Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    619

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.585
Поени од реакции
35.397
Кутрото само сакаше да ги подушка и да се запознае со нив... Ова е насилство врз животните!
Според член 233 од кривичниот закон, за ова следува парична казна и/или затвор до шест месеци. :unsure:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.476
Поени од реакции
24.223
Кутрото само сакаше да ги подушка и да се запознае со нив... Ова е насилство врз животните!
Според член 233 од кривичниот закон, за ова следува парична казна и/или затвор до шест месеци. :unsure:
Ne kasa, samo saka da si igra :D

Член од
16 јули 2021
Мислења
380
Поени од реакции
772
Улично куче да ме касне мене или член од мојата фамилија, ке се види и Анимамунди и свети Стојан и свети ЛГБТ и УСАИД и сите права на животните. Не со секира со нож ке го заколам око нема да ми трепне.
Овие забеганиве не ни знаат што праат ниту што бранат.
Ова е реакција, и според мене, ова веќе е ок, ако непровоцирано нападнало кучето, ОК да го суредиш би рекол.
Но сум гледал деца (па и возрасни) како фрла камења по куче или пробува да клоцне куче, па коа ќе се сврти оф леле мори мајко па кучето агресивно па вака па онака. Тоа што не е ок и повеќето тука не го сфаќаат е дека не треба да земеш сите кучиња да ги убиеш ако едно конкретно прави беља, ако беше така, у Америка место серискиот убиец да надрља, треба да го суредат цело маало затоа што допринело тој да е таков. Но такви сме ние, fuck logic.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.585
Поени од реакции
35.397
Uveren sum deka 99.9% od kasnuvanjata se neisprovocirani
Taка е. Пошто ним тоа им е во природата и не можат да бидат поинакви, ама луѓето можат (да бидат поинакви) и треба да се понашаат поцивилизирано од користење на секири и ножеви... Замисли да им носеле храна секој ден и нагелено да им викаат пакацибети - немало да бидат касани. Едноставано е нели? :unsure:
Автоматски споено мислење:

Но сум гледал деца (па и возрасни) како фрла камења по куче или пробува да клоцне куче, па коа ќе се сврти оф леле мори мајко па кучето агресивно па вака па онака. Тоа што не е ок и повеќето тука не го сфаќаат е дека не треба да земеш сите кучиња да ги убиеш
Да, има некои деца безобразни па земаат и ги галат скитниците ама тие се истрауматизирани и некогаш ги касаат децата. Не смее тепање кучиња тогаш, само со убаво да им се објасни. И само да се хранат, па и да се размножуваат. Пошто животните се попаметни од луѓето.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
351
Поени од реакции
597
Ова е реакција, и според мене, ова веќе е ок, ако непровоцирано нападнало кучето, ОК да го суредиш би рекол.
Но сум гледал деца (па и возрасни) како фрла камења по куче или пробува да клоцне куче, па коа ќе се сврти оф леле мори мајко па кучето агресивно па вака па онака. Тоа што не е ок и повеќето тука не го сфаќаат е дека не треба да земеш сите кучиња да ги убиеш ако едно конкретно прави беља, ако беше така, у Америка место серискиот убиец да надрља, треба да го суредат цело маало затоа што допринело тој да е таков. Но такви сме ние, fuck logic.
Еве јас имам дедо што е на повозрасни години, едно мало касање може да го суреди на лице место.

не сум за насилство према миленици пошто и јас чувам ама премногу има кучиња што напаѓаат без причина.

знам во Карпош бев еднаш и едно големо куче карши сити мол ја нападна мислам на лице место ке го удавев му тртнав 5-6 клоси и избега 50 пати ми се заблагодари шената пошо и ја искина чантата и ја фати уплав

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.585
Поени од реакции
35.397
^^ Во меѓувреме само со убаво , давање јадење и можност за парење. И да се објаснува што е лошо да се прави, како касање деца, и мајки со деца, и лоши луѓе. Пошто кучињата осеќаат кој е лош.

Член од
16 јули 2021
Мислења
380
Поени од реакции
772
Мора ангажирање психијатри да работат со кучето за да се утврди ради кои трауми од детството го предизвикале така да се понаша.
^^ Во меѓувреме само со убаво , давање јадење и можност за парење. И да се објаснува што е лошо да се прави, како касање деца, и мајки со деца, и лоши луѓе. Пошто кучињата осеќаат кој е лош.
johnoliver-cool.gif

Член од
16 јули 2021
Мислења
380
Поени од реакции
772
Брат, ти се ставаш себеси под кучето. Визуелизирај малце со умот што збориш.
Прво, не се ставам под кучето, кажувам дека сите сме у ист кош и треба да се почитуваме, симбиоза со природата и нејзините суштества, мали и големи. Ако видиш статистики, сигурно има многу повеќе смртни случаи од коли неголи од кучиња скитници, и ако кажам нешто против колите, а ти за, што, ти се ставаш под колата?
Второ, реакцијата ми е соодветна на вашето дебатирање со хехе досетки, ако коментираме да си го кажеме мислењето ко што треба, не така, со мајтапење. Ете што си пишал:
Мора ангажирање психијатри да работат со кучето за да се утврди ради кои трауми од детството го предизвикале така да се понаша.
Каква реакција очекуваш на тоа?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.369
Поени од реакции
43.177
Прво, не се ставам под кучето, кажувам дека сите сме у ист кош и треба да се почитуваме, симбиоза со природата и нејзините суштества, мали и големи. Ако видиш статистики, сигурно има многу повеќе смртни случаи од коли неголи од кучиња скитници, и ако кажам нешто против колите, а ти за, што, ти се ставаш под колата?
Второ, реакцијата ми е соодветна на вашето дебатирање со хехе досетки, ако коментираме да си го кажеме мислењето ко што треба, не така, со мајтапење. Ете што си пишал:
Ако сметаш дека си ти во ист кош со скитници сигурно не сум јас со твојот ум.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
639
Поени од реакции
1.162
Ако сметаш дека си ти во ист кош со скитници сигурно не сум јас со твојот ум.
Ти си без секаков ум но гледај на позитивната страна, барем животот ќе ти биде лесен.

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.497
Поени од реакции
3.714
Природата е сурова. Животните се убиваат меѓу себе, некои и својот вид. Каква црна симбиоза. Симбиоза е кога јас при најмала закана од каснување ќе можам да му ја акнам секирата на песот. Така функционира природата. Ова дивеење на кучишта по улици е се само природно не е. Треба да има секојдневно смртни случаеви за да превземеме нешто? Нели е подобро да се спречи тоа?

Kajgana Shop

На врв Bottom