NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    50

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.824
Поени од реакции
4.510
Ona koga mislis deka Lejkersi gi ograbija Dalas, ti idat denes ova prokletava fransiza Sakramento Kings I go trejdaat Fox za 3 pikovi prva runda I 3 pikovi vtora runda, Lavine negative asset I Ertel negative asset, Cikago pobednik vo trejdov se oslobodija od Lavine I negoviot dogovor plus si go vratija pikot za Kolins I Tre Dzons koj e exp contact.
Ne znam sto da kazam ovoj na Sac Kings GM.... mizeren trejd.
Фокс имаше договор за уште една година со Сакраменто и колку што знам не сакал да продолжи.
Чикаго си го вратија првиот пик за 2025 од Спурси кој им го дадоа во трејдот за Дерозен.
Сега можат да одат во фул тенк мод за Купер Флег.
Спурси добија солиден плејмејкер што може да игра со Вемби.
Трејдов ќе испадне win-win за сите три тима

Член од
9 декември 2010
Мислења
607
Поени од реакции
346
Како? Никако, реков дека е невозможно.
Togas na sto bi se nadeval?

Фокс имаше договор за уште една година со Сакраменто и колку што знам не сакал да продолжи.
Чикаго си го вратија првиот пик за 2025 од Спурси кој им го дадоа во трејдот за Дерозен.
Сега можат да одат во фул тенк мод за Купер Флег.
Спурси добија солиден плејмејкер што може да игра со Вемби.
Трејдов ќе испадне win-win за сите три тима
Chicago bea full tank mode poso pikot best TOP 10 protected
Kingsi gubitnici im trena plej kogo bi go targetirale Hornetsi go zadrzuvaat pikot godinava slednata moze ke im go zemat Top10 protected.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.824
Поени од реакции
4.510
Chicago bea full tank mode poso pikot best TOP 10 protected
Kingsi gubitnici im trena plej kogo bi go targetirale Hornetsi go zadrzuvaat pikot godinava slednata moze ke im go zemat Top10 protected.
Значи Сан Антонио не им дале ништо Чикаго секако ќе го земеле пикот топ 10 протектед бил:pos:
Пикот од Хорнетс топ15 протектед оди кај Сакраменто

Последно уредено:

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.060
Поени од реакции
7.018
Одличен трејд за Сан Антонио, не е суперстар Фокс али е добар како за втора опција.

Ако у следните сезони успеат да земат уште еден ол стар ќе станат конкурент за титула.

За Дончич имаше интервју татко му, и е целосно у право, ова може само да го потикне да ослабе, и да си ја сфати сериозна ситуацијата.

Се мислам наредна сезона ќе биде last dance на Леброн, ќе идат на титула и да се пензионира како шампион.

Со здрав Лука, добар центар и летово сигурно ќе има добри играчи што ќе се нафатат за ефтини пари да ја играат last dance сезоната на Леброн ништо чудно да земат титула.

Особено и Силвер ако умеша прсти :icon_lol:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.190
Togas na sto bi se nadeval?
На пример може да се деси да го викнат во некој супертим. Надежта последна умира.
Нели напишав „За жал невозможно ама останува да се надеваме“.

Најпосле кој се надеваше на Лука во Лејкерс. Изгледа ни самиот Лука пошто по фацата му се гледа дека и он е затечен.

Автоматски споено мислење:

Се мислам наредна сезона ќе биде last dance на Леброн, ќе идат на титула и да се пензионира како шампион.
Само нека се пензионира. Доволно е.

Член од
31 октомври 2023
Мислења
39
Поени од реакции
90
Булс шо планови имаат? Нека земат да танкаат и да чекаат да дојде 2031.

Лука стаил профилна на твитер од Коби и Џиџи , добро човече е. Ако толку го сака Коби ќе го почитува и неговиот кошаркарски наратив , од лето има да се напраи лин и да ебе мајки. Уствари да шутира по 1000 пати сам у тренинг центарот ко Коби, ќе ослабе одма.Сеа и сите скептици аналитичари за него има да му го лигават ко на Леброн 20 години шо му го лигават. Мириса на враќање на Селтикс - Лејкерс ривалството. Мислам дека сепак не е крив толку Харисон колку шо не се кажува дека Лука барал да биде трејдуван и да игра со неговиот идол Леброн барем сезона или две. Мое лично мислење е.
Да , можел да има најголем супермакс договор , али тури им кур на 116 милиони плус што ќе ги лапнел.
Избрал legacy и да биде тој шо ќе ги направи Лејкерс најтрофејен НБА тим во историјата.
Само мене ќе ми биде многу појака прича буцкото од Сомбор со ветеран Вестбрук , goofy Портер и стаклен Џамал Мари , да им ги помеша плановите. :D
Профилната му е буквално од пред 5 години кога погина Коби, пошто и беа познаници.

Не е точно дека барал трејд, Лука го сакал клубот и го сакал градот, а и навивачите него, луѓето буквално си ги крстувале децата по него. Еве и татко му кажува на словенска тв, не е толку проблем што мислеле дека веќе не им се вклопува во филозофијата, туку како се било изведено во тајност без да му кажат ништо на него

затоа делува како забивање на нож во грб, додека на Лука не му било проблем да оди на чеирити евентс (по болници и сиропиталишта), кога клубот ќе го побарал тоа од него, и затоа ги нарече лицемери. Што и се, овој што им е ГМ, не знам како ќе се појави во Далас, мислам дека буквално ќе биде линчуван од фановите на улица. Уништи една цела франшиза со еден глуп потег, дури и не објави јавно дека е за продажба, сега излегуваат и другите клубови, дека би понудиле се за да го имаат Лука Дончич во нивниот ростер, а погоре постирав изјава од Пелинка дека кога овој Нико му спомнал за трејд овој му рекол дека го дупи и не му се верувало што му кажал. Еве го и мислењето на фановите

Член од
19 март 2013
Мислења
3.273
Поени од реакции
4.918
Профилната му е буквално од пред 5 години кога погина Коби, пошто и беа познаници.

Не е точно дека барал трејд, Лука го сакал клубот и го сакал градот, а и навивачите него, луѓето буквално си ги крстувале децата по него. Еве и татко му кажува на словенска тв, не е толку проблем што мислеле дека веќе не им се вклопува во филозофијата, туку како се било изведено во тајност без да му кажат ништо на него

затоа делува како забивање на нож во грб, додека на Лука не му било проблем да оди на чеирити евентс (по болници и сиропиталишта), кога клубот ќе го побарал тоа од него, и затоа ги нарече лицемери. Што и се, овој што им е ГМ, не знам како ќе се појави во Далас, мислам дека буквално ќе биде линчуван од фановите на улица. Уништи една цела франшиза со еден глуп потег, дури и не објави јавно дека е за продажба, сега излегуваат и другите клубови, дека би понудиле се за да го имаат Лука Дончич во нивниот ростер, а погоре постирав изјава од Пелинка дека кога овој Нико му спомнал за трејд овој му рекол дека го дупи и не му се верувало што му кажал. Еве го и мислењето на фановите

Познаници со Коби , идол Леброн, правење свиња оваа сезона за 15 кила поише и баш во Лејкерс трејдуван , важи. (y)
Не верувам во случајности.Очигледно целите на Лука се поголеми и верува дека со Лејкерс може да успее повеќе за да биде во all time greats , отколку да помине цела кариера во Мавс и да зависат 75% од работите од него. Јас ќе го почитував многу поише да ги направеше Мавс династија и баш имаа ростер оваа сезона за да почнат такво нешто. Под менторство од Леброн ако физички се подобри само ќе потврди дека тоа му била желбата веќе некое време. Центар ќе си донесат, па и 4ка добра сигурно , дали сезонава или наредната , ќе биде. Дури мислам како титулите на ГСВ , Хит , Кавс тоа ќе проба да го направи со уште еден суперстар.
Го гледав Лука со титула како оние на Јокич , Јанис и Каваи , па и Кари 2022 изненади , но он го избра патот на Леброн и КД. Шо не му гарантира дека ќе успее , конкуренцијата е огромна од оваа сезона според мене.

Член од
10 мај 2022
Мислења
1.029
Поени од реакции
2.896
Од играчиве што играат моментално Кари е најлојален играч на својот тим, сакам такви играчи.Спомна горе камбек кој очекуваше 2022 лесно ГС да земе титула, а се направија многу вештачки екипи со многу супер страс.Лука може ќе останеше ама самиот тим решија да го трејдаат,што е грешка по мене.
Исто и Коби,МЈ,Дирк,Данкан браво и секоја чест за таквите.Играчи како ЛеБич,КД,Ирвинг,Харден и да не ги набројувам погоре никогаш нема да имаат респект како Коби,МЈ.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.203
Поени од реакции
10.231
Од играчиве што играат моментално Кари е најлојален играч на својот тим, сакам такви играчи.Спомна горе камбек кој очекуваше 2022 лесно ГС да земе титула, а се направија многу вештачки екипи со многу супер страс.Лука може ќе останеше ама самиот тим решија да го трејдаат,што е грешка по мене.
Исто и Коби,МЈ,Дирк,Данкан браво и секоја чест за таквите.Играчи како ЛеБич,КД,Ирвинг,Харден и да не ги набројувам погоре никогаш нема да имаат респект како Коби,МЈ.
У ситуација каде тимовите не се лојални кон играчите, зашто да очекуваме да е обратно? Ти би бил лојален кон фирмата во која работиш, ако гледаш дека околу тебе брка луѓе кога она ќе заклучи дека и се непотребни и нема корист од нив?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.190
Познаници со Коби , идол Леброн, правење свиња оваа сезона за 15 кила поише и баш во Лејкерс трејдуван , важи. (y)
Не верувам во случајности.Очигледно целите на Лука се поголеми и верува дека со Лејкерс може да успее повеќе за да биде во all time greats , отколку да помине цела кариера во Мавс и да зависат 75% од работите од него. Јас ќе го почитував многу поише да ги направеше Мавс династија и баш имаа ростер оваа сезона за да почнат такво нешто. Под менторство од Леброн ако физички се подобри само ќе потврди дека тоа му била желбата веќе некое време. Центар ќе си донесат, па и 4ка добра сигурно , дали сезонава или наредната , ќе биде. Дури мислам како титулите на ГСВ , Хит , Кавс тоа ќе проба да го направи со уште еден суперстар.
Го гледав Лука со титула како оние на Јокич , Јанис и Каваи , па и Кари 2022 изненади , но он го избра патот на Леброн и КД. Шо не му гарантира дека ќе успее , конкуренцијата е огромна од оваа сезона според мене.
Мене ми изгледа дека искрено е затечен... Да можеби одбивал рано да потпише продолжување на договор. Да, можеби намерно се здебелил. Можеби агентот имал инструкции во краен случај дека трејд ќе прифати само во пар конкретни клубови. Итн, вообичано денес за „ѕвездите“... Ама навистина изгледа дека од конкретниов случај/трејд бил затечен.

И реално во Далас најдобро што ќе можеше да му се деси беше искуството на Новитцки. Никогаш немаше да направат баш асален тим околу него, во контраст на можното искуство ако игра за клуб како Лејкерс/Селтикс или Голден Стејт или Мајами. Освен тоа дури и да е така како што шпекулираш, претседаните веќе ги направија многумина други пред него. Ако на нив им помина тогаш зошто да не и на Лука... И види му ги фаците во првите изјави/фотографии, или е затечен 100% или може одма во Холивуд да настави со снимање филмови.

Од играчиве што играат моментално Кари е најлојален играч на својот тим, сакам такви играчи.
Само глуп човек може да си оди од Голден Стејт во надеж дека ќе дојде во клуб со подобра управа и подобар тренер.

Член од
10 јули 2018
Мислења
1.590
Поени од реакции
2.471
Druze ti izgleda ne sfakjas, ne barase Luka trejd za da odi i brka tituli nego samite Mavs mu udrija kloca u gz i go namavaa. Samiot ima izjaveno deka bi ostanal cela kariera tamu. Samiot Doncic dozna deka e trejdan od Shams na twitter, sto e bruka.

Dinastii pocnuvaat prvo od GM, so draft i trejdovi, a potoa e na igracite da dostavat. Nema on izbereno nikakov pat cela negova NBA kariera, draftuvan i trejdan bez izbor od Hawks vo Mavs, trejdan bez da znae vo Lejkers.

Gi odnese vo finale bez edno koleno, go namavaa zaradi toa. Fala mnogu i prijatno. I onaka usluga mu napravija, go pratija vo najdobriot klub u istorijata na NBA.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.060
Поени од реакции
7.018
Какви теории на заговор, демек овој планирал да иде у Лејкерс глупости...

Гарант праеле муабет за макс договорот, може овие го условиле да му стават клаузули у договор за килажа, или па да не пие алкохол и за тоа имаше шпекулации дека е алкос :icon_lol:

И овој може им рекол не потпишувам таков договор, што не значи дека немало да потпише се е ова игра на преговарање али изглеа озбилно го сфатиле...

А може и ништо од ова немало само нејќеле да плаќаат лукс данок ради неговиот договор, у секој случај се гомна Мавс.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.935
Поени од реакции
23.071
Килажа, бил склон на повреди! Кој не се повредува ја па АД не се повредува па него го зедоа . Туку на новите сопственици не им се даваа тие 350 милиони што Лука требало да ги земе со новиот договор. Се другото е изговор. Кид беше попарен на пресот незнаеше каде се наоѓа сигурно ни тој незнаел за трејдот.

Лејкерс зеде 25 годишен суперстар што ќе биде на чело 10 години кражба на векот, ништо нема од Марк Кјубан негово мислење знам дека не е веќе сопственик но е во бордот . Сега останува на Леброн да земе да си ја намали плтата и да се донесе центар..

Оваа сезона да се види што како и на лето сигурно Лејкерс ќе направат се да се конкуренти за титулата.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.273
Поени од реакции
4.918
Druze ti izgleda ne sfakjas, ne barase Luka trejd za da odi i brka tituli nego samite Mavs mu udrija kloca u gz i go namavaa. Samiot ima izjaveno deka bi ostanal cela kariera tamu. Samiot Doncic dozna deka e trejdan od Shams na twitter, sto e bruka.

Dinastii pocnuvaat prvo od GM, so draft i trejdovi, a potoa e na igracite da dostavat. Nema on izbereno nikakov pat cela negova NBA kariera, draftuvan i trejdan bez izbor od Hawks vo Mavs, trejdan bez da znae vo Lejkers.

Gi odnese vo finale bez edno koleno, go namavaa zaradi toa. Fala mnogu i prijatno. I onaka usluga mu napravija, go pratija vo najdobriot klub u istorijata na NBA.
Ги однесе Мавс во западно финале сам во 2022 кога играше со 50% од овој Брансон сега , Порзингис не знам која болница беше ,Фини Смит, Булок и Динвиди...
Лани имаше големо влијание нормално ама без Каи кур мој ќе ги поминеа ОКЦ или Минесота.
Викаш драфт , го добија Лајвли.
Викаш трејдови , ги добија Пи Џеј и Гафорд.
Плус и Маршал и Грајмс кои одлично се вклопија дур он играше и се добри дефанзивци. Па и Динвиди пак го донесоа , да влага од клупа за да го растеретат да не игра по 40 минути. Клеј каков таков, се наоѓа во ротација , сепак е Клеј.
Не ме дупете дека нишо не праеле за да освои титула. Овој шо напраи во меѓувреме ,се направи крмак и нормално се повреди одма пошо у живот немал 120 кила може и јаче. И јас прв пат кога видов го сметав за најжалосен трејд во историјата, али кога размислив подлабоко овој си играл курот намерно пошо има друга замисла очигледно.
Ќе го видите сега колку е затечен кога ќе биде оклештен од шестка до шестка во Крипто Арена , па уште да се врати на 105 кила само ќе ми ја потврди теоријата.

Какви теории на заговор, демек овој планирал да иде у Лејкерс глупости...

Гарант праеле муабет за макс договорот, може овие го условиле да му стават клаузули у договор за килажа, или па да не пие алкохол и за тоа имаше шпекулации дека е алкос :icon_lol:

И овој може им рекол не потпишувам таков договор, што не значи дека немало да потпише се е ова игра на преговарање али изглеа озбилно го сфатиле...

А може и ништо од ова немало само нејќеле да плаќаат лукс данок ради неговиот договор, у секој случај се гомна Мавс.
Ако сака да продолжи со овој начин на живот и да си тера вака или ќе биде на 30 години во пензија или па ако му се посреќи ќе има многу јака кариера како Мело , а дали ќе земе прстен и нема толку многу од него да зависи, Лејкерс се очекува да му достават некој.Кур мој со оваа тежина дека ќе издржи јако плејоф темпо.

Kajgana Shop

На врв Bottom