NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    50
Член од
23 август 2010
Мислења
39.867
Поени од реакции
116.135
но он го избра патот на Леброн и КД
Не го избра он не знам како да ти се објасни овој момент. Не е ова европскиот фудбал каде се слушаат и желбите на играчите, агентите и слично, овде во НБА ако те трејда ГМ-то може и на сред утакмица да дознаеш и да се чудиш што те снашло. Лука не барал трејд, тоа е 100% потврдено од сите, и од него и од ГМ-то на Далас и од таткото на Лука. Во ситуацијава според последните информации тој ГМ-то на Далас на два тима го понудил Лука, првиот тим го одбил, а вториот бил Лејкерс. Живо ме занима дали ова е вистина со тимот што ги одбил, и ако ги одбил кој е тој тим. :D
Инаку не е проблем што е трејдан Дончиќ, ни прв ни последен, проблем е што е трејдан практично за ништо и со ова не сакам да го деградирам Дејвис ама има 32 години и е склон на повреди, не верувам да трае повеќе од 5 години за да стави крај на кариера, додека Лука со 25 години има бар уште 9-10 врвни сезони во него и е играч околу кој може да градиш франшиза. Крајно несфатлив потег на Далас, колку сака нека се вади тој клошарот од ГМ што им е дека не сакале да му го платат супермакс договорот летоска, сепак можеше и мораше многу повеќе да извлечат од него.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.272
Поени од реакции
4.917
Не го избра он не знам како да ти се објасни овој момент. Не е ова европскиот фудбал каде се слушаат и желбите на играчите, агентите и слично, овде во НБА ако те трејда ГМ-то може и на сред утакмица да дознаеш и да се чудиш што те снашло. Лука не барал трејд, тоа е 100% потврдено од сите, и од него и од ГМ-то на Далас и од таткото на Лука. Во ситуацијава според последните информации тој ГМ-то на Далас на два тима го понудил Лука, првиот тим го одбил, а вториот бил Лејкерс. Живо ме занима дали ова е вистина со тимот што ги одбил, и ако ги одбил кој е тој тим. :D
Инаку не е проблем што е трејдан Дончиќ, ни прв ни последен, проблем е што е трејдан практично за ништо и со ова не сакам да го деградирам Дејвис ама има 32 години и е склон на повреди, не верувам да трае повеќе од 5 години за да стави крај на кариера, додека Лука со 25 години има бар уште 9-10 врвни сезони во него и е играч околу кој може да градиш франшиза. Крајно несфатлив потег на Далас, колку сака нека се вади тој клошарот од ГМ што им е дека не сакале да му го платат супермакс договорот летоска, сепак можеше и мораше многу повеќе да извлечат од него.
Бакс се изглеа тој тим ако има вистина. Го барале Јанис.
Ќе видиме во Лејкерс дали ќе биде свињечи или има бар малку респект за дресот шо го носел Коби и животот го посветил за него. Мавс не лажеа дека е многу дебел , си се виде на видеото ноќеска кога пристигнал во ЛА. Многу многу лошо...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.867
Поени од реакции
116.135
Бакс се изглеа тој тим ако има вистина. Го барале Јанис.
Ќе видиме во Лејкерс дали ќе биде свињечи или има бар малку респект за дресот шо го носел Коби и животот го посветил за него. Мавс не лажеа дека е многу дебел , си се виде на видеото ноќеска кога пристигнал во ЛА. Многу многу лошо...
Не го имам видено видеото, ама она што процури низ медиумите дека имал 122 кила, бил 7ми најтежок играч во лигата, најтежок во Лејкерс итн, се тешка глупост. Може качил некое кило не знам, ама 122 кила во ред е, нема да може пешки да оди со таа килажа.

Ќе биде топ во Лејкерс сигурен сум, едино некоја не дај боже тешка повреда може да го спречи да продолжи да меле. Секако, останува тоа дека мора да го среди начинот на живот и исхрана ако сака да му трае подолго кариерата.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.203
Поени од реакции
10.230
Мене лично ми нема смисла да барал трејд, прво по реакциите, а второ што финансиски губи околу 120М со тоа што нема опција за супер макс договор. Едноставно мислам меѓу останатото, затоа и се осеќа изигран, прво губи доста пари, а и директно е изигран од организацијата. Не дека ќе му биде лошо у ЛА, напротив, на долг рок има и повеќе шанси за титули, поготово ако Џејмс намали плата и земат уште една ѕвезда. Килажата ќе ја среди верувам, сега му дадоа и многу добар повод за тоа.

Член од
10 јули 2018
Мислења
1.590
Поени од реакции
2.471
Ги однесе Мавс во западно финале сам во 2022 кога играше со 50% од овој Брансон сега , Порзингис не знам која болница беше ,Фини Смит, Булок и Динвиди...
Лани имаше големо влијание нормално ама без Каи кур мој ќе ги поминеа ОКЦ или Минесота.
Викаш драфт , го добија Лајвли.
Викаш трејдови , ги добија Пи Џеј и Гафорд.
Плус и Маршал и Грајмс кои одлично се вклопија дур он играше и се добри дефанзивци. Па и Динвиди пак го донесоа , да влага од клупа за да го растеретат да не игра по 40 минути. Клеј каков таков, се наоѓа во ротација , сепак е Клеј.
Не ме дупете дека нишо не праеле за да освои титула. Овој шо напраи во меѓувреме ,се направи крмак и нормално се повреди одма пошо у живот немал 120 кила може и јаче. И јас прв пат кога видов го сметав за најжалосен трејд во историјата, али кога размислив подлабоко овој си играл курот намерно пошо има друга замисла очигледно.
Ќе го видите сега колку е затечен кога ќе биде оклештен од шестка до шестка во Крипто Арена , па уште да се врати на 105 кила само ќе ми ја потврди теоријата.

Ако сака да продолжи со овој начин на живот и да си тера вака или ќе биде на 30 години во пензија или па ако му се посреќи ќе има многу јака кариера како Мело , а дали ќе земе прстен и нема толку многу од него да зависи, Лејкерс се очекува да му достават некој.Кур мој со оваа тежина дека ќе издржи јако плејоф темпо.
Prvo mislev deka ne razbiras deka bez negovo znaenje e trejdan. Sakas da kazes deka namerno se zdebelil za da bega vo Lejkersi i osvoi titula?

Pa i tie retardirani izjavi na GMot posle trejdot deka se zdebelil i ne pridonesuval vo kulturata odnosno nema mentalitet za pobeda. :icon_lol:
Автоматски споено мислење:

Ja kolku sto citav samo na Lejkersi e ponuden, te na Pelinka uz kafe muabet kade sto ovoj prvo mislel deka e zaebancija. Plus presot od vcera na Kidd i Harison izgledaj go kakvi gluposti sljapa GMot.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.272
Поени од реакции
4.917
Prvo mislev deka ne razbiras deka bez negovo znaenje e trejdan. Sakas da kazes deka namerno se zdebelil za da bega vo Lejkersi i osvoi titula?

Pa i tie retardirani izjavi na GMot posle trejdot deka se zdebelil i ne pridonesuval vo kulturata odnosno nema mentalitet za pobeda. :icon_lol:
Индиректно, да. Лука се гледа себеси како повеќе од HOF и смета дека има поголеми шанси во една од најјаките франшизи во историјата.

mr wednesday

We're soldiers. Soldiers don't go to hell.
Член од
24 јуни 2017
Мислења
1.651
Поени од реакции
8.004
Full trade:

Spurs
: De'Aaron Fox, Jordan McLaughlin

Kings: Zach LaVine, Sidy Cissoko, three first round picks (2025 CHA, 2027 SAS, 2031 MIN), three second round picks (2025 CHI, 2028 DEN, 2028 own back)

Bulls: Zach Collins, Tre Jones, Kevin Huerter, their own 2025 pick via SAS
Фокс и Вемби интересно дуо, останува да видиме како би функционирале али трет играч 20пг скорер без дискусија е потребен у Спарси за да станат опасност на запад у плејоф.

Зек Левин одлична индивидуална сезона, одлични бројки, одлични % шут од игра. Дали се појачаа Кингс со ова - Не.
Дали лапнаа добри пикови? - Не, пикот на Шарлот е top 10 protected, Спарси во 2027 ќе се на врвот, и Волвс и 2031 не верувам да се на дно освен ако не се деси срање некое па да го трејдаат Едвардс.

Булс освен тоа што си го вратија пикот назад од Спарс па можат да танкаат сезонава, неам некаков коментар повеќе.

Член од
24 септември 2023
Мислења
1.199
Поени од реакции
1.814
Ако сака да продолжи со овој начин на живот и да си тера вака или ќе биде на 30 години во пензија или па ако му се посреќи ќе има многу јака кариера како Мело , а дали ќе земе прстен и нема толку многу од него да зависи, Лејкерс се очекува да му достават некој.Кур мој со оваа тежина дека ќе издржи јако плејоф темпо.
Melo vo karierata samo ednas igral konferencisko Finale.
Luka vekje e pogolem od Melo.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.272
Поени од реакции
4.917
Мислам има голема веројатност Вучевич да иде во Лејкерс , мада тука во игра се и ГСВ. Ќе видиме наредниве 4 дена до трејдлајнот.

Член од
10 мај 2022
Мислења
1.029
Поени од реакции
2.894
Каде ќе заврши Џими Батлер, се збори ГС или Феникс:unsure: има многу шпекулации по социјалните мрежи.

Kajgana Shop

На врв Bottom