Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758
Ova

e teroristicki akt
Што збориш бе дете? Ја знаеш позадината? Ова е одмазнички акт, они нејзиното, таа нив, за да се задумаат другите што земаат по 20000 гривни за уловен регрут!
Автоматски споено мислење:

Тоа само у филмот на Димче Апасиев. У реалноста не идат така работите. Социјализам, комунизам, социјалдемократизам све тоа пие кај што Сорос моча.
Долго си на форумов, не сакам да спорам. Ќе се правам дека не сум ти го прочитал постот.

Ловат регрути за да не се на фронт, ама да... На исто се сведува.
Инаку иронијата е што кога ќе снема регрути и регрутерите секако ќе идат на фронт.

Што збориш бе дете? Ја знаеш позадината? Ова е одмазнички акт, они нејзиното, таа нив, за да се задумаат другите што земаат по 20000 гривни за уловен регрут!

Долго си на форумов, не сакам да спорам. Ќе се правам дека не сум ти го прочитал постот.
Pravnicki, odnosno krivično, vo dejstvijata na zenata se sodrzani bitnite elementi na krivicno delo - terorizam..

Кажи еден терористички напад што не е инициран од одмазда?

Туск длабоко разочаран од Минхен.

Кажи еден терористички напад што не е инициран од одмазда?
Овде било конкретна мајка против крвниците на нејзинипт син. Ги знаела и по име и по фаца! Ако мене комшијата ми нанесе зло и јас го качам у кола и двајцата во Мавровско, тероризам ли е?

Ловат регрути за да не се на фронт, ама да... На исто се сведува.
Инаку иронијата е што кога ќе снема регрути и регрутерите секако ќе идат на фронт.
Ова се претежно дупелизци и "воени инвалиди", секако ќе го кркаат!

Овде било конкретна мајка против крвниците на нејзинипт син. Ги знаела и по име и по фаца! Ако мене комшијата ми нанесе зло и јас го качам у кола и двајцата во Мавровско, тероризам ли е?

Она ги качила у кола или се детонирала Алаху Акбар стил? И сите загинати/повредени ли се поврзани или има и колатерална штета? Прв пат слушам дека самоубиствен напад со бомба не е тероризам. Али еј, ако русите викаат така ок.

Тероризам е користење на терор за остварување политички цели.
Мајка која го одмаздува убиството на својот син, тоа е одмазда.

Тероризам може да биде и заради одмазда (помеѓу другото), но одмазда не мора да биде тероризам.

Наредна недела започнуваат преговорите Сад-Русија.

Сеуште е нејасно кој ќе преговара за Русиве, иако имаше шпекулации за некои.

Она ги качила у кола или се детонирала Алаху Акбар стил? И сите загинати/повредени ли се поврзани или има и колатерална штета? Прв пат слушам дека самоубиствен напад со бомба не е тероризам. Али еј, ако русите викаат така ок.
Не викаат русите, јас ти велам, а јас сум од тука! Тоа што е алаху акбар стил е само ради тоа што само така можела да ги сотре, тоа гледала, тоа применила!
Пак се враќаме на мене и комшијата, ако има и трет човек во колата ни крив ни должен, колатерална штета е, тероризам ли е?

Не викаат русите, јас ти велам, а јас сум од тука! Тоа што е алаху акбар стил е само ради тоа што само така можела да ги сотре, тоа гледала, тоа применила!
Пак се враќаме на мене и комшијата, ако има и трет човек во колата ни крив ни должен, колатерална штета е, тероризам ли е?

Освен Аиден шупакот на платен список на Москва, друг не прочитав со твојава приказна. Напротив, прочитав дека за кеш е ова направено и дека веше еднаш слично се десило пред некое време со фаќање копиљот на телеграм како договара пари.

Иначе да, класичен тероризам е.

Освен Аиден шупакот на платен список на Москва, друг не прочитав со твојава приказна. Напротив, прочитав дека за кеш е ова направено и дека веше еднаш слично се десило пред некое време со фаќање копиљот на телеграм како договара пари.

da ti dadam jas tebe kesh da se dignes u vazduh? eve ne mora nikoj da ubies, skini edna bandera u mkd... ne deka i toa se nema slucuvano niz svetot ama uglavno toa bile apla retardi sto veruvale u 40 nevini i sekakvi gluposti... majka ti sigurno ne bi taka?

Ти би се дигнал у ваздух за твојата невладина?

Ти би се дигнал у ваздух за твојата невладина?

Ехеее три пути до сега се имам.

da ti dadam jas tebe kesh da se dignes u vazduh? eve ne mora nikoj da ubies, skini edna bandera u mkd... ne deka i toa se nema slucuvano niz svetot ama uglavno toa bile apla retardi sto veruvale u 40 nevini i sekakvi gluposti... majka ti sigurno ne bi taka?

Платени се да донесат бомба до одредена локација, не ја детонираат они. Тоа путиновците го прават.

Значи во Мк скоро секое убиство за меѓа е тероризам? Крвната освета кај комшиите исто....Не си арно ти дете, што и да ти е, не е на арно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom