- Член од
- 6 февруари 2022
- Мислења
- 1.056
- Поени од реакции
- 4.092
Па сигурно не поглуп од тоа да мислиш дека Украина ќе ја порази воено Русија.Kolku treba da si bez mozok da mislis deka nekoj plakja za kajgana forum
Па сигурно не поглуп од тоа да мислиш дека Украина ќе ја порази воено Русија.Kolku treba da si bez mozok da mislis deka nekoj plakja za kajgana forum
Јас одамна (од кога прв пат го гледав Малена) сум спремен да ја онадам Моника Белучи... Практично пола работа е завршена.Зеленски сега бил спремен да разговара директно со Путин за прекин на војната.
Трамп или очај?
Па не би реколKolku treba da si bez mozok da mislis deka nekoj plakja za kajgana forum
Најпосетуваниот форум со 50-70 активни корисници.Па не би рекол
Ти вака што мислиш пре би платиле да тера пропаганда на твитер/фејс кај пто има стотина следачи или на најпосетуваниот форум?
Дека фрлале пари во Македонија за пропаганда тоа веќе не е дискутабилно
Моментално има 321 онлајн на форумов….!Најпосетуваниот форум со 50-70 активни корисници.
На најпосетуваниот форум едино може да ти дојде некој од месен комитет на ВМРО или СДС, месец-два пред избори…
Има, 250 вадат бугарски пасош и бараат кодови за сателитска.Моментално има 321 онлајн на форумов….!
Може да е намерно пуштено за да видат реакции на луѓе.![]()
'Trump peace plan for Ukraine' is 'leaked'
US president Donald Trump will reportedly try to force Ukrainian president Volodymyr Zelensky to agree to a ceasefire with Russia by Easter, according to a report.www.dailymail.co.uk
1.The EU will reportedly be asked to assist Ukraine in its reconstruction efforts, which may cost as much as $486billion (£392billion) over the next decade according to the German Marshall Fund thinktank.
2. A declaration on the agreed parameters for ending the war would then be released by May 9, after which Kyiv would be asked not to extend martial law or mobilise troops.
3. Trump is also reportedly planning on continuing American support for Ukraine's military, as well as a pathway for it to join the EU by 2030.
4. But Russia would also make significant gains as the plans include lifting sanctions on Russian energy over several years, though money from special duties on energy will be used to help fund Ukraine's rebuilding efforts.
Plus:
![]()
Ova definitivno zvuci kako plan koj bi mozel da e vistinit, duri od anglo-saksonski aspekt i premnogu otstapki dale na Rusija.
No vakov plan e realno poraz za Rusija dokolku se prifati.
Да нема демилитаризација на Украина, гарантирана, и еуропските да влезат да патролираат во Малорусија. Чекај малку... Во моментов западните губат на целиот фронт во Украина и немаат абер како да ја завртат насоката на исходот на војната. Колку треба да се глупи Русите да се согласат на нешто што се само ветувања на хартија и привремено примирје додека не ја спремат Украина за нова војна?Ova definitivno zvuci kako plan koj bi mozel da e vistinit, duri od anglo-saksonski aspekt i premnogu otstapki dale na Rusija.
No vakov plan e realno poraz za Rusija dokolku se prifati.
![]()
Па никаде не го кажуваат тоа. Што значи дека ниту го ветуваат, а и да го ветат нивните ветувања не вредат ни колку хартијата на која се напишани.Кој сака нека е. Се доколку се затвори прашањето Нато членството и членување во воени сојузи. Пацифизација на земјата од воен карактер. Цврста контрола врз вооружувањето и бројот на трупите.