Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.714
Поени од реакции
25.135
Чекаме овие од странство, да соберат искуство и да се вратат да не опраат нас заблуданите втемнина...Да ни покажат како треба...
tebe samo kursum moze da te opravi glup eden... 2 grama mozok nemas so inka da ti tura nekoj nema da te opravi

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.944
Поени од реакции
50.818
Ти и таквите шо ти стигнале лајк сте 90% од проблемот, арогантни самобендисани глупаци.
Опинок еден, настапуваш од некоја замислена позиција на странски мисионер пуштен меѓу афричко племе. Тоа што те научиле таму да не фрлаш пикавци по улица, не те прави ништо подобар од фамилијата што си ја оставил овде.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.292
Поени од реакции
5.954
tebe samo kursum moze da te opravi glup eden... 2 grama mozok nemas so inka da ti tura nekoj nema da te opravi
Odi legni si nekade cupe, ne mi poti mnogu, vo zivot od zborot kursum imas samo kur videno so go pusis sekojdnevno, taka da kjuti si te vidovme kolkav maz si...upppss...kolkava devojka si....pickoooooo

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.064
Поени од реакции
4.106
Опинок еден, настапуваш од некоја замислена позиција на странски мисионер пуштен меѓу афричко племе. Тоа што те научиле таму да не фрлаш пикавци по улица, не те прави ништо подобар од фамилијата што си ја оставил овде.
:icon_lol: Јас одувек сум бил принципиелен конформист, кога живеев долу ми се смееја и ме правеа будала зашто увек на влагање во кола ставав појас...
Остави ме мене ете некој друг го напишал тоа, што не е така, што не е точно?
Полесно ли ти е сега на душата од кога ми се сипа мене со навреди наместо да го коментираш проблемот, се исчисти ли воздухот надвор, се собра ли ѓубрето се управи ли сообраќајната култура?

Член од
30 октомври 2022
Мислења
714
Поени од реакции
1.883
Пред некој ден пак бев во Македонија, воздухот загаден пече штипе на нос на дробови, арогантност некултура, сообраќајот катастрофа сигнализација што е тоа? Од аеродромот во Скопје до град во внатрешноста десет ебани метри покрај патот не видов да нема фрлено пластика шишиња секакво ѓубре, казината полни, луѓето бледи пожолтени живи мртовци, цените у продавница швајцарски....
Куроболие на секој чекор, глупоќа арогантност левел 99999.
Господ Бог не ве управа од главата си патите.
Чоек дали ти кога живееше во Македонија работите беа поинакви?Дали немаше губре на секаде,дали здравството беше супер,дали воздухот беше чист,дали судството функционираше?Ево и мене ми пречат истиве работи иако живеам во државава.Најголема грешка во описов на состојбите ти е -глупоќа арогантност левел 99999.Дали кога беше во Македонија глупоќата беше пониска,или пак од ко замина егото ти се зголеми?

Член од
15 јануари 2020
Мислења
722
Поени од реакции
2.317
Пред некој ден пак бев во Македонија, воздухот загаден пече штипе на нос на дробови, арогантност некултура, сообраќајот катастрофа сигнализација што е тоа? Од аеродромот во Скопје до град во внатрешноста десет ебани метри покрај патот не видов да нема фрлено пластика шишиња секакво ѓубре, казината полни, луѓето бледи пожолтени живи мртовци, цените у продавница швајцарски....
Куроболие на секој чекор, глупоќа арогантност левел 99999.
Господ Бог не ве управа од главата си патите.
Намали со активност на форумот, ќе ти загорат плескавиците нема да ги свртиш на време.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.184
Поени од реакции
5.397
Реално е и така. Кога патуваш во некоја покултурна земја и се враќаш во Македонија како во Непал или Шри Ланка да си дошол се чуствуваш.
...и штом се вратиш од покултурна земја во „нашата земјата„, пак си продужуеш по старо...според „културата„ од понекултурната земја...

Е ми оти така?...

Член од
15 јануари 2020
Мислења
722
Поени од реакции
2.317
...и штом се вратиш од покултурна земја во „нашата земјата„, пак си продужуеш по старо...според „културата„ од понекултурната земја...

Е ми оти така?...
Една култура па таму џган турци сиријци непалци спијат по плочници.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.944
Поени од реакции
50.818
Чоек дали ти кога живееше во Македонија работите беа поинакви?Дали немаше губре на секаде,дали здравството беше супер,дали воздухот беше чист,дали судството функционираше?Ево и мене ми пречат истиве работи иако живеам во државава.Најголема грешка во описов на состојбите ти е -глупоќа арогантност левел 99999.Дали кога беше во Македонија глупоќата беше пониска,или пак од ко замина егото ти се зголеми?
Само кинење државјанства. И така никакво фајде од нив не виде никој. Од ќенефски Бугари лекции никој не е должен да слуша, мислиш се обраќа премиерот на земјата во која што работат. Уште па "вие и вас". Штом сме станале "вие и вас" сиктер таму во ќенефите во Базел и Штудгарт.
Порано се нервирав кога комуњарите организирано ги напаѓаа, ама што све се имам изнагледано, поготово од тие што заминаа вчера што се вика, тотално во право биле. Таква покондурена сељачаана што д'ткала со наведната глава во бугарска амбасада, сега да продава образ и култура дојде време.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.368
Поени од реакции
8.940
Само кинење државјанства. И така никакво фајде од нив не виде никој. Од ќенефски Бугари лекции никој не е должен да слуша, мислиш се обраќа премиерот на земјата во која што работат. Уште па "вие и вас". Штом сме станале "вие и вас" сиктер таму во ќенефите во Базел и Штудгарт.
Порано се нервирав кога комуњарите организирано ги напаѓаа, ама што све се имам изнагледано, поготово од тие што заминаа вчера што се вика, тотално во право биле. Таква покондурена сељачаана што д'ткала со наведната глава во бугарска амбасада, сега да продава образ и култура дојде време.
Ние не сме Македнци само вие сте???!!!!!!

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.064
Поени од реакции
4.106
Затоа напишав арогантни и глупи, наместо да го коментираат проблемот тие си измислија сценарија за мене, плескавиците ќе ми изгореле, бугарски амбасади....

Член од
23 август 2024
Мислења
134
Поени од реакции
219
Најтрагично е што сте свесни дека е така и ајде што ништо не превземате околу тоа туку напротив ја браните таквата бедна состојба.
Нормално дека се свесни дека е така,зар има некој што отишол до Виена,Амстердам,Париз...и си рекол не бе Скопје е поубаво. Нормално нема.
Што според тебе треба да превземе обичниот народ,30+ години со краток временски период од владеење на Груевски беше поок да речеме со некоја шанса за напредок,после и тој почна со картон пластика барок итн итн. Еве што треба народот да направи според тебе да престанат да се градат транзициски чирови,ѕидови на секој чекор а да почне да се гради како од таму кај што се селите ? Што да направи народот за да престане да го касапат кучиња и газат деликвенти по улици ? За чист воздух,стандард да не збориме.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.379
Поени од реакции
30.806
Па не лаже, човекот, во право е, државава ни е тешка депресија, како зомби се луѓево, еден насмеан нема, ништо не функционира.
Не зборувај за сите, некој од нас знаат да не читаат шокантни наслови по социјални мрежи.

Kajgana Shop

На врв Bottom