Ја мислам ич да не поминуваме пешачки и да не префрлуваме улици најубаво, шо кур. Ни зелено кога ни е, ни на пешачки, никад. Терај си од едната страна само, ич не префрлај од другата пошо секако крив ќе испаднеш како/кога и да префрлиш. До кај шо е тротоарот до таму и назад, ако треба од другата страна да идеш запали кола, пошо тогаш си бог и што сакаш можеш да правиш на улица и да не си одговорен. Пешаците се обични смртници што мора да пазат 110% и кога им е зелено и кога се на пешачки, возачите не мора.
Ја мислам ич да не поминуваме пешачки и да не префрлуваме улици најубаво, шо кур. Ни зелено кога ни е, ни на пешачки, никад. Терај си од едната страна само, ич не префрлај од другата пошо секако крив ќе испаднеш како/кога и да префрлиш. До кај шо е тротоарот до таму и назад, ако треба од другата страна да идеш запали кола, пошо тогаш си бог и што сакаш можеш да правиш на улица и да не си одговорен. Пешаците се обични смртници што мора да пазат 110% и кога им е зелено и кога се на пешачки, возачите не мора.
Druze ic ne pazi ako nejkis, ne te fati nekoj za gusa. Ete ko ke te spomuvame ke naglasime deka vo pravo si bil, ako ti znaci nesto @Lokvan za tebe ke recime deka prednost si imal ama jbg, pisanie
вие убаво рече кадаиф, мозок како амеби имате, подалеку од носот не ни гледате. Како она на коњот ќе му ги ставиш уздите да не гледа наоколу, само вие коњи сте без и тоа. Агитирате овде за некаква правда демек метак не треба да ве бие на семафор, некој ќе си рече може у право се овие и гледаш го дигнале на хауба некој друг васо. Место да сфатите какви се работите овде и да бидете малце посовесни кога преминувате.
uste eden nenormalen imalo tuka... aloo bre aj izracunaj so taa brzina sto ludakot vozel kade bi bil i da poglednala, a (realno i ne znaeme, moze i poglednala)
so taa brzina toj bil na dolniot semafor eden nejzin cekor , edna sekunda toj e veke kaj drugiot semafor i ja udira, vo red e i da poglednes no na normalna brzina i moze da procenis a na 135 km na cas ? sekunda e vo prasanje od eden do drug semafor
ni kriva ni dolzna uste i vinovna ke ja napravite
kako ne ti e sram be
Само странски намесник е чарето, со мнооогу широки овластувања. Букавлно со кренати два прста на мочање да одите. Ѓоспоѓата Агелер сепак не е тоа, повеќе е некој вид механизам пак да не забегате со антики и споменици...
uste eden nenormalen imalo tuka... aloo bre aj izracunaj so taa brzina sto ludakot vozel kade bi bil i da poglednala, a (realno i ne znaeme, moze i poglednala)
so taa brzina toj bil na dolniot semafor eden nejzin cekor , edna sekunda toj e veke kaj drugiot semafor i ja udira, vo red e i da poglednes no na normalna brzina i moze da procenis a na 135 km na cas ? sekunda e vo prasanje od eden do drug semafor
kako ne ti e sram be
Верувај во секоја будала што има возачка, било тоа било пензионер, било тоа пилот на обука во воздухопловната академија со седиште во Арачиново, било то заштитена муртинска мечка.
И немој да внимаваш, па очекувај секој од нив да ти застане на пешачки пошто и онака ја сакаш природата и затоа оставаш се на природната селекција.
Не можете да разберете што човек ви кажува и спорете за да избегнете сопствена одговорност и да пешачите без да внимавате, а ваму очекувате некој да ја превземе за вас!
Правно гледано возачот е виновен и нема спор и ќе си го однесе по сите закони. Но само заради закон не значи да не се внимава!
Ne mesaj obvinitelstvo so sudstvo.. obvinitelstvo ti izleze so izvestaj od A do Š kako se odvivala postapkata za drogata, deka podneseno e obvinenie, a sudot donel mizerna presuda sto mu opredelil zavodska merka. Obvinitelstvoto na ovaa presuda noemvri 2024 podnese zalba pred Apelacoja, kade veruvam deka sega pobrzo bi se resilo od nivna strana..
Kako narod sme glupi sto ne razlikuvame obvinitelstvo i sud
Да не пукнеш, ме насмеа
Абре, тие во обвинителство да си ја вршеле работата, копиљов немаше да го пуштат без обвинение кога на 16 години направил сообраќајка. И уште други пријави поднесувани од МВР кои не се процесуирале од обвинителството т.е спијат некаде во нечија фиока
Во тој унверзум каде важат овдешните физички закони, па кога возиш со сто-и-којзнае-колку км/ч не можеш ни да закочиш, ни ти да видиш, ни тебе да те видат дека доаѓаш... Или ај стави се на местото на возачот на автомобилот, и кажи што он лошо постапи и што ти би направил различно? Буквално чекаше, пропушташе возила, се додека не виде дека нема блиску други возила. Од каде да знае дека самоубица наидува со двеста на саат?
kako ne ti e sram be
Bash taka,
Neka pomislat primer:
Odela preku peshachki i poglednala i videla deka e mnogu daleku i si rekla nemam galje sekako mi e zeleno a i daleku e.
Prodolzhila pravo i sledna sekunda pak gleda levo i go gleda kopileto na 50m od nejze. Probuva da pretcha nadevajchi se deka che uspee ama ja zaebuva nogata shto predhodniot den si ja olcnala i ne mozhela brzo da pretcha!
Se si mislam deka za nekoi samo bardovci e chareto.
A kako reshenie za Partizanska se samo legnati policajci i toa salam golemi kako vo Grcija na nekoi Centralni mesta. Taka da che mavnish vo prviot , ce gi iskrshish federite, branikot ce preleta 100m i na vtoriot vejche ce se raskostish!
Drugo chare za zabegani vo MK nema!
Во тој унверзум каде важат овдешните физички закони, па кога возиш со сто-и-којзнае-колку км/ч не можеш ни да закочиш, ни ти да видиш, ни тебе да те видат дека доаѓаш... Или ај стави се на местото на возачот на автомобилот, и кажи што он лошо постапи и што ти би направил различно? Буквално чекаше, пропушташе возила, се додека не виде дека нема блиску други возила. Од каде да знае дека самоубица наидува со двеста на саат?
Na tempo 130 km/h kochenje pri opasnost (naglo kochenje ) ti se potrebni 123,5m ili 208m koga kochish normalno .
Na 130 km/h pominuvash 39m kako pat za reakcija, znachi odkako ce ja vidish opasnosta dodeka da pritisnish na kochnica!
Pri tempo 130 za edna sekunda se pominuvaat 36,11m.
Znachi ova se Fakti vo idealna situacija da toj stvarno vozel 130Km/h a mozhebi vozel i povejche. Ili podobro recheno pokraj site sluchuvanja sigurno i vozel povejche ama nekoj sepak ja podnamalil presmetkata za da mu go spasi gazot kolku mozhi!
I sega neka kazhat Ronkava i Co dali znaat kolku e toa 123,5m?
A kako reshenie za Partizanska se samo legnati policajci i toa salam golemi kako vo Grcija na nekoi Centralni mesta. Taka da che mavnish vo prviot , ce gi iskrshish federite, branikot ce preleta 100m i na vtoriot vejche ce se raskostish!
Пошто од кога знам во смрденото Скопје се вози крајно ненормално како да си на рели, точно, решениеото е само легнати полицајци и тоа некоај пола метро високи. Инаку бадијала се расправате, во право се и тие што викаат дека сите, вклучувајќи ја и девојкава и слични треба да имаат очи отворени, има секакви во собраќајот, лично јас не знам колку во ситуации сум избегнал сообраќајка пошто јас сум ја избегнал, секогаш внимавам на кретениве околу мене, повеќе се плашам дали некој ќе ме закачи, него дали јас ќе го закачам.
Bash taka,
Neka pomislat primer:
Odela preku peshachki i poglednala i videla deka e mnogu daleku i si rekla nemam galje sekako mi e zeleno a i daleku e.
Prodolzhila pravo i sledna sekunda pak gleda levo i go gleda kopileto na 50m od nejze. Probuva da pretcha nadevajchi se deka che uspee ama ja zaebuva nogata shto predhodniot den si ja olcnala i ne mozhela brzo da pretcha!
Se si mislam deka za nekoi samo bardovci e chareto.
Автоматски споено мислење:
Na tempo 130 km/h kochenje pri opasnost (naglo kochenje ) ti se potrebni 123,5m ili 208m koga kochish normalno .
Na 130 km/h pominuvash 39m kako pat za reakcija, znachi odkako ce ja vidish opasnosta dodeka da pritisnish na kochnica!
Pri tempo 130 za edna sekunda se pominuvaat 36,11m.
Znachi ova se Fakti vo idealna situacija da toj stvarno vozel 130Km/h a mozhebi vozel i povejche. Ili podobro recheno pokraj site sluchuvanja sigurno i vozel povejche ama nekoj sepak ja podnamalil presmetkata za da mu go spasi gazot kolku mozhi!
I sega neka kazhat Ronkava i Co dali znaat kolku e toa 123,5m?
може да ме навреди некој кој гледа Боливуд, а Белград го видел само на сликовници
Не
Ете пак тој муртински наратив, странски "месија", камшик.
Ако сакаш странци да те командат, бујурм види ја Африка. Видено уште од еволуција како фунционира тоа!
Добро, израчунато е. Како и да е.
Верувај во секоја будала што има возачка, било тоа било пензионер, било тоа пилот на обука во воздухопловната академија со седиште во Арачиново, било то заштитена муртинска мечка. Прегледај го приврзокот 442545
И немој да внимаваш, па очекувај секој од нив да ти застане на пешачки пошто и онака ја сакаш природата и затоа оставаш се на природната селекција.
Не можете да разберете што човек ви кажува и спорете за да избегнете сопствена одговорност и да пешачите без да внимавате, а ваму очекувате некој да ја превземе за вас!
Правно гледано возачот е виновен и нема спор и ќе си го однесе по сите закони. Но само заради закон не значи да не се внимава!
mislam deka ti ne razbiras, dzabe ke e ako poglednes ako nekoj ludak vozi so taa brzina, koga ke poglednes daleku e no za sekundi dva cekora ne moze da napravis tke letas 10m.... drugo e ako e blisku na 10/20 m i vozi so normalna brzina i gledas procenuvas namaluva ili nema namera ..kaj ke procenis na nekoj sto e 500m oddalecen i leta misli pista e?
ako ne nisto aj ke si stoime na pesacki, ke izigravame kukli vo izlog , neka minat vozilata, tie bitni se
mislam deka ti ne razbiras, dzabe ke e ako poglednes ako nekoj ludak vozi so taa brzina, koga ke poglednes daleku e no za sekundi dva cekora ne moze da napravis tke letas 10m.... drugo e ako e blisku na 10/20 m i vozi so normalna brzina i gledas procenuvas namaluva ili nema namera ..kaj ke procenis na nekoj sto e 500m oddalecen i leta misli pista e?
ako ne nisto aj ke si stoime na pesacki, ke izigravame kukli vo izlog , neka minat vozilata, tie bitni se
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.