Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.329
Може само Крали Марко, оти е срПско :cool:
Одамна те сетив јас, затоа највеќе сум анти србин, најголемата опасност ја гледам таму кон независноста, а ти ако мислиш дека е илузија тоа си е твое лично мислење, јас знам што сакам, а вие мислете си за конфедерации, јас сум си на чисто, српско албанското посегање не е од сега, туку уште од енвер хоџа и неговата операција експлозив за влегување во Македонија.

Додека кршењето на Македонија е уште од Новаковиќ, Слобо малце сакаше пребрзо, сега е второ полувреме.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.474
Поени од реакции
24.213
Немој така , па не сме ние/вие канцер па да треба лек за нас/вас да има, шо така негативно.
Автоматски споено мислење:

Батето живее у 19век, а не е да кажеш глуп, се гледа читал, ама не дочитал, ќе му стане јасно за 10тина години, исто тврдоглав бев ја ко него, само Македонија, цела да е, заветна, ама тоа пали додека си млад и зелен, после некое време почнуваш да излеваш од илузијата и реално ги гледаш како стојат работите.
I kako stojat rabotite ?

Последно уредено од модератор:
Член од
2 април 2023
Мислења
322
Поени од реакции
712
Чекаат американците да им кажат
ХАХАХА, пази србоман про амерички ориентиран, знаев дека си зелен ама до толку, па поголема е веројатноста жена со 3 цицки и 4 пички да видиш како јава еднорог у шума, пиј пивото ајде.
I kako stojat rabotite ?
Не знам брат, чекам да ми стигне депеша од Калемегдан, па после и од нашето Кале :pos: :pos:
Секој со малку мозок гледа дека нема уште долго да постоиме ко унитарна држава,термините кантонизација/федерализација/дејтонизација се почесто се слушаат последниве години.

Убаво имаше некој напишано на форумов, не знам сега кој беше, парафразирам,“ќе си играме држава уште 15-20 години и после пак ќе се припојуваме со некој“
Истово ми го има кажано и човек шо беше бранител 2001, ми кажуваше и за името дека ќе сменат ама ја се праев паметен ко брмбрм:pos:, така да попрво нему ќе му верувам.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.703
Поени од реакции
9.307
ХАХАХА, пази србоман про амерички ориентиран, знаев дека си зелен ама до толку, па поголема е веројатноста жена со 3 цицки и 4 пички да видиш како јава еднорог у шума, пиј пивото ајде.

Не знам брат, чекам да ми стигне депеша од Калемегдан, па после и од нашето Кале :pos: :pos:
Секој со малку мозок гледа дека нема уште долго да постоиме ко унитарна држава,термините кантонизација/федерализација/дејтонизација се почесто се слушаат последниве години.

Убаво имаше некој напишано на форумов, не знам сега кој беше, парафразирам,“ќе си играме држава уште 15-20 години и после пак ќе се припојуваме со некој“
Истово ми го има кажано и човек шо беше бранител 2001, ми кажуваше и за името дека ќе сменат ама ја се праев паметен ко брмбрм:pos:, така да попрво нему ќе му верувам.
Со која ќе се спои и да биде функционална? Србија и Бугарија немаат доволно население ни за својата територија, не па за други. Или нив планираат да ги наполнат со Непалци, Индијци, Пакистанци, Сомалијци...?

Кога еден Банат го запустиле, да не мислиш дека ќе го населуваат Трговиште и Црна Трава?

1739921368034.png

1739921027731.png
1739921054313.png

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.474
Поени од реакции
24.213

Isto i za tebe, sto si po nacionalnost ?

Член од
11 октомври 2024
Мислења
412
Поени од реакции
725
Во Европа се менуваат работите..
Не ти кажаа дека Европа губи во Украина?
Они се овците сојузници на Бајден и се гледа веќе како Трамп ги молзе.
Им паѓаат владите и од предходно на западно-европските земји..така да ќе си осетите вие во брзо време , не се секирај.

Според НАТО , ако се загрозува интернационалниот мир,мора да интервенираат.
Било кој нешто да проба , правно НАТО е обврзан да интервенира.
Поготово ако знаеме дека веќе на вас ви е во план конфедерација..
НАТО не е Македонија.
Не се секирајте вие , вашите планови се веќе откриени.

Затоа вакви провокаторски коментари оставате по форуми.

Само јас незнам зошто мислите дека Србија ќе се согласи на ваквите идеи...

Нема врска , биди активен тука , да не речеш измислуваме..
Оф мори мајко

Еве гледам сите ги повлекуваат своите членства од ЕУ.

Кога Орбан и Фицо ќе ги извлечат Унгарија и Словачка од ЕУ и НАТО, тогаш можеби ќе се преиспитам во своите ставови. Од евтин предизборен популизам доста.

Член од
2 април 2023
Мислења
322
Поени од реакции
712
Со која ќе се спои и да биде функционална? Србија и Бугарија немаат доволно население ни за својата територија, не па за други. Или нив планираат да ги наполнат со Непалци, Индијци, Пакистанци, Сомалијци...?

Кога еден Банат го запустиле, да не мислиш дека ќе го населуваат Трговиште и Црна Трава?

Прегледај го приврзокот 443871

Со кој и да се споиме ќе бидеме постабилни него вака со брајчата шо едвај чекаат да се отцепат и за мир у куќа им исполнуваме музички желби,виткаме кичми и даваме да не газат и понижуваат, за на крај пак да се незадоволни и на глаа да ни се качуваат.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.703
Поени од реакции
9.307
Е сеа немој да сереш, буквално никој не кажува дека е Северомакедонец, поготово не Македонците, тоа можеби вие попрво, ма да не сум сигурен кои сте “вие“ уствари , а не е ни битно, исти говна сме тука некаде.
Зарем не знаеш? Тоа се Илири, кои ги „заборавиле“ своите поморски вештини и поморска терминологија (а можеби и Србите им ги украле, а веројатно и ги смалиле по раст) и ја прифатиле културата и религијата на пустинските Арапите, така што денес делат религиски и културолошки карактеристики типични за населението на MENA (Middle East and North Africa).

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.329

Брату, ти смешкај си се, но политиката на Америка ама баш не ја интересира на која држава ќе ги бутне Македонците, тоа е одамна така, политиката е, тие( славо македонците) да си одлучат со која држава имаат добри односи и да се припојат, јас сум против тоа и за национална македонска држава, ти можеш да се исмеваш, да зборуваш за илузии, да не правиш ненормални, но јас во тоа верувам, тоа сакам, и за тоа живеам, не гледам блискост со никој друг народ или држава, сум за тоа за што мојот прадедо го дал животот, толку.
Ти слободно оди гледај го сега Мирољуб Петровиќ кај Лазаров.

Е сеа немој да сереш, буквално никој не кажува дека е Северомакедонец, поготово не Македонците, тоа можеби вие попрво, ма да не сум сигурен кои сте “вие“ уствари , а не е ни битно, исти говна сме тука некаде.

Со кој и да се споиме ќе бидеме постабилни него вака со брајчата шо едвај чекаат да се отцепат и за мир у куќа им исполнуваме музички желби,виткаме кичми и даваме да не газат и понижуваат, за на крај пак да се незадоволни и на глаа да ни се качуваат.
спојувај се ти со кој сакаш со пасош во рака, некои ќе си го бранат домот.

Член од
4 ноември 2013
Мислења
974
Поени од реакции
1.501
Оф мори мајко

Еве гледам сите ги повлекуваат своите членства од ЕУ.

Кога Орбан и Фицо ќе ги извлечат Унгарија и Словачка од ЕУ и НАТО, тогаш можеби ќе се преиспитам во своите ставови. Од евтин предизборен популизам доста.
Хаха
Абе вие сите до еден треба да се преиспитате.
Сорос има пари , ама има и други кои имаат многу пари.
Како да не гледате меѓународна политика и што Трамп прави.

Ако , вие само тешете се и мислете дека тоа ќе пројде туку-така.

Пријателите од Франција и Холандија нема да ви бидат уште долго сојузници..
Треба да се плашите од таква реалност а не да ги слушате пропаднатите аналитичари на балканската сцена.
Ти за демократија ќе збориш во општества каде што митото е решение број 1 ?

Секако , мене таа твоја идеја ми се допаѓа.
За територија зборам.

Генерациите на егејот ги изгубивме, ама има нови генерации па допрва ќе видиме.

Башка многу ти се јаки коментарите за казина и коцка..
Ако прошеташ низ казина , ќе видиш кои се ги владее апаратите и рулетот.
Се знае дека имате пари , не се прајте поштени :D

Член од
4 ноември 2013
Мислења
974
Поени од реакции
1.501
Брату, ти смешкај си се, но политиката на Америка ама баш не ја интересира на која држава ќе ги бутне Македонците, тоа е одамна така, политиката е, тие( славо македонците) да си одлучат со која држава имаат добри односи и да се припојат, јас сум против тоа и за национална македонска држава, ти можеш да се исмеваш, да зборуваш за илузии, да не правиш ненормални, но јас во тоа верувам, тоа сакам, и за тоа живеам, не гледам блискост со никој друг народ или држава, сум за тоа за што мојот прадедо го дал животот, толку.
Ти слободно оди гледај го сега Мирољуб Петровиќ кај Лазаров.

спојувај се ти со кој сакаш со пасош во рака, некои ќе си го бранат домот.
Де бе брмчо немора да му го објаснуваш твоето потомство и да се правдаш.

Погледни му го суратот на Мирољуб и ќе ти биде се јасно.
Они се приказна за себе , кажи ми ти што правиме ние со нашава академија и тоа што они се бескорисни?

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.329
Де бе брмчо немора да му го објаснуваш твоето потомство и да се правдаш.

Погледни му го суратот на Мирољуб и ќе ти биде се јасно.
Они се приказна за себе , кажи ми ти што правиме ние со нашава академија и тоа што они се бескорисни?
Многу предавнивници, комитската вели прво треба да се удри по предавниците, па после по другите.
Природата тоа го бара.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750

На полагање ти јазик во Германија бев со 8-9 Албанци. Одбиваа да збораат Македонски со мене’ Оти не знаеле’ ме прашаа дали е во ред тоа и се смееја. Ги игнорирав.

Следно што кажаа дека во Македонија јазик е Албански по што професорката и мене ме праша Оти напишав Македонски кога јазикот е албански… и убави и објаснав. Реакцијата - Аххх значи и кај вас ….

Следно националност сите освен тој од Гостивар- гордо Албанец од Северна Македонија државјанство Северномакедонско. И секаде - Северомакедонците.

Се надевам тие јасно кој вели Северномакедонец

Kajgana Shop

На врв Bottom