083
Vmro otide u opozicija 2017 racunaj kolku tituli osvovme do 2021
Kolku ? racunaj...

Леле колку си ретардиран, за греота си, дали можеш сам на себе да си преведен што напиша? Јас многу убаво ти пишав и еве пак ќе повторам, фузија е кога од два тима настанува еден, а ти тоа што го тврдиш дека Вардар се фузирал со Миравци не е точно, затоа што и Вардар и Миравци постојат како фудбалски тимови се уште. Што се случи тогаш само тие што го направиле тоа знаат, ама фузија немаше, затоа не биди глуп и поќути некогаш.
e pa togash aj objasni, kako eden klub koj shto padnal od prva liga, da igra pak prva liga ??

Член од
14 декември 2021
Мислења
856
Поени од реакции
3.329
Kolku ? racunaj...

e pa togash aj objasni, kako eden klub koj shto padnal od prva liga, da igra pak prva liga ??
Па тоа ти кажувам, не е фузија, а што се случило тогаш знаат само тие што учествувале во тоа.

Член од
14 декември 2021
Мислења
856
Поени од реакции
3.329
Aha, znachi ti ne znaesh.. vazhi, veruam neshto dobro naraele :D
Може и знам, не е битно. Никој не рече дека направиле добро, туку дека мудава ни ги отековте со Миравци и фузија. Што кога ќе размислиш и нормално е затоа што Вардар во Македонија е тоа што е Реал во Шпанија, ЈУвентус во Италија итн. затоа кога ќе се спомне Вардар вас одма ви е трн во око.

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.562
Поени од реакции
1.555
навистина немаше фузија. само си ги променија местата и тоа на криминален начин со амин на ФФМ и под директива на тогашната политичка власт. фузија е дозволена алатка од ФИФА, ама она што го направи Вардар не е. и Миравци не доби ништо, само го изеде стапот.

иначе, денес Миравци е неактивен клуб.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.837
Поени од реакции
25.290
навистина немаше фузија. само си ги променија местата и тоа на криминален начин со амин на ФФМ и под директива на тогашната политичка власт. фузија е дозволена алатка од ФИФА, ама она што го направи Вардар не е. и Миравци не доби ништо, само го изеде стапот.

иначе, денес Миравци е неактивен клуб.
dobija pari. baraa pola miljon, dobija 200k.

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.562
Поени од реакции
1.555
сум ја слушнал и таа верзија, ама сум слушнал и друга: дека на газдата на Миравци, иначе бизнисмен, му се заканиле дека ако не го отстапи местото ќе му ги затворат фирмите. и на крај овој за ништо дал.

како и да е, можеби нема никогаш да дознаеме што точно се случило.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.837
Поени од реакции
25.290
сум ја слушнал и таа верзија, ама сум слушнал и друга: дека на газдата на Миравци, иначе бизнисмен, му се заканиле дека ако не го отстапи местото ќе му ги затворат фирмите. и на крај овој за ништо дал.

како и да е, можеби нема никогаш да дознаеме што точно се случило.
barase 500, mu nudea 100 se dogovorija za 200.

Член од
7 октомври 2023
Мислења
27
Поени од реакции
75
За 200 мушмули се договорија, количина што ќе му ја дадат на кенгурот од Австралија да му го вмшукува на Миленко.
Од кај поим немаш, абер немаш од разбирање на фудбалската игра, мислиш дека си дел од некои високи кругови, што многу провидно константно пробуваш да го потенцираш индиректно, а всушност тоа е збир на твоите комплекси и фрустрации кои произлегуваат од пуста желба да бидеш во центарот на универзумот, т.н квази фактор во Вардар, а што моментално според тоа колку го поимате фудбалот како игра и колку не знаете како треба да биде организиран еден клуб, сте на иста бранова должина со козарчето и рекетарчето од фудбалски агент.
2 од 3 информации кои ги споделуваш тука во просек се тешка шпекулација, лага и целно пуштени тука, само што поим немаш дека има ликови како мене што на луѓе со интелегенција во подрум како тебе и И.Д.И, ќе ги почасти со гратис возење на рингишпил, о море глуп... ќе ве носам тебе и И.Д.И да ве продадам на кванташки пазар во Струмица, од каде за на лето Вардар има веќе двајца договорени фудбалери.
Газдата на Миравци земал 200 илјади евра, на гравче изглеа си глеал од сабајле па ја лупна цената.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.672
Поени од реакции
2.766
шо е она на клупана на стружани цела управа 100 души имат..хаос

Kajgana Shop

На врв Bottom