Кајгана психолог

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.402
Поени од реакции
28.595
Искрено, баш ми е жал да го прочитам ова. Ама зошто толку се оптеретуваш? Родендените одамна не се тоа што беа, не мора да биде нешто специјално, особено кога веќе сме на возраст. Девојка/жена? Ако немаш, гледај тоа најди, оти другари на годините (34 ти пишува) тешко ќе најдеш.
Не му крши филм. Секогаш и секаде може да најде. Доколку двајцата се погодат со слични или исти интереси. Не мислам овде на бфф ама за да има човек барем еднаш во неделата да се гледаат, може да најде.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.870
Поени од реакции
1.620
Среќен роденден.
Гледам дека си автор на темата за добри момчиња.
Проблемов и агонијава ти траат со години.
Бараш помош, добиваш совети дали не ги испробуваш или не работат во твојот случај не знам. Но проблемот е во твојот видик на светот.
Зошто да немаш желби?
Треба да ги кажеш овие проблеми на оние кои ти се блиски, за твое добро, да не носиш ваков терет во срцето. Тој што ќе те ислуша и ќе ти даде совет ти мисли добро и така ќе се зближите.
Кој да ме ислуша ? Нема никој никаде и не знам во што е проблеемот не луѓето ме избегнуваат заради различен тип на изговори . Ех ќе те викневме во кафана ама непиеш , па знаеш ... Еј ќе те барав за да излеземе ама знаеш живееш далеку од центар па не би дошол сигурно....Изморен сум од изговори најискрено , а ниту еднаш не сум одбил или дал изговор за да избегнам дружба.

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.796
Поени од реакции
14.909
Кој да ме ислуша ? Нема никој никаде и не знам во што е проблеемот не луѓето ме избегнуваат заради различен тип на изговори . Ех ќе те викневме во кафана ама непиеш , па знаеш ... Еј ќе те барав за да излеземе ама знаеш живееш далеку од центар па не би дошол сигурно....Изморен сум од изговори најискрено , а ниту еднаш не сум одбил или дал изговор за да избегнам дружба.
Добро де еве Хоуп се понуди да разговара, дури веќе го направила си ја игнорирал. Онлајн онлајн, тоа е. Или си од тие што цело време кукаат а не сакаат да превземат ништо?

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.870
Поени од реакции
1.620
Добро де еве Хоуп се понуди да разговара, дури веќе го направила си ја игнорирал. Онлајн онлајн, тоа е. Или си од тие што цело време кукаат а не сакаат да превземат ништо?
Пишувам со неа веќе неколку дена .

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.454
Поени од реакции
10.373
Те имам прочитано неколку пати со истиве жалопојки.
Епа Мацко душо, ај самоанализирај се, провери да не до тебе проблемот.
Дали ти мириса потта?
Да не ти мирисаат нозете, здивот?
Убав ли си, грд ли си?
Оди некаде зачлени се, дали со спорт, танц, планинарење, превземи нешто, не туку кукумјачи.

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.796
Поени од реакции
14.909
Мој совет е да почнеш од себе, а после во другите да бараш грешки. До сево ова донеле бројни избори низ минатото. Јас еве имам малку другари/ки, стварно малку. Не се жалам, бидејќи тоа е мој избор. Сум филтрирал низ годините и ова е резултатот. Можда и ти си правел така па сега ти пречи што те одбегнуваат.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.402
Поени од реакции
28.595
Те имам прочитано неколку пати со истиве жалопојки.
Епа Мацко душо, ај самоанализирај се, провери да не до тебе проблемот.
Дали ти мириса потта?
Да не ти мирисаат нозете, здивот?
Убав ли си, грд ли си?
Оди некаде зачлени се, дали со спорт, танц, планинарење, превземи нешто, не туку кукумјачи.
Колега @парва ќе преземеш или јас да преземам ?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.416
Поени од реакции
30.883
Не му крши филм. Секогаш и секаде може да најде. Доколку двајцата се погодат со слични или исти интереси. Не мислам овде на бфф ама за да има човек барем еднаш во неделата да се гледаат, може да најде.
Ne e krsenje film, treba da e spremen i svesen deka drugari tesko se dobivaat na 34g.
Najdlabokite drugarski vrski se steknuvaat vo sredno i traat cel zivot. Posle kolegi od fax, rabota, samo sluzbeno, nemaat i oni vreme za nego, imaat i oni stari drustva, zena, deca.
Ne e nevozmozno da se steknat prijateli, no nema da ja imaat taa bliskost so tebe bidejki veke imaat bff.
Mislam deka najdobro resenie mu e na psihijatar, ako nema drugari sto moze da go islusaat, neka plati. Podobro ke mu bide.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.482
Не дозволувај ваквите изговори да ја намалат твојата вредност. Ти си супер лик и заслужуваш да бидеш опкружен со луѓе кои искрено ќе те ценат и почитуваат. Светот е преполн со луѓе кои се борат со слични чувства само треба да ги најдеш. Најважно ти е да собереш храброст и да се консултираш со некој професионалец, чисто за да ти помогнат да ги сфатиш твоите чувства и мисли на едно подлабоко ниво, кое и те како може да влијае на твојата самодоверба.

Среќен роденден и ти посакувам многу среќа, љубов и радост во животот! Ако имаш потреба да разговараш или споделиш нешто, тука сум за тебе, слободно може да ми пишеш :)

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.402
Поени од реакции
28.595
Ne e krsenje film, treba da e spremen i svesen deka drugari tesko se dobivaat na 34g.
Najdlabokite drugarski vrski se steknuvaat vo sredno i traat cel zivot. Posle kolegi od fax, rabota, samo sluzbeno, nemaat i oni vreme za nego, imaat i oni stari drustva, zena, deca.
Ne e nevozmozno da se steknat prijateli, no nema da ja imaat taa bliskost so tebe bidejki veke imaat bff.
Mislam deka najdobro resenie mu e na psihijatar, ako nema drugari sto moze da go islusaat, neka plati. Podobro ke mu bide.
Одлично. И ти и Мекловин и другиве го исптаривте на психијатар затоа што сака да се социјализира. Ова сигурно ви е по некои нови западни норми.
Не му треба ни психијатар ни бутур. Нека иде пред кооперација или у кладилница 100 души ќе најде за мубает.
Башка јас како што го разбрав типов бара општо луѓе да има у животот за социјализација а не БФФ. За тоа може и на 54 год да најде а не на 34 год.
Никој што сака да се дружи не може да нема толку време да испие 1 пиво неделно со некого. Тројца вакви да најде ете му 3 средби у неделата.
Што повеќе му фали.

Уставри ја и заборавам дека овде 99% сте интроверти и затоа ви е квантна физика да запознаете некого и да го договорите на пијачка.
Јас исто ко вас имам 2-3 ца блиски другари и другарки. Не затоа што на овие години не можам или не знам како да запознаам туку затоа што голем дел ги откачив. Особено од средно со никого се немам видено буквално од после матурата. А не ми ни фалат.
Почни од енергетски паразити, лисцемери, користољубиви до обични НПЦ и small talks замарачи. Што повеќе филтрираш тоа подобро ти е психичкото здравје.
Не сме исти.

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.796
Поени од реакции
14.909
И ти и Мекловин и другиве го исптаривте на психијатар затоа што сака да се социјализира
Каде напишав такво нешто?
Инаку се сложувам со се што напиша од а до ш.

Само што ние реално не знаеме каков е човеков, му кажуваме општи приказни и начини за социјализација.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.416
Поени од реакции
30.883
Одлично. И ти и Мекловин и другиве го исптаривте на психијатар затоа што сака да се социјализира. Ова сигурно ви е по некои нови западни норми.
Не му треба ни психијатар ни бутур. Нека иде пред кооперација или у кладилница 100 души ќе најде за мубает.
Башка јас како што го разбрав типов бара општо луѓе да има у животот за социјализација а не БФФ. За тоа може и на 54 год да најде а не на 34 год.
Никој што сака да се дружи не може да нема толку време да испие 1 пиво неделно со некого. Тројца вакви да најде ете му 3 средби у неделата.
Што повеќе му фали.

Уставри ја и заборавам дека овде 99% сте интроверти и затоа ви е квантна физика да запознаете некого и да го договорите на пијачка.
Јас исто ко вас имам 2-3 ца блиски другари и другарки. Не затоа што на овие години не можам или не знам како да запознаам туку затоа што голем дел ги откачив. Особено од средно со никого се немам видено буквално од после матурата. А не ми ни фалат.
Почни од енергетски паразити, лисцемери, користољубиви до обични НПЦ и small talks замарачи. Што повеќе филтрираш тоа подобро ти е психичкото здравје.
Не сме исти.
Jas bi predlozila i da otide na ispoved oti toa e istocna norma, no ajde da ne bidam tolku stereotipicna.
Ajde neka proba so kooperacija, da vidime kako ke mu trgne. Se nadevam ke bide uspesno toa.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
580
Поени од реакции
1.000
Jas bi predlozila i da otide na ispoved oti toa e istocna norma, no ajde da ne bidam tolku stereotipicna.
Ajde neka proba so kooperacija, da vidime kako ke mu trgne. Se nadevam ke bide uspesno toa.
Оваа па скокна од грмушките со исповед. Да го пратиме у манастир ако не?

Kajgana Shop

На врв Bottom