Војната на патиштата

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.653
Поени од реакции
4.538
Да не пукнеш, ме насмеа :lolzz:
Абре, тие во обвинителство да си ја вршеле работата, копиљов немаше да го пуштат без обвинение кога на 16 години направил сообраќајка. И уште други пријави поднесувани од МВР кои не се процесуирале од обвинителството т.е спијат некаде во нечија фиока :rolleyes:
Pa ne e pusten be koga ja napravil soobrakjajkata na 16 god.. Zakonot soglasno cl.43 od ZKP dozvoluva spogodba pomegju OSTETENIOT i OSOMNICENIOT a obvinitelstvoto e MEDIJATOR.. ostavi gi sto zborat gluposti novinarite posto ne se strucni i pisuvaat gluposti kako obvinitelstvoto se spogodilo sto apsolutno blage veze nema toa.. Znaci obvinitelstvo ne go interesira dali imas vozacka ili ne, dali ako vozis motor nosis kaciga ili ne, dali steta imas napraveno so voziloto vrz drugo vozilo, obvinitelstvoto go interesiraat povredite od soobrakjanata nezgoda, dali se storeni pri storen prekrsok od ZBSP, a kako dokaz e medicinskata dokumentacija..

Nakratko, pravis soobrakjajka, ne si se prestroila ubavo i udiras druga kola a vo kolata ima povredeni.. Bidejki se raboti za telesna povreda, zakonot dozvoluva spogodba, za da ne odi predmetot vo sud. Prakja obvinitelstvo pokani od osomnicen i osteten, oni doagjaaylt vo obvinitelstvo, go prasuvaat osteteniot sakas da go gonis osomniceniot ili ne sakas.. Dokolku saka da go goni, se pusta obvinenie, odnosno kaznen nalog bidejki deloto e do 5 godini, dokolku ne saka da go goni potpisuva izjava deka se otkazuva od krivicno gonenje.. Potoa go vikas osomniceniot i toj ima 2 opcii, da priznae vina ili da ne priznae.. Dokolku priznae vina, a osteteniot potpisal izjava deka ne go goni krovicno, togas mu davas paricna kazna, od 12.000 den pa nagore, vo zakonski rok od 6 meseci da ja palti vo budzet na RM. Posle koga ke plati, nosi dokaz uplatnica i se nosi resenie za otfrlanje na kr.prijava zs postapil soglasno cl.43 odnosno napatstvijata na Javniot obvinitel. Od druga strana, dokolku ne priznae vina, mu vikas dobro druze se gledame na sud. Prakja obvinitelot naredba za soobrakjajno vestacenje, vestakot se izjasnuva dali e osomniceniot kriv ili ne, i dokolku kaze deka ne e vinoven se nosi resenie deka nema krivicno delo, a dokolku kaze deka e vinoven, se pisuva obvinenie i predmetot go orakjas vo sud, kade 99.9% od slucajot presuduva sudot vo korist na obvinitelstvoto.. Suma sumarum, narodot ne ja znae rabotata na obvinitelstvoto, pogotovo novinarite kolku samo da hejtaat i da sobiraat poeni pisuvaat gluposti

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
991
Поени од реакции
1.668
Го отековте со глупиов муабет два дена.

Него, зошто стварно не се постават лежечки? Има врска дека е булевар или?

Уште одамна имам речено дека е опасно по живот да се оди пешки по партизанска, на тротоар.
Тука кај што почнува фактички, после соборен на таа раскрсница, кога стоиш измеѓу булеварот да преминеш од едната до другата страна е стварно заебано пошо од тука почнуваат трки, кој дрифта, кој стартува, кој ржи со колата, има залетани.. Малку невнимание или да му излизга и партал ќе те направи.

Исто така се чудам зошто НИТУ ЕДНАШ нема застанато полиција долж партизанска? Која е логиката да стојат џандари да речеме на влез во Скопје, да мерат онаму уште не си влезен во град, или на автопат стојат но никогаш на партизанска, каде што сега во овој момент да излеземе ке видиме како ечат со колите и се вози 90+ у најмала рака.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.413
Поени од реакции
35.093
Pa ne e pusten be koga ja napravil soobrakjajkata na 16 god.. Zakonot soglasno cl.43 od ZKP dozvoluva spogodba pomegju OSTETENIOT i OSOMNICENIOT a obvinitelstvoto e MEDIJATOR..
Возење без возачка е прекршок кон јавна безбедност. Државата, државниот обвинител поточно, требало и морало кривично да го гонат за возење без возачка дозвола, загрозување на јавна безбедност, повреда на пешак, итн...

Оштетениот и прекршителот можат да се договорат спогодбено за приватна тужба од оштетениот.
На пример ти ако земеш сега да ограбиш банка, и те фатат... Обвинителството треба да биде медијатор меѓу тебе и банката? Ако силуваш девојка, обвинителството треба да биде медијатор меѓу тебе и банката? Чекај, ти сладоледџија беше... Или адвокат? :unsure:
Автоматски споено мислење:

Го отековте со глупиов муабет два дена.

Него, зошто стварно не се постават лежечки? Има врска дека е булевар или?
Фул ретард е на булевар да ставаш лежечки... На крај голем дел од идиотите пак нема многу да ги успориш, посебно тие богатите и тие што не возат сопствени возила.

Треба тој системот за автоматски казни да го пуштат да работи и ајт.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.419
Поени од реакции
8.134
А ти војаџер уште не си ги научил шемите каде и да внимаваш пак виновен ќе те напраат.
Druzhe ostaj me mene!
Imam pishano jas pravam po edno 80000-100000 km godishno!
I ne ne sum Shofer ili dostavuvach! Takva mi e rabotata da dnevno tepam po 200-400Km.
I chuval gospod !
Inache kako i sam shto si znaesh. Vo germanija za delovo ne mu begaat na kopileto najmalku edno 10G.
Koga devojkava bi prezhiveala i imala dve tri skrshenici kopilevo bi moral da i plati oshteta od edno 100-150000€

A kopilevo bi dobil DO dozhivoten zatvorEden takov primer

Последно уредено:

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
991
Поени од реакции
1.668
@Vanlok зар стварно мислиш дека тој систем би фунцкионирал за сите подеднакво?

Пак ке работи за обичниот смртник, за останатите тенка работа

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.653
Поени од реакции
4.538
Возење без возачка е прекршок кон јавна безбедност. Државата, државниот обвинител поточно, требало и морало кривично да го гонат за возење без возачка дозвола, загрозување на јавна безбедност, повреда на пешак, итн...

Оштетениот и прекршителот можат да се договорат спогодбено за приватна тужба од оштетениот.
На пример ти ако земеш сега да ограбиш банка, и те фатат... Обвинителството треба да биде медијатор меѓу тебе и банката? Ако силуваш девојка, обвинителството треба да биде медијатор меѓу тебе и банката? Чекај, ти сладоледџија беше... Или адвокат? :unsure:
Drugar so soobrakjakite cl.297 st.3 v.v. st.1 od KZ (nebrežnost) na toj nacin se resavaat, ne mi mesaj siluvanje i razbojnistvo molim ti se.. ne se razbiras, ne komentiraj..

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.413
Поени од реакции
35.093
@Vanlok зар стварно мислиш дека тој систем би фунцкионирал за сите подеднакво?

Пак ке работи за обичниот смртник, за останатите тенка работа
За добри 90-99% од луѓето ќе функционира... Ете и помалку да е, нели би имало подобрување во безбедност?
Инаку нема да можат многу да забегуваат дури и тие за кои нема да „ги фаќа“ системот. Ќе бидат ретки и ќе отскокнуваат, порано или подоцна ќе почнат да ги снимаат луѓе и да се прави притисок.

Нема да биде идеално ама секако ќе биде подобрување во однос на ова сега.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.419
Поени од реакции
8.134
Фул ретард е на булевар да ставаш лежечки... На крај голем дел од идиотите пак нема многу да ги успориш, посебно тие богатите и тие што не возат сопствени возила.
Pa shto ako e bulevar! Ako tempoto e ogranicheno so 50 Km/h mozhat slobodno da se postavat. E sega shto na mnogumina nema da im se dopadnat toa e nivni problem!
Drugo e ako tempoto e 60-70 km. Ama vo takov sluchaj na mestata za peshaci ima podvoznici ili nadvoznici ili 200m pred toa se reducira tempoto na 50Km/h i pak se postavuvaat Lezhecki policajci.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.413
Поени од реакции
35.093
Drugar so soobrakjakite cl.297 st.3 v.v. st.1 od KZ (nebrežnost) na toj nacin se resavaat, ne mi mesaj siluvanje i razbojnistvo molim ti se.. ne se razbiras, ne komentiraj..
Возење без возачка дозвола кој член го третира?
Дилање на големи количини на дрога?

Ништо нема чудно во односот меѓу копилето Васил и државните органи на Македонија? Нормално е хх пати да биде фатен за возење без возачка дозвола а за тоа да нема прекршочна/кривична пријава? Еве ако си стручен во таа област, објасни ми/ни.

Pa shto ako e bulevar! Ako tempoto e ogranicheno so 50 Km/h mozhat slobodno da se postavat. E sega shto na mnogumina nema da im se dopadnat toa e nivni problem!
Drugo e ako tempoto e 60-70 km. Ama vo takov sluchaj na mestata za peshaci ima podvoznici ili nadvoznici ili 200m pred toa se reducira tempoto na 50Km/h i pak se postavuvaat Lezhecki policajci.
Топла вода е одамна измислена. Се мери брзина и автоматски се пишува казна, се гледа поминување на црвено и автоматски иде казна. Или одземање на дозвола после пар пати истиот прекршок... Не мора далеку да се иде за да се види, ете во Ниш имале таков автоматски систем. Какви лежечи какви бакрачи.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.653
Поени од реакции
4.538
Возење без возачка дозвола кој член го третира?
Дилање на големи количини на дрога?

Ништо нема чудно во односот меѓу копилето Васил и државните органи на Македонија? Нормално е хх пати да биде фатен за возење без возачка дозвола а за тоа да нема прекршочна/кривична пријава? Еве ако си стручен во таа област, објасни ми/ни.
Pisav pogore, obvinitelstvoto ne go interesira prekrsokot od ZBSP (zakon za bezbednost vo soobrakjajot i patistata), nemanje vozacka ne e krivicno delo.. A za drogata pisav deka obvinitelstvoto se proiznese vo javnosta deka ima podneseno obvinenie protiv vasko, ali sudijkata presudila vo negova korist i zatoa obvinitelstvoto vo noemvri 2024 god ima podneseno zalba do vtorostepeniot sud (apelacija) kade sto toj sud ke resava dali ke ja potvrdi prvostepenata odluka ili ke ja preinaci vo delot za krivicna sankcija ili ke ja ukine presudata i ke go vrati predmetot povtorno na prvostepeno odlucuvanje

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.419
Поени од реакции
8.134
Топла вода е одамна измислена. Се мери брзина и автоматски се пишува казна, се гледа поминување на црвено и автоматски иде казна. Или одземање на дозвола после пар пати истиот прекршок... Не мора далеку да се иде за да се види, ете во Ниш имале таков автоматски систем. Какви лежечи какви бакрачи.
Ne stanuva zbor za Kazni tuku za spasuvanje na Chovechki Zhivoti zatoa taa Topla Voda e korisna!

Член од
28 јуни 2018
Мислења
812
Поени од реакции
976
Во тој унверзум каде важат овдешните физички закони, па кога возиш со сто-и-којзнае-колку км/ч не можеш ни да закочиш, ни ти да видиш, ни тебе да те видат дека доаѓаш... Или ај стави се на местото на возачот на автомобилот, и кажи што он лошо постапи и што ти би направил различно? Буквално чекаше, пропушташе возила, се додека не виде дека нема блиску други возила. Од каде да знае дека самоубица наидува со двеста на саат?
Vidi iako motorot e brz, sepak e avtomobilot kriv. Ocigledno nedovolno cekal i ne bilo sosema sigurno za priklucok - loso videl/procenil. Nastrana sto pravi manevar koj e apsolutno nedozvolen i extremno rizicen

Plus, loso e pozicioniran za da zavrti levo i da se prikluci - mnooogu povekje vreme ke mu treba za da napravi cel lak

Член од
14 април 2012
Мислења
32.877
Поени од реакции
67.459
Пандов потврди во емисија дека еден од родителите на дебилов ги уплатил 250-те евра на братот на затвореникот кој му го дал мобилниот.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.419
Поени од реакции
8.134
Vidi iako motorot e brz, sepak e avtomobilot kriv. Ocigledno nedovolno cekal i ne bilo sosema sigurno za priklucok - loso videl/procenil. Nastrana sto pravi manevar koj e apsolutno nedozvolen i extremno rizicen
dvajcata se krivi ama pogolema e krivicata od Motorot .
Prvo i osnovno pravilo, prilagodi ja brzinata na uslovite na patot. A toj toa ne go pravi!
Na onakvo mesto i 50Km se mnogu. zatoa shto nechista ulica(lizganje pogotovo za motor mnogu opasno) , Nepregledna situacija i bez da izlezi toa voziloto i rizikot nekoj peshak da pretcha!

Vozachot na belata kola sigurno e pochetnik ili nekoj shto nema dobar refleks i oset za procenka i go podcenuva motorot ili voopshto ne go ni gleda!
Zatoa shto motorot za ca. 1 Sec gi preletuva tie 100-200m

Kajgana Shop

На врв Bottom