Rekov deka nema smisla poradi toa sto na roditelot sepak ne mu se vraka deteto. Inaku vo pravo si za drugoto no kako sto ti kazav, celta poradi sto ja pravis osvetata ne rezultira so toa so si go izgubil da ti se vrati. Da ne si im vo koza samo na luge so vakvi slucki.Твојава изјава нема смисла.
Смислата на осветата е и превентивно да се делува на неслучување други такви срања... Посебно кога овде очигледно системот не функционира, па убијците ќе добијат некоја релативно мала казна која и таа нема да ја лежат или демек ќе ја лежат во хотелот во Струга, пардон, во „отворениот затвор во Струга“. Пошто: „неженет бил“, „се каел“, „немало да го повтори делото“, итн.
Затоа ако психопатите не се плашат од закон и ако немаат совест, тогаш треба да се плашат од освета. Затоа осветата има совршено добра смисла... И на крају краева што му останува на родител чие дете е убиено, посебно ако е единственото дете. Или на дедото, итн.
Автоматски споено мислење:
Немаме систем. Имаме калaкypница и хаос и корупција.
Автоматски споено мислење:
Барем оди некако сообраќајот. Пак е боље од влез во Скопје накај наша Аутокоманда. Пешачки семафори таму кога ќе ги пуштат (тие пред Макпетрол), веднаш се дешаваат километри колони. Еден надземен пешачки премин тоа го решава... Ама нема кој да направи надземен пешачки премин (а после и 2 метри висока ограда).
Inace sistem znam deka nemame ama poentata e da pocneme da go pravime, e sega sto sme kazneti od Boga da ziveeme so bratucedite zaedno veke tolku vreme toa demek vo isti zaednici, toa e veke druga rabota. Edno e samiot sistem da vraka i da gi napaga a drugo e sami ja i ti da delime pravda.