- Член од
- 28 март 2006
- Мислења
- 17.873
- Поени од реакции
- 12.404
Оф, тие во короната немаа ленти за шеќерашите (шеќероти им раснеше до небо) па бараа од нас, некој да не има од свои резерви, вие на матичните сте се навртеле што не мереле ова или она.
Но ги разбирам луѓево тука. И јас како дете од докторска фамилија се ми беше на дофат, секој преглед, се прекуред, целосни прегледи, докторите обрнуваат повеќе внимание. Само од врата добар ден колега, одма се си идеше подмачкано. За мене здравството тогаш во бившата сфрј беше прилично ок.
Ама реалноста е далеку од розева.
жално.Кадаифчо, ти немаш појма какво мизерија од здравство имаме, какви глупи дијагностичари имаме...од искуство ти зборам.
@Aceso 10 дена имав градна болка, бол и позади во средина на грбот, трнење на лева рака, изнемоштенист, тешко дишење...сите прединфарктни симптоми, но нашиве кардиолизи тапа.
Направив 5 екг на различни апарати, пет еха на срце и сите ми рекоа дека се е во ред.
Ме праќаа на гастро, на ортопед, за на крај да завршам со стент.
Што друго да кажам
Но ги разбирам луѓево тука. И јас како дете од докторска фамилија се ми беше на дофат, секој преглед, се прекуред, целосни прегледи, докторите обрнуваат повеќе внимание. Само од врата добар ден колега, одма се си идеше подмачкано. За мене здравството тогаш во бившата сфрј беше прилично ок.
Ама реалноста е далеку од розева.