Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.291
Не знаев дека играат денес. По ова што читам и боље.
Се пцуев и себе, и Телеком, и Илон Маск, и Тим Бернерс-Ли, од 5та минута до крај на натпреварот што на глупиот Х видов дека играат вечерва.

Член од
29 октомври 2023
Мислења
610
Поени од реакции
851
Незнаат кај тераат,сериозно.
Ако повлечеме паралела, ние ни игра развивме овие 3 месци,нити го подржаа Аморим зимото, ни знаеме која е целта (мада мислам дека целта е да се преживее сезонава).

Член од
13 август 2023
Мислења
1.016
Поени од реакции
2.517
Настрана и резултат и се, ама толку очајно на терен ко оваа сезона не паметам да сме делувале некогаш. Исто ко ПМФЛ тим да гледаш. Никаква идеја не гледам од тимот, не знам што сакаат да играт.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.733
Поени од реакции
11.610
Настрана и резултат и се, ама толку очајно на терен ко оваа сезона не паметам да сме делувале некогаш. Исто ко ПМФЛ тим да гледаш. Никаква идеја не гледам од тимот, не знам што сакаат да играт.
Како бе не памтите?
12-13 години исти очобол со повремени блесоци. Еве јас ќе те потсетам…

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.688
Поени од реакции
8.328
Колку добри утакмици памтиш од Ферги наваму? Јас онака на тепка 5 мислам максимум, за 12 години. Со Керик имавме две и друго не памтам. Ние и со Ферги не бевме Сити у прајмтајм, ама имаше идеа.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.765
Поени од реакции
9.552
Рубен е тврдоглав многу. Дали таа тврдоглавост ќе му се исплати ќе видиме за некое време.
Со исклучок на неколку натпрвари, но во поголем дел сме издоминирани од тимови кои треба лесно да ги победуваме. Да, ги кривимие играчите за се, ама не е ростерот на играчи до толку лош за да биде издоминиран од Кристал Палас, или пак вчера Лестер, или од Борнмут итн на сред ОТ. Си има вина тука и Рубен. Не можи бе да цмиздриш по лев бек и конечно го имаш (каков и да е) и на прв меч да го играш на десен бек. Ако не е тоа тврдоглавост не знам што е. Далот на десен бек е далеку подобар од ова што го игра на лев. Прави грешки сега, паднат е, ама да бидеме реални дека игра надвор од негова природна позиција веќе подолг период. Ајде со 3-4-3 веќе се помируваме иако уште ме нервира тој факт, ама во тек на натпревар нема флексибилност формацијата да трпи промени кога веќе не функционира.
Еве и со Мејно, против Стеауа се покажа добро, ама на наредни 2 натпревари после тоа со поголема слобода во офанзивата не е тоа тоа. Според мене Мејно најдобро би се снашол во систем со 1 ДМ и уште еден партнер до него на 8ка.

Последно уредено:
Член од
10 декември 2010
Мислења
6.581
Поени од реакции
8.214

Брз, снажен, трча, има нос за офанзива.Несинхронизиран на моменти, не беше на позиција, се гледаше дека е нов и не ја знае тактиката. Со Амад добро комбинираа.

Што би се рекло, неизбрусен ама има потенцијал. Очекувам солиден импакт од него наредниов период доколку се адаптира побрзо.
Автоматски споено мислење:

Не знам што смени со Далот у второ, ама еден куп вишоци у напад направија со него и Гарначо од левата страна.

Хојлунд долговреме го бодрев ама претерува, штопот му е како на Лукаку, ниеден дуел нема добиено, за воздушен да не збориме. In-game проигрувањата му се исто слаба страна. Освен некој гол инстинкт што го има (се покажа и кај голот на Зирзке), ништо друго нема. Слабо напредува за две години.

Јоро е исто мало разочарување у делот за воздушни дуели, многу е слаб таму а реално висок е. Неколку голови имаме примено ради тоа сезонава.

Последно уредено:

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.838
Поени од реакции
10.143
Еве и со Мејно, против Стеауа се покажа добро, ама на наредни 2 натпревари после тоа со поголема слобода во офанзивата не е тоа тоа. Според мене Мејно најдобро би се снашол во систем со 1 ДМ и уште еден партнер до него на 8ка.
Слаб е и како ДМ Меино ако го стиснат по физички супериорни играчи се губи.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.782
Поени од реакции
8.159
Ван Нистелрој му е мајката. Овој Биелса од Тему ништо не праи.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.765
Поени од реакции
9.552
Слаб е и како ДМ Меино ако го стиснат по физички супериорни играчи се губи.
За ДМ е Угарте, нема што да се експериментира тука. Мејно е дефанзивно делува слабо и во двојка до Угарте може да функционира, но ја нема онаа прегледност да диктира темпо, да дели пасови како Бруно на пр. Има уште многу фурни Мејно да јади.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.838
Поени од реакции
10.143
За ДМ е Угарте, нема што да се експериментира тука. Мејно е дефанзивно делува слабо и во двојка до Угарте може да функционира, но ја нема онаа прегледност да диктира темпо, да дели пасови како Бруно на пр. Има уште многу фурни Мејно да јади.
Пробавме царе не уништија у средината посебно Брајтон, Меино подлабоко неможе да игра во премиер лигата каде има физички играчи.
Меино пасови меѓу линии реко дава, долги падови уште поретко тешко дека ќе се снајде до Угарте.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.881
Поени од реакции
11.597
Ne mi e jasno so Dorgu na desen bek sto pravese i onoj debilon Dalo levo, ama koga go izvadi ke go frlav televizorot od petti.
Tuka veke si rekov ovoj ne dupi site do eden, nema drugo objasnuvanje ili logika.
Pobedija na srekja, ama ako vaka prodolzat ke ispadnat od liga. Ova e grozno za gledanje.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.838
Поени од реакции
10.143
Ne mi e jasno so Dorgu na desen bek sto pravese i onoj debilon Dalo levo, ama koga go izvadi ke go frlav televizorot od petti.
Tuka veke si rekov ovoj ne dupi site do eden, nema drugo objasnuvanje ili logika.
Pobedija na srekja, ama ako vaka prodolzat ke ispadnat od liga. Ova e grozno za gledanje.
Исто има правено и у спортинг, али проблем е што Далот е човек минус на лева позиција.
Се надевам дека ќе престане Далот да го користи.

Kajgana Shop

На врв Bottom