Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.070
Поени од реакции
2.407
Во поголема делузија и од демократите живееш.И таму ве поделија на ВМРО и СДСМ и само ве користат како некои овци.
Де пушти си Во светот на бајките и не ги замарај возрасните кога зборуваат.

Знам дека само концепт на ВМРО и СДС ти е на памет, ајде прогуглај и види во која партија беа RFK Jr и Tulsi Gabbard. Трамп направи влада што има и демократи (што беа нападени од култашите), знам дека е тешко да сватиш, пробај.
Автоматски споено мислење:

Нека млатат азијатски бацувачи на куран секој ден, уште малце на странава 100 000 потврдени мртви окупанти, додај х4 кои не се скенирани и заведени и плус х4 кои се водат како исчезнати, без вести, ги кријат тамошните власти и итн. ете ти 900 000 помалку гнасни урго-татари на земјината топка

Инаку само види им ги суратите покриви се от шипците наши, многу одвратно племе
А подмладокот на Хитлер колку погинати?

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.050
Поени од реакции
4.074
За Украинскиот. Тие што се од диктаторот Зељо.
Ајде бе?! Избран на легални избори е диктатор, а монголоиден кепец кој седи 30 години на власт без никакви избори е легитимен?

И не сум знаел дека Украинските бранители биле подмладок на хитлер, значи и Македонските бранители беа истото во 2001?

Член од
28 август 2013
Мислења
4.489
Поени од реакции
13.710
Ајде бе?! Избран на легални избори е диктатор, а монголоиден кепец кој седи 30 години на власт без никакви избори е легитимен?

И не сум знаел дека Украинските бранители биле подмладок на хитлер, значи и Македонските бранители беа истото во 2001?
Не ги мешај македонските бранители со тие фашисти таму!

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.070
Поени од реакции
2.407

Кога беше избран и до кога му беше мандатот?

Руски доброволци имаше во 2001ва, дојдоа да помогнат со одбраната на Македонија ако не беше информиран.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.050
Поени од реакции
4.074
Кога беше избран и до кога му беше мандатот?

Руски доброволци имаше во 2001ва, дојдоа да помогнат со одбраната на Македонија ако не беше информиран.
Мандатот му е до 2024 а поради војниот рок му продолжува до завршување на истиот. А на кепецот до кога му беше мандатот потсети ме?

Целата странска воена помош во 2001 Македонија ја доби од Украина, азијатите видовме како ги пуштија Србите на цедило 2 години пред тоа. На крај нема таа помојка како и што да помогне, таа не може сама да си помогне на други ќе помагала

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.070
Поени од реакции
2.407
Мандатот му е до 2024 а поради војниот рок му продолжува до завршување на истиот. А на кепецот до кога му беше мандатот потсети ме?

Целата странска воена помош во 2001 Македонија ја доби од Украина, азијатите видовме како ги пуштија Србите на цедило 2 години пред тоа. На крај нема таа помојка како и што да помогне, таа не може сама да си помогне на други ќе помагала
Муабетот е за Зељо, не забегувај од тема, мандатот му заврши 2024та, сега 2025та сме. Ќе да му е страв од тие дечките што ги киднапираат за фронт, родителите нивни, роднините како ќе гласаат. До 2024та беше Прецедател, сега моментално е Диктатор.

Нели до пред 2014та Украина беше puppet Руски, значи Русите ни ја пуштија помошта?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.217
Поени од реакции
42.961

тој моментално е нелегален претседател и цела влада е нелегална. Опозицијата не е у парламент него е забранета, црквата е забранета. Све што се дешава моментално таму е криминално.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.050
Поени од реакции
4.074
Муабетот е за Зељо, не забегувај од тема, мандатот му заврши 2024та, сега 2025та сме. Ќе да му е страв од тие дечките што ги киднапираат за фронт, родителите нивни, роднините како ќе гласаат. До 2024та беше Прецедател, сега моментално е Диктатор.

Нели до пред 2014та Украина беше puppet Руски, значи Русите ни ја пуштија помошта?
тој моментално е нелегален претседател и цела влада е нелегална. Опозицијата не е у парламент него е забранета, црквата е забранета. Све што се дешава моментално таму е криминално.
Зеленски е легален нека не ве лаже Деки Кашаљ Берич и сељаците српски, прочитај го Украинскиот устав

Од друга страна монголоидниот кепец е нелегетимен од 2008ма, воен престапник и окупатор на суверена држава

Член од
30 октомври 2022
Мислења
710
Поени од реакции
1.868
edina svetla tocka za rusija e so Tramp e kompleten moron, kaj i da e kje go sjebe cel zapaden poredok graden 80 godini. Tuka ima sansa malce da zdvinat Rusive dur ovie ne znaat kaj teraat.
Предходниот морон Бајден веќе ја сјеба Европа.галопирачка инфлација низ цел запад.Огромни количини на оружје испратени во Украина.Ај погоди кој ќе профитира от тоа.Го насска Зеленбачот да го прекрши Минскиот договор,Им го уништи Северниот Тек на Германциве,а јужниот преку Турција го остави!:cautious:Не знам како не им е јасно на Германциве дека војната не се води само против Русија туку и против нив.

Македонските бранители никогаш не се сликаа со нацистички знамиња, не носеа SS симболи,и не го славеа нацистот Бандера!

Последно уредено:

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.070
Поени од реакции
2.407
Зеленски е легален нека не ве лаже Деки Кашаљ Берич и сељаците српски, прочитај го Украинскиот устав

Од друга страна монголоидниот кепец е нелегетимен од 2008ма, воен престапник и окупатор на суверена држава
Ако не е избран на избори тој е Диктатор.

Keith Kellogg, Trump's special envoy for Ukraine and Russia, said in an interview that Ukrainian presidential and parliamentary elections, suspended during the war with Russia, "need to be done".

"Most democratic nations have elections in their time of war. I think it is important they do so," Kellogg said. "I think it is good for democracy. That's the beauty of a solid democracy, you have more than one person potentially running."

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.050
Поени од реакции
4.074
Предходниот морон Бајден веќе ја сјеба Европа.галопирачка инфлација низ цел запад.Огромни количини на оружје испратени во Украина.Ај погоди кој ќе профитира от тоа.Го насска Зеленбачот да го прекрши Минскиот договор,Им го уништи Северниот Тек на Германциве,а јужниот преку Турција го остави!:cautious:Не знам како не им е јасно на Германциве дека војната не се води само против Русија туку и против нив.

Македонските бранители никогаш не се сликаа со нацистички знамиња, не носеа SS симболи,и не го славеа нацистот Бандера!
Чекај какви нацисти имаат Евреин за претседател? Да не мислиш Зионисти или нешто слично? Така е 2у1, требат азијатски татари и муслимани што е одлично

Ако не е избран на избори тој е Диктатор.

Keith Kellogg, Trump's special envoy for Ukraine and Russia, said in an interview that Ukrainian presidential and parliamentary elections, suspended during the war with Russia, "need to be done".

"Most democratic nations have elections in their time of war. I think it is important they do so," Kellogg said. "I think it is good for democracy. That's the beauty of a solid democracy, you have more than one person potentially running."

Се согласувам, кепецот властта ја доби од Елцин не на избори и затоа е диктатор

Kajgana Shop

На врв Bottom