Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    745

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.319
Поени од реакции
5.989
Ако не ги вратат заложниците до Сабота 12 саат, САД ќе помогни во рамнење на тепсијата.

Хамас е најголемото зло на Палестинците. Дефинитивно. Што не му беше јасно првиот пат каде мислеа дека ќе испровоцираат одговор од Иран?Со ова што одбиваат да ги ослободат заложниците по договорот им даваат кец во ракав на Израел да продолжи да ги толчи, ама овојпат нема да биде многу критикуван дури и од најблиските сојузници на Палестина кои искрено и ги немаат...
Автоматски споено мислење:

mrs u igracnica glup eden... nebitno e dali e tepsija, ke se izgradi pogolema i poubava seedno dali od sad ili ksa fintata e koj ke zivee tamu... moron
Смири нерви, астралијааа...Те видовме мажиштеее, ако сакаш ти како загрижен душегрижник за брадосаните муџи, оди ти живеј таму..Ама такви пичици ко тебе дали ќе сакаат не знам...Или можи ќе сакаат, да му мешаш со колкојте...Ихаааа

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.752
Поени од реакции
25.174
Хамас е најголемото зло на Палестинците. Дефинитивно. Што не му беше јасно првиот пат каде мислеа дека ќе испровоцираат одговор од Иран?Со ова што одбиваат да ги ослободат заложниците по договорот им даваат кец во ракав на Израел да продолжи да ги толчи, ама овојпат нема да биде многу критикуван дури и од најблиските сојузници на Палестина кои искрено и ги немаат...
Автоматски споено мислење:

Смири нерви, астралијааа...Те видовме мажиштеее, ако сакаш ти како загрижен душегрижник за брадосаните муџи, оди ти живеј таму..Ама такви пичици ко тебе дали ќе сакаат не знам...Или можи ќе сакаат, да му мешаш со колкојте...Ихаааа
tebe u dvor ke ti gi preselat be glup eden. u albanjja i eu planiraat da gi selat, sto mislis kaj ke idat na vikendi da kradat tie od albanija...

abe ne e normalno volku glup da si

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.319
Поени од реакции
5.989
tebe u dvor ke ti gi preselat be glup eden. u albanjja i eu planiraat da gi selat, sto mislis kaj ke idat na vikendi da kradat tie od albanija...

abe ne e normalno volku glup da si
Ајде кога ќе дојдат, ќе те облечам во фустанче да им поденсаш малку да ги опуштиш, да им мрдаш со колкојте...

Тебе ти одлетала чавката одамна девојко, жал ми е за тебе...

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.752
Поени од реакции
25.174
Ајде кога ќе дојдат, ќе те облечам во фустанче да им поденсаш малку да ги опуштиш, да им мрдаш со колкојте...

Тебе ти одлетала чавката одамна девојко, жал ми е за тебе...
momentalno samo 200 000 gi ima u evropa be glup eden... dojdeni se. sega u dvor ke ti gi instaliraat tvojata majka/sestra ke treba si ja mislis be glup...

gledas vesti sto se slucuva valjda niz evropa...

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.558
Поени од реакции
5.288
mineralite ne se problemi gi imaat vo aus, problem e refiniranjeto a toa samo kina go moze.

drug dogovor se sprema, ukraina za gaza, opipuvaat teren dali ima sansi rusija i kina da ne se bunat za gaza, drugite se nebitni
..минерали и други чуствителни работи ми се слабо познати затоа и не зборам само спомнав бидејќи во последно време се експлоатираат медиумски.

Во врска со договорот.
Ако Трапа или друг успее во намерите да ги одвои Русија и Кина тоа за нив би било најголемото достигнување, затоа и спомнав дека Штрумпф сака да трампа нешто што го нема со нешто што би сакал (Украина не ја поседува ама би ја трампал за судир Кина Рф)
Не би одел до таму дека другите се ирелевантни (Арапскиот /Исламскиот не се играчи затоа што некој вешто ги спротиставил едни на други па додека тие се убедуваат кој е прав кој е крив возот отишол) во изменет контекст и те како се играчи.

Но, каков и да се договор крчка за сега не можат/можам да ги видам контурите на новиот Свет, а тоа е важно

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.154
Поени од реакции
13.511
Песков а и Лавров изјавија дека нема да има никаква трампа. Едноставно ќе ги вапоризираат.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.752
Поени од реакции
25.174
..минерали и други чуствителни работи ми се слабо познати затоа и не зборам само спомнав бидејќи во последно време се експлоатираат медиумски.

Во врска со договорот.
Ако Трапа или друг успее во намерите да ги одвои Русија и Кина тоа за нив би било најголемото достигнување, затоа и спомнав дека Штрумпф сака да трампа нешто што го нема со нешто што би сакал (Украина не ја поседува ама би ја трампал за судир Кина Рф)
Не би одел до таму дека другите се ирелевантни (Арапскиот /Исламскиот не се играчи затоа што некој вешто ги спротиставил едни на други па додека тие се убедуваат кој е прав кој е крив возот отишол) во изменет контекст и те како се играчи.

Но, каков и да се договор крчка за сега не можат/можам да ги видам контурите на новиот Свет, а тоа е важно
sfakam zatoa i pojasniv rare earths ne se tolku problem, ruda ima na mnogu mesta usa, aus, can imaat prilicno mnogu problem e refiniranjeto. toa faka mnogu vreme da se usovrsi i tehnologija sto zapadot ja nema momentalno plus so zapadnajckite pravila za zastita na zivotna sredina i slicni sranja ke im treba bukvalno decenii samo da otpocnat kopovi a ne pak tehnologija da usovrsat.... kina odamna gi sjeba so toa sto im finansira zeleni partii sekade :icon_mrgr:

odvojuvanje na rusija od kina i indija bi bilo uspeh ama tesko toa da se sluci. uspeh e i toa da gi drzat indija i kina kako sega razdeleni ako tie odnosi nekako i nekogas se sredat tek togas zapadot ke go jade.

arapaite i eu ne se igraci u slucajot so gaza zosto ke bidat staveni pred svrsen cin. ako rusija i kina prekutat a ovie ne gi priberat kako sto se "planira" ednostavno i usa ke prekuti duri evreite izvrsat masakar tamu. jordan, egipet prvicno pa eu/albanija se krajni destanacii za palestincite.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.060
Поени од реакции
4.087
Повторно си правиш сметка без крчмар, ги прашал некој овие во Киев дали се добредојдени Русите?
Во регионите кои си ги посочил, според некои извори, има невиден терор врз населението па во таква ситуација, каде без судење завршуваш под земја, да очекуваш организиран отпор е несериозно но и покрај се во некои региони постои герила.
ВСВ е спомната во даден контекст, дека и покрај се времето лечи се.
За 4 региони-републики или што и да се е завршена приказната,
Прегледај го приврзокот 442944

прашањето е што ќе остане од остатокот и како ќе биде организиран.
За да стане појасно, и кај нас имаше неуспешен референдум па повторно ни сменија личен опис, во тоа време само со една постапка против група со конструирано обвинение за тероризам создадоа таков страв кај населението што никој не се осмели -со исклучок на чесни поединци- јавно да се спротивстави, а споредбено е многу помала можноста да завршиш без глава.

За тоа не се знае дали е вистина ама на големо се говори дека демократите Кљичко и братот му имаат ланец од 1000 јавни куќи само во Киев и окилина..

Сакаш да речеш дека форумов се финансира само од баратели на бугарски пасоши?

Ај сеа не претерувај, сакаш да речеш дека во САД народот одлучува за нешто особено така важно како што е прашањето војна или ???
Единствено што тој народ таму (како и во секоја демонкратија) што се прашува и за што смета дека одлучува е кој ќе го јава во наредниот период до избори. Илузијата која се пласира дека републиканци-демократи нешто одлучуваат за надворешна политика е само илузија.

Мислиш дека со дехуманизација и демонизација на Путин и Рф ќе ги победите?
Сигурно мислеше дека наци-ордите во Украина се подмладок на Сталин.

------------------
И така додека Светот се редефинира пред наши очи кај нас уште преовладува размислување дека федеролиберализмот ќе победи, кога ќе се разбудиме нема да ни биде јасно дали уште сонуваме...

Пред некј ден си велам чекај да видам дали во Хрвастка се уште во филмот “Данке дојчланд“ или има некои нови ветрови... и слушам така од 4 учесника 3 се традиционално “данке“ а еден има свое мислење кое не е во тој фил и се прашвам кој ли е човекот коа гледам да ти бил некој си генетичар инаку Македонски бугарин, без оглед на се има рационален поглед на процесите и... но сепак останува впечатокот дека овие тутаБугарчета како на брза лента ги произведуваат, а се глед а дека човекот има татромонголоидна физиономија и е Бугарин нели?

исто, само директно меѓу рогови
како што реков овој Македонски бугарин иакомикробилог/генетичар има објаснувае/одговори до многумина кои овде поставуваат прашање, а едно од нив е зошто дојде до ова и од кога западнава империја се подготвува за ова...
Моментално во Украина на фронт со предност се праќаат рускојазичните "украинци" кои и самите ја предизвикаа оваа војна и ја поканија таа чума да појде во туѓа држава под лозингот токму нив да ги "ослободи" т.е. со еден удар две муви, од една страна гинат фино-татари а од друга страна рускојазични "украинци" т.е. малоруси како што ги викаат азијатите. Тоа е како ние да ги пуштаме бугарашите да се борат со бугарија или шиптаpите против аљбанија, мудра и добра зделка за Украина така што секој ден е едно големо чистилиште од тие ѓаволи

Исто како вадење канцер, тешка и исцрпувачка операција но од кога ракот ќе биде отстранет пациентот иако истоштен во иднина ќе биде здрав. Ова што се случува на Украина е одлично за нив на долг рок пошто ќе ја прочистат државата од непотребни метастази, како што тоа го направија Хрватите со олуја. Патем тоа што денес ѝ се случува на Украина не чека и нас, и што побрзо то подобро за Македонија, не мора да чекаме ракот да влезе во 4та фаза како во Украина за да го чистиме

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.752
Поени од реакции
25.174
Моментално во Украина на фронт со предност се праќаат рускојазичните "украинци" кои и самите ја предизвикаа оваа војна и ја поканија таа чума да појде во туѓа држава под лозингот токму нив да ги "ослободи" т.е. со еден удар две муви, од една страна гинат фино-татари а од друга страна рускојазични "украинци" т.е. малоруси како што ги викаат азијатите. Тоа е како ние да ги пуштаме бугарашите да се борат со бугарија или шиптаpите против аљбанија, мудра и добра зделка за Украина така што секој ден е едно големо чистилиште од тие ѓаволи

Исто како вадење канцер, тешка и исцрпувачка операција но од кога ракот ќе биде отстранет пациентот иако истоштен во иднина ќе биде здрав. Ова што се случува на Украина е одлично за нив на долг рок пошто ќе ја прочистат државата од непотребни метастази, како што тоа го направија Хрватите со олуја. Патем тоа што денес ѝ се случува на Украина не чека и нас, и што побрзо то подобро за Македонија, не мора да чекаме ракот да влезе во 4та фаза како во Украина за да го чистиме
tie prvi dezirtiraat i se priklucuvaat na ruskata vojska... veke imas nekolku divizii od takvi dezerteri so se borat na strana na rusija

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.103
Поени од реакции
2.490

На што мастраф ти е овој трип? Де кажи каде има толку психоделија трава.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.592
Поени од реакции
1.914

Шекспир ти си ?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.319
Поени од реакции
5.989
Кина финансирала зелени партии, била понапред од Западот во технологии.....

Гасете форум, забеганоста ескалира....

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.699
Поени од реакции
8.349
Песков а и Лавров изјавија дека нема да има никаква трампа. Едноставно ќе ги вапоризираат.
Времето кога Украина беше фактор и можеше нешто да понуди, за жал помина. Сега ќе чекаат одлука дали ќе мењаат пасоши или ќе им ги признаат привремено старите! Реално, не се адут кој Америка може да ги искористи, а Трамп ако нема корист, нема да ги онади за сува слива!

Kajgana Shop

На врв Bottom