Tinder

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.217
Поени од реакции
13.665
Јасно ми е, затоа и го правам овој експеримент.
Инаку нема ни да го менувам ова, нека си тлее, ме боли кур дали се коси со нивни вредности, тоа се вредности што ги ја сакам. Една да се мечува што не ја плаши ова и се согласува и да е прифатлива физички, шо го ебам, ќе вреди.

Ќе ги разгледам ама нема шанси да плаќам две три subscriptions, кој ги врти, боље Воажер ќе го послужам и ќе идам на Аца Лукас :D

Од кој век си бе друже ти, вујна/стрина да те жени? Враќање во МК не ми е опција дур не се решат некои работи таму(на општествено, функционално, државно ниво), наоѓање девојка/жена таму исто не ми е проблем, немој да мислиш таму поарни се од овде, само се кријат пошто знаат дека морално/етички некои работи не се во ред, овде не им дреме, си прават што сакаат и не се кријат па делува како овде да е све забегано а доле не, веруј ми ова од лично искуство ти зборам за долу, не ми се влегува во интимни детали.

Може и ќе те послушам:D

Пробај по балканските места како што ти кажаа. А мој совет ти е, доколку има руски клубови. Под итно да тераш и таму.
1000% ти се шансите да со најдеш тоа што си го опишал. Русинки, Украинки, Пољјакини и тн.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.368
Поени од реакции
5.509
Ова за 8 месечнава врска што ја имаш, со партнерка овде на Тиндер се имаш запознаено или странство ?
Па тука, затоа напоменав дека таму е забегано се и тешки се шансите. Тука има неколку останато, ама помладите генерации веќе фаќаат и они патот кон такво размислување.
Автоматски споено мислење:

Искрено баш поради оваа причина никогаш не гледав иднина во странство. Сум бил и во Америка и по Европа и сегде беше истото. Шансите да најдеш таму некоја во која ќе видиш партнер за цел живот, па и за пола еве да речеме се многу мали.
Странство само да земеш од тука да повлечеш цела фамилија и да направиш иднина за сите. Инаку да останам сам и да одам по јавни куќи, ебем ти и странство и пари. Попрво тука ќе се мачам со некој, него ли таму да останам сам цел живот.

Последно уредено:
Член од
1 јануари 2025
Мислења
75
Поени од реакции
159
Искрено баш поради оваа причина никогаш не гледав иднина во странство. Сум бил и во Америка и по Европа и сегде беше истото. Шансите да најдеш таму некоја во која ќе видиш партнер за цел живот, па и за пола еве да речеме се многу мали.
Странство само да земеш од тука да повлечеш цела фамилија и да направиш иднина за сите. Инаку да останам сам и да одам по јавни куќи, ебем ти и странство и пари. Попрво тука ќе се мачам со некој, него ли таму да останам сам цел живот.
100% си во право, све успеав да се снајдам ама ова клучно прашање не знам како ќе го решам со оглед дека не е у моја контрола и ако би се вратил назад само ради ова би се вратил ама па тоа отвара други проблеми доле кои ги решив тука, долу пак со мои ќе треба да седам, пак неможам да се одделам и формирам свое, ниту пак ќе има работа со која би имал доволно финансии да седам под кирија или плаќам стан на рати. Со 500, 700е плата доле е тешко, крај со крај.

Последно уредено:
Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.592
Поени од реакции
8.400
100% си во право, се успеав да се снајдам ама клучно прашање не знам како ќе се реши со оглед дека не е у моја контрола и ако би се вратил назад само ради ова би се вратил ама па тоа отвара други проблеми доле кои ги решив тука, долу пак со мои ќе треба да седам, пак неможам да се одделам и формирам свое, ниту пак ќе има работа со која би имал доволно финансии да седам под кирија или плаќам стан на рати. Со 500, 700е плата доле е тешко, крај со крај.
Koga che reshish da se vrajchash dolu pojdi vo nekoj Baumarkt niz Deutschland i kupi se edno podebelo Jazhe

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.141
Поени од реакции
2.575
На запад повеќе од половина од браковите се преку апликации. Работата е што различни апликации се за различни работи. Познавам многу што се во брак а се запознале на апликација, сега имаат деца и бракот им е одличен.

Ако си само за секс, Tinder и Ashley Madison(ова е за разведени милфици)
Ако си за врска, OkCupid, POF, Coffee meet Bagle, Hinge
Ако си за брак, Match, CristianMingle
100% си во право, се успеав да се снајдам ама клучно прашање не знам како ќе се реши со оглед дека не е у моја контрола и ако би се вратил назад само ради ова би се вратил ама па тоа отвара други проблеми доле кои ги решив тука, долу пак со мои ќе треба да седам, пак неможам да се одделам и формирам свое, ниту пак ќе има работа со која би имал доволно финансии да седам под кирија или плаќам стан на рати. Со 500, 700е плата доле е тешко, крај со крај.
Жена ми не е македонка, со сите македонки што пробав излегоа катастрофа. Најбитното е дали имате исти вредности(религија), исти цели во живтот и дали има слога, се останато не е битно.

SkopjeDude

27 CM
Член од
12 февруари 2025
Мислења
18
Поени од реакции
23
Ако си само за секс, Tinder и Ashley Madison(ова е за разведени милфици)
Ако си за врска, OkCupid, POF, Coffee meet Bagle, Hinge
Ако си за брак, Match, CristianMingle
Ako si perfektna zena i si samo za seks,Makedonec so 27centimetri e samo za tebe

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.896
Поени од реакции
36.951
Решив да направам еден експеримент на Тиндер ама на кратко да ви дадам интро зошто?
Веќе година ипол како сум во Немачка и скоро година како користам Тиндер. Неможам да се пожалам дека немам лајкови или мечеви, има скоро секој ден, со неколку бев на дејтови, со една и се изроди некоја 3-4 месечна врска ама сите завршија со ист чин, крај кога ќе дојде до битни прашања.
Пошто сакам да си најдам за озбилно и да си оформам фамилија, решив да пишам на Тиндер дека токму тоа го сакам, еве како изгледа.
Прегледај го приврзокот 443696

Резултатот, еве веќе почнува трета недела, 0 мечеви, 0 лајкови.
Претходно секој ден по 1-2 минимум, живеам во средно голем град, на 30 км од огромен град како Дизелдорф така да лесно се доаѓа до лајкови и дејтови.
Ама кога ќе пишеш точно што сакаш, изгледа како од ѓаол бегаат, бај д веј, истото се дешава и во живо. Значи мрежава функционира само за sex dates и тоа е тоа, неможе да се бара ништо озбилно и како таква, најверојатно ќе и ставам крај откако ќе ми заврши претплатава.
Ти си отишол да бараш домашно милениче во кланица.

Член од
1 јануари 2025
Мислења
75
Поени од реакции
159
Ако тебе те прескокнам дај некој од кај тебе дома да му се изнаскокам ондак.
Друже иди лапни некое сендвиче у штаб, чекај да си земеш дневница за денес, работата си ја завршил.
Ти ебам аутистот глупав.

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.242
Поени од реакции
1.299
Рандом ја видов темава, па да си ги дадам моите 2 центи.
Бев активен на тиндер во Македонија пред едно 4-5 години. Моето искуство беше генерално позитивно тогаш. Бев на неколку дејтови и освен еден (кај што една имаше повеќе влакна на рацете од мене лол) си поминав топ. Тиндерот тогаш ми изгледаше ко инстаграм/фејсбук кај што си пишуваш со непознати. Такви беа и муабетите.
После тоа поминав некое време во Австралија, Сиднеј. Таму тиндерот беше баш како што пишувате на последните страни. Слично искуство имав и кога го уклучував во некои од поголемите градови во Европа. Го немам од тогаш уклучено, не знам дали е можно толку да забегале жените во МК.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.896
Поени од реакции
36.951
Друже иди лапни некое сендвиче у штаб, чекај да си земеш дневница за денес, работата си ја завршил.
Ти ебам аутистот глупав.
Можеше да го скокнеш коментарот ама реши да јадеш гомна. Ела сеа кур да јадеш дебил еден умрен, иди исчисти некој турски ќенеф таму.

Член од
15 јануари 2020
Мислења
796
Поени од реакции
2.554
Јазикот ти е најмал проблем, за почеток, посебно во ИТ ќе се снајдеш без проблем. Ако имаш волја за учење и разговарање, јазикот за една година ќе го научиш бар на ниво да разговараш нормално со луѓе и да се разбираш за работа/живот.
Јас пред една година знаев само данке и бите мит карте, сега лабаво разговарам со колеги, шефови еве и девојка имам германка и немам проблем да зборам германски со неа, 99% ме разбира и ја разбирам, факт е дека правам мал милион грешки пошто јазикот им е глупав ама тоа не треба да те кочи воопшто, едноставно што повеќе се опуштај и збори и пред да се освестиш, ќе сфатиш дека ти комуницираш без проблем, кој го боли кур дали си 100% исправен. :D
Имаш дуолинго, јутуб и милион материјал што за брзо време ќе те оспособи да немаш ама апсолутно никаков проблем.
Решив да направам еден експеримент на Тиндер ама на кратко да ви дадам интро зошто?
Веќе година ипол како сум во Немачка и скоро година како користам Тиндер. Неможам да се пожалам дека немам лајкови или мечеви, има скоро секој ден, со неколку бев на дејтови, со една и се изроди некоја 3-4 месечна врска ама сите завршија со ист чин, крај кога ќе дојде до битни прашања.
Пошто сакам да си најдам за озбилно и да си оформам фамилија, решив да пишам на Тиндер дека токму тоа го сакам, еве како изгледа.
Прегледај го приврзокот 443696

Резултатот, еве веќе почнува трета недела, 0 мечеви, 0 лајкови.
Претходно секој ден по 1-2 минимум, живеам во средно голем град, на 30 км од огромен град како Дизелдорф така да лесно се доаѓа до лајкови и дејтови.
Ама кога ќе пишеш точно што сакаш, изгледа како од ѓаол бегаат, бај д веј, истото се дешава и во живо. Значи мрежава функционира само за sex dates и тоа е тоа, неможе да се бара ништо озбилно и како таква, најверојатно ќе и ставам крај откако ќе ми заврши претплатава.
Шо бидна со германката?
Да не ме разбереш погрешно нит се исмејавам нит ништо, чисто ме занима оти не кликнавте со Германката.

Kajgana Shop

На врв Bottom