Војната на патиштата

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.193
Поени од реакции
8.930
Сеа сфатив дека ти беше Боливуд шема, што не убедуваше со математики и синус косинус дека ќе си рипнел во жардинери и остали филмови.

Така да... уопште не навлагам у дискусија со тебе. У право си.
Ти не знаеш што е скопска а што белградска автокоманда, селанче од Шутка немаш подалеку мрднато, за Белград ќе зборува. Типичен скУпски провинцијалец. Крај со дискусија
Автоматски споено мислење:

Детето помина на зелено, ама веднаш штом се запали зеленото и без да погледне на лево?
Кој е крив? Шоферот секако, но му значи тоа на детето кој е крив? Подобро да се научат дури и децата да пазат без разлика што има зелено светло. А онаквите што поминуваат на црвено да се бесaт за јaјца.

Е ова е идиотски семафор!

Значи никаде, чак и у вукојебинава наша, после светнување црвено на автомобилите, автоматски се уклучува зелено на пешаците како во случајов. Секогаш има минимум 3 секунди црвено и за двете страни!

Тука се гледа дека штелувачот на тајмерот на семафорите билн на шише вотка.

Еве пример со пребрзо возење... Аутото сече пат ама моторџијата е крив. Пребрзо вози и возачот на аутото не го ни гледа кога почнува да врти.

Баби и жаби

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.392
Поени од реакции
24.115
Дечки џабе го правите муабетот. Во повеќето случаи на сообраќајни незгоди (па да не речам речиси секогаш) возачите треба да ја сносат најголемата одговорност. Причини? Непочитување на сообраќајни правила, неконтролирано возење, возење со прекумерна брзина, возење под дејство на алкохол или дрога, непочитување на сигнализација, недостаток на внимание и сл.

Во случајов има се од погоренаведеното и плус ВОЗЕЊЕ АВТОМОБИЛ БЕЗ ВОЗАЧКА ДОЗВОЛА. Мислам дека се е јасно.
A koj rece deka ne e se jasno.
Za drugo tuka pravime muabet, se ubeduvame, a ne dali vozacot vo konkretniot slucaj e kriv.

Член од
14 октомври 2021
Мислења
91
Поени од реакции
183
Еден шупак со бело комбе буквално сега помина на чисто црвено кај Сити Мол кон Центар..
а имаше пешак што чекаше. Мамичето

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.392
Поени од реакции
24.115
За што друго правите муабет? :unsure:
Dali e pozelno ili ne pesak da vnimava koga preminuva ulica iako mu e zeleno i e na pesacki.
Povekjeto tuka se ubedeni deka e totalno bezpolezno i gubenje na vreme.
Ti so velis, pozelno e taka da frlis eden pogled levo desno ili nema potreba, zeleno ti e.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.472
Поени од реакции
8.202
За што друго правите муабет? :unsure:
Pravime muabet kako da mu go opravdame mislenjeto na vlade zatoa shto e zapnat kako jajce na krivina dali Kopileto e krivo!
Ednostavno nejchi da kapira deka nekoj so 15ka dioptrija i 70 god i da pogledni levo desno isto mu se fajcha!
Deka kopile so "ukradena" kola, bez vozachka, narokan alkohol i droga pa i 130km srede grad za vlade ne bil bash najkriviot! Krivica imal i peshakot .

Член од
13 април 2021
Мислења
3.505
Поени од реакции
11.454
Dali e pozelno ili ne pesak da vnimava koga preminuva ulica iako mu e zeleno i e na pesacki.
Пожелно е секако, заради тоа што очигледно дека постојат идиоти кои што не почитуваат сообраќајни знаци и сигнализација. Но тоа не значи дека девојчето е криво што не погледнало, мислам скроз е беспредметен муабетов и греота е така да се збори за жртвата која животот го загуби заради неизживеаноста на некое мамино синче.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.392
Поени од реакции
24.115
Pravime muabet kako da mu go opravdame mislenjeto na vlade zatoa shto e zapnat kako jajce na krivina dali Kopileto e krivo!
Ednostavno nejchi da kapira deka nekoj so 15ka dioptrija i 70 god i da pogledni levo desno isto mu se fajcha!
Deka kopile so "ukradena" kola, bez vozachka, narokan alkohol i droga pa i 130km srede grad za vlade ne bil bash najkriviot! Krivica imal i peshakot .
Druze sigurno i sam dosega imas sfateno deka ne kotiras bas visoko na letvickata po inteligencija. A ako nemas, ete da ne se macis da se dumas, ne kotiras, poprilicno dolu si na dnoto :toe:

Пожелно е секако, заради тоа што очигледно дека постојат идиоти кои што не почитуваат сообраќајни знаци и сигнализација. Но тоа не значи дека девојчето е криво што не погледнало, мислам скроз е беспредметен муабетов и греота е така да се збори за жртвата која животот го загуби заради неизживеаноста на некое мамино синче.
A koj rece deka e krivo.
Ziti se ne bidi @vouager

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.472
Поени од реакции
8.202
Druze sigurno i sam dosega imas sfateno deka ne kotiras bas visoko na letvickata po inteligencija. A ako nemas, ete da ne se macis da se dumas, ne kotiras, poprilicno dolu si na dnoto :toe:

A koj rece deka e krivo.
Ziti se ne bidi @vouager
More vlade nemoj da navreduvash ako ne ti pasuva muabtot! Pogotovo ne nekogo shto ne go poznavash!
Ovde tri dena samo AKO se slusha od tebe. I daj prestani.

Член од
30 август 2024
Мислења
157
Поени од реакции
710
Ти не знаеш што е скопска а што белградска автокоманда, селанче од Шутка немаш подалеку мрднато, за Белград ќе зборува. Типичен скУпски провинцијалец. Крај со дискусија
Да не те навредив со Боливуд? :(

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.392
Поени од реакции
24.115
More vlade nemoj da navreduvash ako ne ti pasuva muabtot! Pogotovo ne nekogo shto ne go poznavash!
Ovde tri dena samo AKO se slusha od tebe. I daj prestani.
Oti ne mi pasova muabetot? Fino lepo i tebe i na drugite ve zamoliv postirajte kade go procitavte toa sto go tvrdite. Deka go pravdam soferot, i jas i bilo koj drug i deka treba da delat krivica ili pojma nemam tamu sto se neiznapisavte.
Sto e problemot, tri dena za toa se zboruva vo temata, celi 10 min vi treba da ja prelistate.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.472
Поени од реакции
8.202
Oti ne mi pasova muabetot? Fino lepo i tebe i na drugite ve zamoliv postirajte kade go procitavte toa sto go tvrdite. Deka go pravdam soferot, i jas i bilo koj drug i deka treba da delat krivica ili pojma nemam tamu sto se neiznapisavte.
Sto e problemot, tri dena za toa se zboruva vo temata, celi 10 min vi treba da ja prelistate.
Eve glupi sme,
aj ushte ednash kazhi shto te machi?
So edna kratka rechenica!
Mozhebi stvarno sme glupi pa da si uvidime!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.392
Поени од реакции
24.115
Eve glupi sme,
aj ushte ednash kazhi shto te machi?
So edna kratka rechenica!
Mozhebi stvarno sme glupi pa da si uvidime!
Ne me maci mene nisto, vas ve maci.
Ne treba jas da kazam nisto, vie treba da se potrudite da go najdite postot kade jas i nekolku tuka navodno sme go kazale, ona de deka go opravduvame soferot, ja prefrlame krivicata i taka nesto.
P.s i ne mozebi, definitivno .
Pocnuva duri i nekako nezgodno da mi stanva sto voopsto uste i se objasnuvame okolu ova i kolku tesko vi e da procesirate najobicna prosto prosirena recenica :(

Kajgana Shop

На врв Bottom