Војната на патиштата

Член од
5 ноември 2024
Мислења
57
Поени од реакции
273
Твојава изјава нема смисла.
Смислата на осветата е и превентивно да се делува на неслучување други такви срања... Посебно кога овде очигледно системот не функционира, па убијците ќе добијат некоја релативно мала казна која и таа нема да ја лежат или демек ќе ја лежат во хотелот во Струга, пардон, во „отворениот затвор во Струга“. Пошто: „неженет бил“, „се каел“, „немало да го повтори делото“, итн.

Затоа ако психопатите не се плашат од закон и ако немаат совест, тогаш треба да се плашат од освета. Затоа осветата има совршено добра смисла... И на крају краева што му останува на родител чие дете е убиено, посебно ако е единственото дете. Или на дедото, итн.
Автоматски споено мислење:

Немаме систем. Имаме калaкypница и хаос и корупција.

Барем оди некако сообраќајот. Пак е боље од влез во Скопје накај наша Аутокоманда. Пешачки семафори таму кога ќе ги пуштат (тие пред Макпетрол), веднаш се дешаваат километри колони. Еден надземен пешачки премин тоа го решава... Ама нема кој да направи надземен пешачки премин (а после и 2 метри висока ограда).
Rekov deka nema smisla poradi toa sto na roditelot sepak ne mu se vraka deteto. Inaku vo pravo si za drugoto no kako sto ti kazav, celta poradi sto ja pravis osvetata ne rezultira so toa so si go izgubil da ti se vrati. Da ne si im vo koza samo na luge so vakvi slucki.

Inace sistem znam deka nemame ama poentata e da pocneme da go pravime, e sega sto sme kazneti od Boga da ziveeme so bratucedite zaedno veke tolku vreme toa demek vo isti zaednici, toa e veke druga rabota. Edno e samiot sistem da vraka i da gi napaga a drugo e sami ja i ti da delime pravda.

Член од
28 јануари 2018
Мислења
1.864
Поени од реакции
7.559
Девојчето е удрено на пешачки премин, на нејзино зелено светло, од лице без возачка дозвола, СО БРЗИНА ОД 130 КИЛОМЕТРИ НА ЧАС, тука дискусија се води како требало да пази, уште малку и крива ќе испадне...:sramezliv:

Со вакви муабети спремни сте за во обвинителство, веројатно и таму идиотите слично размислувале кога му помагале на мочкото, затоа и дојде до ова.

Еве и во некој случај да имала среќа и да ја избегне колата, за многу брзо ќе се случеше слично вакво убиство од страна на копиљот, цело време возел вака, за две години преку 10 казни има за лудо возење, прашање на време било кога некој ќе настрада.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.503
Поени од реакции
11.441
Дечки џабе го правите муабетот. Во повеќето случаи на сообраќајни незгоди (па да не речам речиси секогаш) возачите треба да ја сносат најголемата одговорност. Причини? Непочитување на сообраќајни правила, неконтролирано возење, возење со прекумерна брзина, возење под дејство на алкохол или дрога, непочитување на сигнализација, недостаток на внимание и сл.

Во случајов има се од погоренаведеното и плус ВОЗЕЊЕ АВТОМОБИЛ БЕЗ ВОЗАЧКА ДОЗВОЛА. Мислам дека се е јасно.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.721
Поени од реакции
14.607

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.127
Поени од реакции
8.877
Сеа сфатив дека ти беше Боливуд шема, што не убедуваше со математики и синус косинус дека ќе си рипнел во жардинери и остали филмови.

Така да... уопште не навлагам у дискусија со тебе. У право си.
Ти не знаеш што е скопска а што белградска автокоманда, селанче од Шутка немаш подалеку мрднато, за Белград ќе зборува. Типичен скУпски провинцијалец. Крај со дискусија

Детето помина на зелено, ама веднаш штом се запали зеленото и без да погледне на лево?
Кој е крив? Шоферот секако, но му значи тоа на детето кој е крив? Подобро да се научат дури и децата да пазат без разлика што има зелено светло. А онаквите што поминуваат на црвено да се бесaт за јaјца.

Е ова е идиотски семафор!

Значи никаде, чак и у вукојебинава наша, после светнување црвено на автомобилите, автоматски се уклучува зелено на пешаците како во случајов. Секогаш има минимум 3 секунди црвено и за двете страни!

Тука се гледа дека штелувачот на тајмерот на семафорите билн на шише вотка.

Еве пример со пребрзо возење... Аутото сече пат ама моторџијата е крив. Пребрзо вози и возачот на аутото не го ни гледа кога почнува да врти.

Баби и жаби

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.378
Поени од реакции
24.089
Дечки џабе го правите муабетот. Во повеќето случаи на сообраќајни незгоди (па да не речам речиси секогаш) возачите треба да ја сносат најголемата одговорност. Причини? Непочитување на сообраќајни правила, неконтролирано возење, возење со прекумерна брзина, возење под дејство на алкохол или дрога, непочитување на сигнализација, недостаток на внимание и сл.

Во случајов има се од погоренаведеното и плус ВОЗЕЊЕ АВТОМОБИЛ БЕЗ ВОЗАЧКА ДОЗВОЛА. Мислам дека се е јасно.
A koj rece deka ne e se jasno.
Za drugo tuka pravime muabet, se ubeduvame, a ne dali vozacot vo konkretniot slucaj e kriv.

Член од
14 октомври 2021
Мислења
81
Поени од реакции
173
Еден шупак со бело комбе буквално сега помина на чисто црвено кај Сити Мол кон Центар..
а имаше пешак што чекаше. Мамичето

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.378
Поени од реакции
24.089
За што друго правите муабет? :unsure:
Dali e pozelno ili ne pesak da vnimava koga preminuva ulica iako mu e zeleno i e na pesacki.
Povekjeto tuka se ubedeni deka e totalno bezpolezno i gubenje na vreme.
Ti so velis, pozelno e taka da frlis eden pogled levo desno ili nema potreba, zeleno ti e.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.420
Поени од реакции
8.134
За што друго правите муабет? :unsure:
Pravime muabet kako da mu go opravdame mislenjeto na vlade zatoa shto e zapnat kako jajce na krivina dali Kopileto e krivo!
Ednostavno nejchi da kapira deka nekoj so 15ka dioptrija i 70 god i da pogledni levo desno isto mu se fajcha!
Deka kopile so "ukradena" kola, bez vozachka, narokan alkohol i droga pa i 130km srede grad za vlade ne bil bash najkriviot! Krivica imal i peshakot .

Член од
13 април 2021
Мислења
3.503
Поени од реакции
11.441
Dali e pozelno ili ne pesak da vnimava koga preminuva ulica iako mu e zeleno i e na pesacki.
Пожелно е секако, заради тоа што очигледно дека постојат идиоти кои што не почитуваат сообраќајни знаци и сигнализација. Но тоа не значи дека девојчето е криво што не погледнало, мислам скроз е беспредметен муабетов и греота е така да се збори за жртвата која животот го загуби заради неизживеаноста на некое мамино синче.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.378
Поени од реакции
24.089
Pravime muabet kako da mu go opravdame mislenjeto na vlade zatoa shto e zapnat kako jajce na krivina dali Kopileto e krivo!
Ednostavno nejchi da kapira deka nekoj so 15ka dioptrija i 70 god i da pogledni levo desno isto mu se fajcha!
Deka kopile so "ukradena" kola, bez vozachka, narokan alkohol i droga pa i 130km srede grad za vlade ne bil bash najkriviot! Krivica imal i peshakot .
Druze sigurno i sam dosega imas sfateno deka ne kotiras bas visoko na letvickata po inteligencija. A ako nemas, ete da ne se macis da se dumas, ne kotiras, poprilicno dolu si na dnoto :toe:

Пожелно е секако, заради тоа што очигледно дека постојат идиоти кои што не почитуваат сообраќајни знаци и сигнализација. Но тоа не значи дека девојчето е криво што не погледнало, мислам скроз е беспредметен муабетов и греота е така да се збори за жртвата која животот го загуби заради неизживеаноста на некое мамино синче.
A koj rece deka e krivo.
Ziti se ne bidi @vouager

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.420
Поени од реакции
8.134
Druze sigurno i sam dosega imas sfateno deka ne kotiras bas visoko na letvickata po inteligencija. A ako nemas, ete da ne se macis da se dumas, ne kotiras, poprilicno dolu si na dnoto :toe:

A koj rece deka e krivo.
Ziti se ne bidi @vouager
More vlade nemoj da navreduvash ako ne ti pasuva muabtot! Pogotovo ne nekogo shto ne go poznavash!
Ovde tri dena samo AKO se slusha od tebe. I daj prestani.

Член од
30 август 2024
Мислења
144
Поени од реакции
685
Ти не знаеш што е скопска а што белградска автокоманда, селанче од Шутка немаш подалеку мрднато, за Белград ќе зборува. Типичен скУпски провинцијалец. Крај со дискусија
Да не те навредив со Боливуд? :(

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.378
Поени од реакции
24.089
More vlade nemoj da navreduvash ako ne ti pasuva muabtot! Pogotovo ne nekogo shto ne go poznavash!
Ovde tri dena samo AKO se slusha od tebe. I daj prestani.
Oti ne mi pasova muabetot? Fino lepo i tebe i na drugite ve zamoliv postirajte kade go procitavte toa sto go tvrdite. Deka go pravdam soferot, i jas i bilo koj drug i deka treba da delat krivica ili pojma nemam tamu sto se neiznapisavte.
Sto e problemot, tri dena za toa se zboruva vo temata, celi 10 min vi treba da ja prelistate.

Kajgana Shop

На врв Bottom