Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
14 август 2006
Мислења
45.451
Поени од реакции
84.860
За 20 години од сега сите ќе се гушкате кога на граници ќе ви висат 50 милиони полугладни и полубоси Африканци.
После Смилковско само преку нишан може да се гушкаме.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.463
Поени од реакции
28.801
Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.064
Поени од реакции
4.096
Семтекс во 330мл лименка, проверен Еврејски рецепт.
Најдобро е како што правеле дедовците од ВМРО, само малку да им се сецне вратот па фрлај у амбар ко храна за свињи

Член од
15 јануари 2020
Мислења
792
Поени од реакции
2.537

Тук тек испаѓа по некој нормален.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.991
Поени од реакции
51.131

Исламот сам по себе е во голема вера виновен за нивната состојба. Џабе солзи, џабе плачки ако ти недела по недела учиш на омраза и "ја само пред Алах одговарам" еден куп луѓе и не даваш да еволираат во нешто поголемо од ајван неспособен за контрола на импулси.
За каурите во коментарите не коментирам.

Член од
15 јануари 2020
Мислења
792
Поени од реакции
2.537
Исламот сам по себе е во голема вера виновен за нивната состојба. Џабе солзи, џабе плачки ако ти недела по недела учиш на омраза и "ја само пред Алах одговарам" еден куп луѓе и не даваш да еволираат во нешто поголемо од ајван неспособен за контрола на импулси.
За каурите во коментарите не коментирам.
Па добро тоа го имаме и ние христијаните како изрека, само бог е тој што суди или простува.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.191
Поени од реакции
12.081

Море што помалку да го слушаат овој оџа, се гледа дека е платен од српски тајни служби.

Со секој сунет државава поклон да дава пиштол па нека се требат за паркинг места меѓу себе колку сакаат

Член од
31 мај 2019
Мислења
366
Поени од реакции
1.151

Nie ednas godisno ideme vo crkva, religiozni sme samo na zbor, pa ne se ponasame ko zelkive,cak za niv sme Svegjani.
Ovie sekoj petok prepuni dzamiite, ama vidis posto ne go vozprimale islamot dovolno dlaboko, zatoa se koljat megu sebe.
Ajde najdi NZS...

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.163
Поени од реакции
25.866
Nie ednas godisno ideme vo crkva, religiozni sme samo na zbor, pa ne se ponasame ko zelkive,cak za niv sme Svegjani.
Ovie sekoj petok prepuni dzamiite, ama vidis posto ne go vozprimale islamot dovolno dlaboko, zatoa se koljat megu sebe.
Ajde najdi NZS...
Епа не може од една страна да кука и да плаче и да вика вие не сте муслимани, муслимани не прават вака, ама од друга страна да не го знае животот на педо мухамедо за којшто ваљда учел пошто тоа му е струка. Има повеќе примери што им правел на тие што го навредувале. Спојлер алерт-ги утепувал. Додуша знаел да има и мека душа. Роднината му Али слушнал како некој го вреѓа и жив го запалил тој некој. После отишол и му кажал ооо педо мухамедо еден те вреѓаше па го запалив жив. И овој му рекол абе убаво што си го утепал ама не си требал да го запалиш жив таа казна само аллах смее да ја извршува. Тепање и силување жени, педофилија, кражби и пљачкање каравани, етничко чистење на цели племиња, ги соблекувал младите машки деца ако имале влакна на курот колење. Најгрозните злосторства на чек листа сите ги поминал. И сега, не сте вие муслимани. Како не се?
И како може секаде каде што има муслимани да се истите шиптaросувања? Дали Алжир, Пакистан, Бангладеш, Либија, Сирија, Ирак потполно истиот шиптaрски менталитет? Пет минути да пуштиш рандом серија од нивите стопани Турците некој се фаќа за пиштол да го убие другиот. Агресија, простаклук, ниска интелигенција и насилство. Нема што да се бара НЗС. Таман си се муслимани. Тоа што оџата не си ја научил добро струката или па ја научил ама не му одговараат некои работи е друга тема. Се си е како што треба еве газдите им градат огромни џамии во Приштина и Чаир нека ги полнат и нека се рокаат и надаље па уште повеќе да се чудат како тоа не е правиот ислам и како не требало така.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.991
Поени од реакции
51.131
Исто за бележење е дека ваквиве испади се процентуално најзастапени кај шипците. Ја не памтам да сум видел двајца овдешни турци или бошњаци вакви ајвански срања да прават.
Така што, оџава треба и тој момент да го истражи ако сака да дојде до причините и горчливата вистина.
Очекувам профилирање на оџава во иднина, штета ваква инстант-стекната наклонетост од каурјето да оди фира. "Не е важно што си-важно е да си човек и Господ е еден за сите " мора да биде трубено во ушите на глупиот каурин.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
415
Поени од реакции
727
Епа не може од една страна да кука и да плаче и да вика вие не сте муслимани, муслимани не прават вака, ама од друга страна да не го знае животот на педо мухамедо за којшто ваљда учел пошто тоа му е струка. Има повеќе примери што им правел на тие што го навредувале. Спојлер алерт-ги утепувал. Додуша знаел да има и мека душа. Роднината му Али слушнал како некој го вреѓа и жив го запалил тој некој. После отишол и му кажал ооо педо мухамедо еден те вреѓаше па го запалив жив. И овој му рекол абе убаво што си го утепал ама не си требал да го запалиш жив таа казна само аллах смее да ја извршува. Тепање и силување жени, педофилија, кражби и пљачкање каравани, етничко чистење на цели племиња, ги соблекувал младите машки деца ако имале влакна на курот колење. Најгрозните злосторства на чек листа сите ги поминал. И сега, не сте вие муслимани. Како не се?
И како може секаде каде што има муслимани да се истите шиптaросувања? Дали Алжир, Пакистан, Бангладеш, Либија, Сирија, Ирак потполно истиот шиптaрски менталитет? Пет минути да пуштиш рандом серија од нивите стопани Турците некој се фаќа за пиштол да го убие другиот. Агресија, простаклук, ниска интелигенција и насилство. Нема што да се бара НЗС. Таман си се муслимани. Тоа што оџата не си ја научил добро струката или па ја научил ама не му одговараат некои работи е друга тема. Се си е како што треба еве газдите им градат огромни џамии во Приштина и Чаир нека ги полнат и нека се рокаат и надаље па уште повеќе да се чудат како тоа не е правиот ислам и како не требало така.
Може нешто да напишеш, а да не е тешка глупост, лага и лечење комплекси?

Арапските муслимански земји се на пример 10 пати побезбедни од црнечките христијански земји во Африка или Карибските Острови.

Арапските муслимански земји се на пример 10 пати побезбедни од Латинска Америка каде криминални нарко картели секој ден се убиваат пола градови им се буквално фавели.

Да не напоменувам дека Саудиска Арабија, Иран, Индонезија, Малезија ги имаат едни ид најниските стапки на криминал во светот.

Каде е побезбедно да се живее во САД и Канада? Населби населени со муслимани имигранти или црнци и Латиноси?

Не сите земји што практикуваат Ислам имаат исти ментални и културолошки навики, како што и не сите земји што практикуваат Христијанство се исти. Исти ли се на пример Унгарците со Мексиканците или Доминиканците? И едни и други католици. Исти ли се Грците и Етиопјаните? И едни и други православни.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.700
Поени од реакции
9.307
Да не напоменувам дека Саудиска Арабија, Иран, Индонезија, Малезија ги имаат едни ид најниските стапки на криминал во светот.
Баш чудно.

1739717479594.png
1739717520224.png
1739717541160.png
1739717575123.png

Член од
11 октомври 2024
Мислења
415
Поени од реакции
727
Исто за бележење е дека ваквиве испади се процентуално најзастапени кај шипците. Ја не памтам да сум видел двајца овдешни турци или бошњаци вакви ајвански срања да прават.
Така што, оџава треба и тој момент да го истражи ако сака да дојде до причините и горчливата вистина.
Очекувам профилирање на оџава во иднина, штета ваква инстант-стекната наклонетост од каурјето да оди фира. "Не е важно што си-важно е да си човек и Господ е еден за сите " мора да биде трубено во ушите на глупиот каурин.
Баш спротивно.

Низ скопско многу нарко крими босови биле и се Санџаклии по потекло.

Ако гледаме од религиозна призма, Албанците се далеку посекуларен народ од Турците и Босанците/Санџаклиите/Торбешите.

Во Сараево, Тузла, Нови Пазар и Тутин ќе видиш 10 пати повеќе жени во традиционална исламска гардероба отколку во Приштина, Призрен или Тирана.

Албанците многу повеќе ставаат албански национални имиња на своите деца отколку религиозни. За разлика од босанските муслимани и Торбешите кои ставаат 100% верски имиња или во некои случаи турски/османлиски.

Албин Курти е албанско име и презиме. Арбен Таравари е албанско име и презиме. Бујар и Теута се албански имиња. Претседателката на Косово се вика Вјоса. Тоа е албанско име. Зијадин Села има албанско име :D

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom