Кајгана психолог

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.744
Поени од реакции
31.646
@Ska Maniac психологијата и психијатрите само по себе се корисна работа.
Обично кај нас само на суицидални случаи им препишуваат лекови, а за останатите користат техники за себе анализа. Поголеми се шансите на нервно да ти препишат дијазепам одколку да ти препишат на некоја психијатриска сесија.
Не значи дека некој што оди е ненормален, луѓето бараат помош за анксиозност, депресии, и некогаш само стручњак може да им даде помош.
Иако и јас сум скептик понекогаш, на некои луѓе вака им е спасен животот.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.861
Поени од реакции
30.160
@Ska Maniac психологијата и психијатрите само по себе се корисна работа.
Обично кај нас само на суицидални случаи им препишуваат лекови, а за останатите користат техники за себе анализа. Поголеми се шансите на нервно да ти препишат дијазепам одколку да ти препишат на некоја психијатриска сесија.
Не значи дека некој што оди е ненормален, луѓето бараат помош за анксиозност, депресии, и некогаш само стручњак може да им даде помош.
Иако и јас сум скептик понекогаш, на некои луѓе вака им е спасен животот.
Како што спомна и предходно со исповедувањето така и за техниките за себе анализа, не му треба свештеник а првото ниту му треба психијатар за второто.
Сам може тоа да го прави доколку сака. Нека си направи сам на себеси само анализа каде згрешил, дали згрешил, кој му згрешил. Нека си се исповеда се што му лежи на душа и со малце логика ќе го најде коренот на проблемот. Автоматски со тоа ќе му се појави како идеа и решението.
Сите тие свештеници и психијатри ја работат истата работа, да ти помогнат сам да го најдеш решението.
Иначе психијатарот е свештеник за атеистите. Истата функција само различно име. И само што првиов е комерцијализиран до даска и наплаќа за услугите за разлика од првиот. Ако мацко е паметен нема да троши пари туку сам ќе си помогне.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.897
Поени од реакции
1.665
Мацко ти треба занимација и хоби. Еве пример ако играш кантер ја можам да те дружам, 99% од времето играм со друштво и разни љуѓе од МК, имаме и женски во групата така да сигурно ќе можеш да оствариш нови контакти, само услов е да не си апсолутен бот и да не не брукаш на дуст2 :D
Кантер немам играно човек од средно може сум заборавил и како се игра :) Баш би да пробам

Член од
1 јануари 2025
Мислења
204
Поени од реакции
684
Too macko malce pozitivaaa
Мацко ја знае само старата и во негова чест еве ја ќе иницирам пошто двојкава ќе му дојде како шок а и реално бара време и захтевен ПЦ, може да организираме некоја кајгана собиранка на старата кантер како во времето на корона кој се сеќава ама ќе мора некој да пише како се дигаа сервери и дали има уште наши македонски сервери, јас радо би се дружел.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
885
Поени од реакции
1.624
Мацко ја знае само старата и во негова чест еве ја ќе иницирам пошто двојкава ќе му дојде како шок а и реално бара време и захтевен ПЦ, може да организираме некоја кајгана собиранка на старата кантер како во времето на корона кој се сеќава ама ќе мора некој да пише како се дигаа сервери и дали има уште наши македонски сервери, јас радо би се дружел.
Финансии, dedicated server, FTP пристап, 1.6 cs, amx mod. Толку треба :)

Член од
9 април 2025
Мислења
10
Поени од реакции
1
Здраво Дали во државава може да се добие бесплатна психолошка помош?

Член од
17 април 2025
Мислења
1
Поени од реакции
1
Здраво Дали во државава може да се добие бесплатна психолошка помош?
Здраво, јас сум психотерапефт во Институт Алтернатива. Самиот институт нуди 5 бесплатни иницијални сеанси доколку сте согласни сеансите да се во придружба со ко-терапефт, односно психотерапефт во обука. Ко-терапефтот не е почетник, туку е личност која веќе 2 години се обучува во рамки на Институт Алтернатива. Доколку сте заинтересирани, може да ви дадам број и да ме исконтактирате за да закажеме средба. Убав ден.

Член од
9 април 2025
Мислења
10
Поени од реакции
1
Здраво, јас сум психотерапефт во Институт Алтернатива. Самиот институт нуди 5 бесплатни иницијални сеанси доколку сте согласни сеансите да се во придружба со ко-терапефт, односно психотерапефт во обука. Ко-терапефтот не е почетник, туку е личност која веќе 2 години се обучува во рамки на Институт Алтернатива. Доколку сте заинтересирани, може да ви дадам број и да ме исконтактирате за да закажеме средба. Убав ден.
Заинтересиран сум благодарам.

Kajgana Shop

На врв Bottom