Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    746
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.358
Поени од реакции
43.153
ме чуди што се напасни европскиве чивави, дали сорос или глобалистите ги шилчат за да им ги остваруваат агендите не знам. Моментално немаат никаков капацитет за било каква војна да водат, ни пак ќе имаат во иднина со оглед колку им се утепани економиите и колку народот цев не го боли за украина.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
747
Поени од реакции
1.951
Не верувам баш дека едвај чекаат, едно е да се бориш против слабо опремени козоебачи во Авганистан Ирак итн а сосема друго е кога ќе треба да држиш линии на фронт против една од најдобро спремните војски во цел свет како Руската. Кога ќе почнат во ковчези да им се враќаат еден куп мртви војници овој Стармер и слични дебили на клоци ќе ги избркаат од Британија по брза постапка
Ги прецена Ангичаниве.Тие покрај се ова шо им се дешава со оркиве не го креваат на клоци па сега ќе го кренеле.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.560
Поени од реакции
35.354
Читам Американциве сакале Кина и Бразил да испрателе исто миротворци. Сега Путин да им предложи С.Корејци и да биде калакурница. Едно пола милион Кинези и Корејци. :pos:
Додека не се договори демилатаризацијата на Украина, се ова се само евтини приказни... И не ми се верува дека уште ја тераат играва. Зошто Русите би се согласиле на било што кое не вклучува денацификација... Пардон, демилитаризација.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.211
Поени од реакции
13.644
Додека не се договори демилатаризацијата на Украина, се ова се само евтини приказни... И не ми се верува дека уште ја тераат играва. Зошто Русите би се согласиле на било што кое не вклучува денацификација... Пардон, демилитаризација.
Имаше денеска излагање претстсвникот на Рф во ООН.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.460
Поени од реакции
5.162
Ако Русија се согласува да преговара, тоа значи отстапки.
Едноставно, тоа се преговорите.
Ако се чувствуваат дека можат до крај да ја истераат работата (зацртаните цели), нема да преговараат.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.805
Поени од реакции
25.258
Ако се чувствуваат дека можат до крај да ја истераат работата (зацртаните цели), нема да преговараат.
da de... vo lvov ke dozvolat i ukrainski da se zbori (vo cetvrtoci)

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.231
Поени од реакции
9.848
Не е само Украина, ќе се преговара за цел свет.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.896
Поени од реакции
36.951
da de... vo lvov ke dozvolat i ukrainski da se zbori (vo cetvrtoci)
Тоа шо америве сакаат да преговараат за крај на војната не е истото со тоа дека на Русија ќе и ја поклонат Украина.

Се летаат тука на темава како напалени тинејџери, ама не ме чуди тоа, и Бахмут беше новиот Сталинград па еве уште сме заглавени во калта и нивите во Донбас

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.908
Поени од реакции
6.210
Русија уште на почетокот беше спремна да преговара, и тоа барањата им беа далеку помали од сегашните. Сега бараат и територија, тогаш не бараа, освен признавање на ДНР и ЛНР во состав на Украина.

Тогаш ако преговараа Украинците дефинитивно ќе испреговараа далеку по-поволен договор. Сега ај што ќе го изгубат Донбас, туку ќе ги изгубат и Запорожје и Херсон, покрај тоа што ќе мора да се одречат од НАТО, неутралност и сигурно ќе прифатат воени лимити.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.211
Поени од реакции
13.644
Сумарум од “самитот” во Париз денеска:pos:

-Макрон предложил да формираат мировен корпус кој ќе се наоѓа надвор од линијата на контакт.

-Стармаер изјави дека онсе спремни да испратат трупи доколку е потребно.

-Полска нема да испрати свои трупи, но ќе овозможи матерјално-техничка и финансиска помош.

-Шпанија ја отрфрли идејата за да испраќа свои трупи.

Сума сумарума. Зељо е спремен да оди до крај. Затоа ни преговори ни отстапки нема да прави :LOL:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.392
Поени од реакции
18.541
Тоа шо америве сакаат да преговараат за крај на војната не е истото со тоа дека на Русија ќе и ја поклонат Украина.

Се летаат тука на темава како напалени тинејџери, ама не ме чуди тоа, и Бахмут беше новиот Сталинград па еве уште сме заглавени во калта и нивите во Донбас
Kolku penjavi zelenski niso cudno i da gi otkacat skroz. Odnosno da im ponudat nekoja glupost, ovie da odbijat i da recat eve probavme, praite so sakate sami sea bez nasa podrska i funding.

Potoa dali Ukraina kje se bori sama so odredena evropska podrska, e drugo prasanje.

Verojatno vo novata politika na Sad, Rusija ima nekoja uloga i sakaat da ja smirat topkata.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.136
Сумарум од “самитот” во Париз денеска:pos:

-Макрон предложил да формираат мировен корпус кој ќе се наоѓа надвор од линијата на контакт.

-Стармаер изјави дека онсе спремни да испратат трупи доколку е потребно.

-Полска нема да испрати свои трупи, но ќе овозможи матерјално-техничка и финансиска помош.

-Шпанија ја отрфрли идејата за да испраќа свои трупи.

Сума сумарума. Зељо е спремен да оди до крај. Затоа ни преговори ни отстапки нема да прави :LOL:
тој "мировен корпус" ќе треба да го надгледува руската армија или армија сојузник......којзнае со какви задни намери сакаат легално да бидат поставени на позиции во украина

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.896
Поени од реакции
36.951
Kolku penjavi zelenski niso cudno i da gi otkacat skroz. Odnosno da im ponudat nekoja glupost, ovie da odbijat i da recat eve probavme, praite so sakate sami sea bez nasa podrska i funding.

Potoa dali Ukraina kje se bori sama so odredena evropska podrska, e drugo prasanje.

Verojatno vo novata politika na Sad, Rusija ima nekoja uloga i sakaat da ja smirat topkata.
И тоа е веројатно сценарио, па да ги остават како што велиш без пари и оружје.

Евентуално ако ги гледаат како адут во однос на нивното ривалство со Кина. А од страна на Русија не знам колку е паметно да ја прифатат таквата америчка подадена рака, знаејќи колку силна русофобија има и кај републиканците и кај демократите. Утре раката пак ќе стане тупаница и не биле еднаш извозени.

Kajgana Shop

На врв Bottom