Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
6 ноември 2024
Мислења
628
Поени од реакции
1.138
Член од
4 ноември 2013
Мислења
974
Поени од реакции
1.501
Многу предавнивници, комитската вели прво треба да се удри по предавниците, па после по другите.
Природата тоа го бара.
Не треба тоа да го кажуваш така на чуден начин како да си спремен да рокнеш некого.

Мене повеќе ме загрижува поделбата на народот и како тоа стагнира и не мрда.

Нема потреба тука да се вреѓаме меѓу нас , тоа е поентата.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.329
Не треба тоа да го кажуваш така на чуден начин како да си спремен да рокнеш некого.

Мене повеќе ме загрижува поделбата на народот и како тоа стагнира и не мрда.

Нема потреба тука да се вреѓаме меѓу нас , тоа е поентата.
Ботови се, не се замарам, одамна сум ги прочитал кој на која страна влече, на сите заедничко им е ширење дефетизам, апатија и поделба.
Затоа сметам дека властите не треба да се замараат со јавност која е бомбардирана од 300 центри со цел да се шири неслога, ние преку нашите знаеме како било под пропагандите и треба да имаме искуство, особено во ова време каде се повторува истото смешно завивање на волците
Еве ти еден пример, оти сум активен на твитер исто, фаќаат се расправаат богојески, бугарин, и стевич, србин и се плукаат за грбот на Македонија, еве ти кажи ми што има они да се прашуваат за грбот на Македонија, ние ова го дозволуваме и преќутиваме за работи што не се нормални, нормално било михајловизам или срби и бугари да идат на гробовите на нашите дедовци панихиди и говори да држат, но во меѓувреме србинот не обвинува дека се бугаризираме, а бугаринот дека се србизираме, треба да се остави малце простор да се изнапслат свеќи, да си изнакажат изнајларени говори за српски и бугарски херојства и ние кога ќе си го постигнрме нашето, на клоци.
Автоматски споено мислење:

Бан затоа што не ти се допаѓа нечие мислење. Баш демократски.

Идејата за федерализација и конфедерација со граѓански устав не го зборувам јас, туку и многу македонски аналитичари. Овој колумнист денес седи во канцеларијата на претседателката. Според него граѓански устав во кое земјата е на сите и нема форсиран народ е решение на меѓуетничките проблеми.

За се треба да се разговара. Не можеш преку глава во ѕид. Македонија е мала земја, без ресурси, без никакво геостратешко значење, демографски пуста, економски сиромашна, нефункционална, корумпирана со 60% од младите што ја гледаат иднината надвор. Што е чаре? На сите тие проблеми уште и војна, колење, масовни гробници? Тоа сакате и посакувате?
Цитираш Србин за Македонски аналитичар, доста со глупости.
Ако некој ти ја чепка татковината сака да те федерализира ти мења химна, јазик нема ти да одиш во војна?
Прашуваш што сакаме и посакуваме, ти е одговорено одамна, сопствена држава, ако не ти се допаѓа буни се, што да ти кажам.
За се има граница.

Последно уредено:

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
1.001
Поени од реакции
1.684

– Ако грбот е комунистички реликт, тогаш и химната треба да се прилагоди. Може да биде химна само со музика, без текст, или текстот може да биде изменет. Нашата коалиција е подготвена да ги отвори овие прашања во пакети, во кои ќе се вклучат и измени за користењето на албанскиот јазик – изјави Меџити.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.065
Поени од реакции
4.102
Додека постои шиптаpската партија дпне која вешто се преправа како "патриотска" и ги зема Македонските гласови со лаги и цинизам Македонија ќе продолжи да пропаѓа како што е случај во овие 35 години деградација, на крај и со сигурност ќе се распадне. Партии како сдш и дпне шиптаpска треба да се забранат

Capture.PNG

Член од
2 април 2023
Мислења
322
Поени од реакции
712
Edniot e Albanec, drugiot srbomansko kuce.
Ти изгледа не знаеш кое куче те има направено, па сега лечиш тука копиљски фрустрации, ама битно брајчата со голема А ги пишуваш а они те мочаат кај стигнат, тоа е тоа стокхолмското и измеќарското, затоа од нас народ не бидува, на 1 комита 3 кодоши.

Ти слободно оди гледај го сега Мирољуб Петровиќ кај Лазаров.
Петровиќ и Лазаров тука ли се сега со нас? Не знам од кај сега нив ги извади кога не беа тема на разговор, човек да се замисли какви се ликови тука се активни, пука народов психички изгледа.

Автоматски споено мислење:

спојувај се ти со кој сакаш со пасош во рака, некои ќе си го бранат домот.
[/QUOTE]
Брат ти изгледа во глава нон стоп војуваш со некој, да немаш некој ПТСД? Абе ај доста вакви екскурзии си правите, утре да зарати ваквите како вас први фаќаат кидавела, куче шо лае не гризе, убаво ти кажаа уште мајка ти те рани.

@NakedEye @Nikola Knez so e be rabotata, si se sramite od nacionalnosta ?
Немам ја шо да се срамам, нека се срамат тие шо си играат курот со државата, па само нешто мењаат, а народот отрпнат е одамна на секакви срања, секој газот си го гледа да се снајде како знае и умее.

На полагање ти јазик во Германија бев со 8-9 Албанци. Одбиваа да збораат Македонски со мене’ Оти не знаеле’ ме прашаа дали е во ред тоа и се смееја. Ги игнорирав.

Следно што кажаа дека во Македонија јазик е Албански по што професорката и мене ме праша Оти напишав Македонски кога јазикот е албански… и убави и објаснав. Реакцијата - Аххх значи и кај вас ….

Следно националност сите освен тој од Гостивар- гордо Албанец од Северна Македонија државјанство Северномакедонско. И секаде - Северомакедонците.

Се надевам тие јасно кој вели Северномакедонец
Јасни ми се мене многу работи, туку гледам со точаци тука се дискутира, се мисли човек дали воопшто
вреди со нив да се расправа, пушти ги сами да се закопаат кога се глупи и инатливи, најлоша можна комбинација.
Neka si napisat sami, ama nekako naglo mi isceznaa. Izgleda sram im e, jas drugo objasnuvanje nemam.
Не туку не квачи секој 24/7 на форумов.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.475
Поени од реакции
24.215
Немам ја шо да се срамам, нека се срамат тие шо си играат курот со државата, па само нешто мењаат, а народот отрпнат е одамна на секакви срања, секој газот си го гледа да се снајде како знае и умее.
Pa ne znam zosto se sramis, namesto da filozofiras i da kazvas basni, mozese ednostavno da napisis toa i toa sum po nacionalnost. Ne e raketna fizika.Sekako osven ako i sam ne znaes sto si, togas opravdano ama malce e glupo za drugi da proservate i da kazuvate koj e sto , a i sami za sebe ne znaete. Taka da po tret pat, so rece deka si po nacionalnost ?
@NakedEye i tebe uste te cekam da si se proizjasnis sto si po nacionalnost, nemoj da mislis deka te zaboraviv :sneaky:

Член од
2 април 2023
Мислења
322
Поени од реакции
712
Pa ne znam zosto se sramis, namesto da filozofiras i da kazvas basni, mozese ednostavno da napisis toa i toa sum po nacionalnost. Ne e raketna fizika.Sekako osven ako i sam ne znaes sto si, togas opravdano ama malce e glupo za drugi da proservate i da kazuvate koj e sto , a i sami za sebe ne znaete. Taka da po tret pat, so rece deka si po nacionalnost ?
@NakedEye i tebe uste te cekam da si se proizjasnis sto si po nacionalnost, nemoj da mislis deka te zaboraviv :sneaky:
Македонец, сега полесно ти е? Толку да не си способен 2 и 2 да собереш, треба човек се да ви црта.

Kajgana Shop

На врв Bottom