Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.763
Поени од реакции
14.702
Се учел некој на неговите фарови да полира, мн мајстори има од Јутуб, и му ги прошлакал, и дека флеки му се знаат, кај фатил кај не фатил и тоа го буни него:D:D
Автоматски споено мислење:

Оди кај некој добар мајстор да ги исполира, со полирка и со убава специјална паста за полирање, а не со Колгејт паста за заби, на Пежото 206+ кај мене ги полирав, Пежовците убедливо најголеми предни фарови имаат, можеби имаше подобрување на светлината за некој
15-20%, не е лошо, 600ден ми зема, ама пријател ми е.
Значи да разјаснам. Мајсторот погледна и кажа дека не може да го среди. Не чепкал ништо.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.392
Поени од реакции
1.251
Значи да разјаснам. Мајсторот погледна и кажа дека не може да го среди. Не чепкал ништо.
Чепкал тој претходниот, не е страшно тоа, ако можеш сликај да ги видиме.
Пробај да ги исполираш.

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.763
Поени од реакции
14.702
Koj ,,majstor,, go storil ova ,,vrhunsko delo,, : (
Ajde ako si od Skopje, ,,prosetaj se do Novus,, i baraj go majstor Mile. Vidi sto ke ti kaze t.e. predlozi.
Како што кажав, од Швајцарија е донесена колата. Не сум запознаен. Не сум од Ск.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.392
Поени од реакции
1.251
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.239
Поени од реакции
42.988
ова е нормална оксидација на лакот. Дури и скроз да се излупени нема ништо да смени.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
177
Поени од реакции
244
Zdravo. Pred 1 mesec pravev Mal I golem servis, kais I vodna pumpa. Staven e antifriz crven do max. Eden mesec nemav proverno nisto samo ja vozev , pretezno gradskaa. Sega ja proveriv, gledam nivoto na antifriz e pod nivoto na minimum. Nekoj da dade mislenje so moze da bide, Dali e normalnoo da se namali nivoto Ili ? Stanuva zbor za seat ibiza 1.6 dizel 2011
Да не те плашам, ама, ако си правел голем сервис, рачунај се вади водната пумпа, и (можеби ти смениле нов антифриз) се испушта малку антифриз. Мајсторот сигурно ти испуштил воздух, или пак има коли, каде самата исфрла воздух.
Најубаво, прати си нивото, да не искочи некоја глупост.

Член од
7 септември 2016
Мислења
294
Поени од реакции
452
Последно време преметувам бучење од колата при забрзување особено околу 50 до 80/90км/ч. Околу 100 км/ч не иде толку до израз бучено. Дали се работи за лагер на тркало или можно е да е нешто друго. Ако е лагер колку да очекувам да ме репнат за Ауди а3 8п 2011?

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.467
Поени од реакции
8.189
Последно време преметувам бучење од колата при забрзување особено околу 50 до 80/90км/ч. Околу 100 км/ч не иде толку до израз бучено. Дали се работи за лагер на тркало или можно е да е нешто друго. Ако е лагер колку да очекувам да ме репнат за Ауди а3 8п 2011?
a da si pojdish na mehanicar?
Smeshni prashanja postavuvate! Buchelo, brchelo bla bla bla.
Odi neka ja pregledaat i che ti kazhat shto treba.
Od se mozhi da buchi, od gumi, do lageri, i sponi....

Последно уредено:

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.392
Поени од реакции
1.251
Лагер на тркало, перки на турбина, лагер на алтернатор, скинато црево за воздух па и прозорот ако не ти е затворен до крај може да фучи.

ова е нормална оксидација на лакот. Дури и скроз да се излупени нема ништо да смени.
Како може оксидација на пластика?
Апла се гледа дека не се полирани правилно, и сонцето ги има изгорено.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.186
Поени од реакции
8.924
Zoshto ima Mercedes i avtomobili?

Овие краш тестови се веќе најмалку 10 години застарени и непрактични во реалниот сообраќај.

Со над 50% "SUV" возила во сообраќајот, сеуште не гледаме краш тест со SUV и колава сценарио туку гледаме фрлање на кукла на пластичен браник wtf?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.239
Поени од реакции
42.988
Лагер на тркало, перки на турбина, лагер на алтернатор, скинато црево за воздух па и прозорот ако не ти е затворен до крај може да фучи.

Како може оксидација на пластика?
Апла се гледа дека не се полирани правилно, и сонцето ги има изгорено.
На светлата има од фабрика УВ заштитен лак кој после години се лупи вака. Полирање без поново лакирање ќе направи да пожолтат но нема вака да биде. Цел фар ќе смени боја.

Kajgana Shop

На врв Bottom