Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.062
Поени од реакции
6.205
Не смее да се чепка грбот.

Модерната Македонија е создадена за прв пат во Социјализмот а македонскиот народ е официјализиран и осамостоен во истиот — сегашниот грб го отсликува тоа.

Покрај тоа што има историска заднина денешниот грб е и визуелно личен+уникатен.

За разлика од некои наши соседи кои се направени од туѓ германски крал ние не треба да се срамиме дека народността и државата сме ја добиле за прв пат во времето на големиот и наш Тито.
бугар, ај шетај.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.558
Поени од реакции
5.288
што да работат... Го знаеш ставот на ЕУ. Муртино потпиша све и сега мораш да правиш што сакаат, нема никакви препреговарања.
Убаво звучи само што не така.
Еве оној луди Штрумп дојде на власт и се што потпиша оној сенилниот Јое укина, значи не МОРАШ ДА ПРАВИШ КАКО ШТО САКАТ.
Ако прифаќаш дека Македонија е ПОД ОКУПАЦИЈА во тој случај твојот аргумент вреди но тогаш говориме за окупациони-квислиншки власти.

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.062
Поени од реакции
6.205
Албанското знаме, албанскиот грб и албанската химна не ја претставува реалноста на албанија, ако ние им попуштаме за симболите не заслужуваме држава и не заслужуваме да сме народ и нација.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.558
Поени од реакции
5.288

Како не беше спречен пучот во Македонија
Анонимен функционер/службеник во македонската влада во шарената 2016-та година ги преколнувал американските власти да го спречат државниот удар во Македонија. Нашиот бил екстремно вознемирен од тоа што американските власти ѝ го прават на Македонија рушејќи легално избрани власти. Сведочи вработена во оддел на Стејт Департментот задолжен за надзор на работата на УСАИД.
Ништо ново, сето ова е познато.
Само не ми е јасно како тој суртук барал од американски власти да спречат државен удар, а тој државен удар е токму под нивна палка и од нив извршен со помош на квислинзи, отишол кај џелатот да моли за милост, демек еве бил загрижен за Македонија... за цело време од 2014 до денес се тера наратив дека сдсСС биле ВЕЛЕПРЕДАВНИЦИ а ДПсНЕ биле патриоти, интерсно таквата приказна поминува многу добро.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.528
Поени од реакции
9.405
Албанското знаме, албанскиот грб и албанската химна не ја претставува реалноста на албанија, ако ние им попуштаме за симболите не заслужуваме држава и не заслужуваме да сме народ и нација.
грбот ќе биде лавот, ете и тие го чуствувале како свој, така да нема тука проблем

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.787
Поени од реакции
17.716
Гробот е ископан одамна, сега сме во фаза за спуштање на Кофчегот, наредно е закупувањето.

Лавче на грбот плус Бугари во устав. На шо ви мириса?

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.062
Поени од реакции
6.205
грбот ќе биде лавот, ете и тие го чуствувале како свој, така да нема тука проблем
Има проблем, не треба да е лавот, туку да се поврзе историски континуитет за независност на пример со знамето на Чуповски, исто црвениот лав освен дарданија има поврзување и со цар душан што е уште поголем проблем.
5yd5wndvn8921.png

ова е душановиот грб
Првиот лав од лево златен со круна е Македонија
Десно втор ред Црвен лав без круна е бугарија.

Последно уредено:
Член од
28 март 2006
Мислења
17.873
Поени од реакции
12.403
Една од главните организации во "непрофитната" фела

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.597
Поени од реакции
22.324
Lav da, ama mi mirisa na nesto drugo a i vo slucaj Albancite da prifatat ke baraat nesto za vozvrat. Ako spremaat nesto sosema drugo ala Bosna i Kosovo, podobro ne. Segasniov ima barem nekoj kontinuitet. Ama nisto cudno pokraj nova drzava so novo ime, bez istorirja, jazik i nacionalnost /// da imame i nov grb. Rebranding ili podobro redefiniranjeto na Makedonskata nacionalna drzava vo drzava za site ke bide zavrsena.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.704
Поени од реакции
16.917

Пишав, ова треба преку ООН да се Разгласи, да се најдат лобисти од 3иот свет, Индија, Бразил, Мексико, ДА СЕ ОБЕЛОДЕНИ РАБОТАТА, па ЕУ можеби ќе превземе нешто...Најдобро е и Трамп да ја покрене оваа работа, ако му одговара при евентуални караници со ЕУ...
Само уште ни е во ООН представник Фрчко, нели ќе го тргнеа ???

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.407
Поени од реакции
30.854
Lav da, ama mi mirisa na nesto drugo a i vo slucaj Albancite da prifatat ke baraat nesto za vozvrat. Ako spremaat nesto sosema drugo ala Bosna i Kosovo, podobro ne. Segasniov ima barem nekoj kontinuitet. Ama nisto cudno pokraj nova drzava so novo ime, bez istorirja, jazik i nacionalnost /// da imame i nov grb. Rebranding ili podobro redefiniranjeto na Makedonskata nacionalna drzava vo drzava za site ke bide zavrsena.
Pa i lavot ima kontinuitet i toa vekovi pred segasniot.

Член од
4 август 2018
Мислења
1.572
Поени од реакции
3.366
Има проблем, не треба да е лавот, туку да се поврзе историски континуитет за независност на пример со знамето на Чуповски, исто црвениот лав освен дарданија има поврзување и со цар душан што е уште поголем проблем.
Прегледај го приврзокот 443221

ова е душановиот грб
Првиот лав од лево златен со круна е Македонија
Десно втор ред Црвен лав без круна е бугарија.
Кажи бе слободно дека си србофоб и повеќе ја мразиш Србија(и не не масирај веќе) одколку што знам што би земал као параметар или контра аргумент дека сакаш(да кажам Македонија,некоја партија,твојата фамилија,жена,девојка поима немам) освен мислам дека ми е најблизу мислата-Сакаш да ја видиш Србија умрена да не постои..

Ти имаш проблем со изјаснување несигурен си во себе и затоа вртиш лево десно а толку е просто..ја ли да те учам такви работи,срамота!

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom