ATP тенис - општа дискусија

Член од
19 март 2013
Мислења
3.298
Поени од реакции
4.950
Дали ние шо имаме А1 конечно ќе гледаме тенис? Само треба уште 5 канали да отворат ако даваат буквално се.

Член од
15 јануари 2020
Мислења
767
Поени од реакции
2.399
Дали ние шо имаме А1 конечно ќе гледаме тенис? Само треба уште 5 канали да отворат ако даваат буквално се.
Сигурно ќе има некои промени.
Меѓутоа дека Спорт Клуб ќе згасне - нема. Само што сега Телеком Србија има право да го емитува во својата програма. Односно ја купи нивната лиценца за емитување.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.989
Поени од реакции
8.320
Interesno mozzart info.
Aj sega idi na oficijalnata strana na Arena i VNIMATELNO PROCITAJ kako e dilot.

Исто како што Ауди е во сопственишто на The Volkswagen Group а се продава под Ауди.

“Лиценцу за права Спорт Клуб”
Да ама на United Media во Хрватска им останува Sport klub и верувам нема да попуштат да го дадат бренд името Sport klub на користење на друга фирма.
Исто United media бренд името Sport klub го користи и за спортските вести на N1 и Nova S.

Член од
15 јануари 2020
Мислења
767
Поени од реакции
2.399
Да ама на United Media во Хрватска им останува Sport klub и верувам нема да попуштат да го дадат бренд името Sport klub на користење на друга фирма.
Па тоа ти зборам бе човек. Спорт Клуб како бренд ОСТАНУВА.
Само Телеком Србија купува ЛИЦЕНЦА за да ги ЕМИТУВА во своја програмска шема.

Како сега А1 Македонија да откупи ЛИЦЕНЦА за да речеме да ја емитува националната телевизија на Филипини во својата програма.

Значи Спорт Клуб НЕ Е ПРОДАДЕН, ОТКУПЕНА Е ЛИЦЕНЦАТА ЗА ЕМИТУВАЊЕ за одредени региони.
IMG_1461.jpeg

Читај ја изјавата на генералниот директор.
Автоматски споено мислење:

А немам поима ова како ќе се рефлектира кај нас.
Пример јас сум на Неотел и ги имам сите Арени, Еуроспорт 1 и 2 и сите Спортклубови хд:1-10 и нова спорт и сите тие се со Хрватски коментатор.

Последно уредено:
Член од
8 октомври 2020
Мислења
31
Поени од реакции
77
Пример јас сум на Неотел и ги имам сите Арени, Еуроспорт 1 и 2 и сите Спортклубови хд:1-10 и нова спорт и сите тие се со Хрватски коментатор.
Имаш некој канал со порничи?

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.989
Поени од реакции
8.320
Значи Спорт Клуб НЕ Е ПРОДАДЕН, ОТКУПЕНА Е ЛИЦЕНЦАТА ЗА ЕМИТУВАЊЕ за одредени региони.
Ама ако Телеком Србија само ги купила сите права за сите спортски преноси од United Media/ Sport klub Србија тогаш се наметнува прашањето зошто на United Media би им служеле тие Sport klub канали во Србија?

Зарем Arena Sport ќе плаќаат кирија на Sport klub за тоа што реализираат спортки преноси на нивни канали? Не разбирам.

Член од
10 мај 2022
Мислења
1.037
Поени од реакции
2.919
Arena фали уште евролига да земе и SK може клуч на врата да стават.
Мислам дека и Wimbledon го пренесуваат секоја година

Kajgana Shop

На врв Bottom