NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    50
Член од
17 декември 2019
Мислења
2.681
Поени од реакции
4.564
Mozno e Dallas da odat po primerot na Minnesota od lanskata godina vo Playoff i da spremaat 3 golemi igraci (Lively, Gafford, AD - Gobert, KAT, Anderson, Garza) vo reket za da go soprat Jokic. Edinestveno na toj nacin trejdov mi ima nekoja smisla, sepak Luka za 31-32 godisen AD e krazba spored moe mislenje...
I ke dojdat finale so Boston ke izgubat od 3ki..

Член од
24 септември 2023
Мислења
1.199
Поени од реакции
1.816
Full trade:

Spurs
: De'Aaron Fox, Jordan McLaughlin

Kings: Zach LaVine, Sidy Cissoko, three first round picks (2025 CHA, 2027 SAS, 2031 MIN), three second round picks (2025 CHI, 2028 DEN, 2028 own back)

Bulls: Zach Collins, Tre Jones, Kevin Huerter, their own 2025 pick via SAS

Член од
17 јуни 2022
Мислења
140
Поени од реакции
466
Најталентираниот играч во лигата и ..... Лука, Пелинка is cooking, најдобриот back court во лигата. :icon_lol:

Ама стварно, кај им е паметот на Мавси? One and done па тенкање додека не се појави нов Дончиќ? Оваа сезона и евентуално следната, потоа што?

images.jpg

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.931
Поени од реакции
17.946
Full trade:

Spurs

Kings: Zach LaVine, Sidy Cissoko, three first round picks (2025 CHA, 2027 SAS, 2031 MIN), three second round picks (2025 CHI, 2028 DEN, 2028 own back)

Не знам зошто, ама Кингс се заебаа што го пуштија Фокс,а го зедоа Лавин. Мада добро е што собраа шест пика. Да не им е некој брат близнак на Ејнџ ГМ. :pos:

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.825
Поени од реакции
4.511
Ќе им се деси бродолом на франшизата со овој место Кубан како ГМ.

Ова нема веза со преголема килажа, чист непромислен црнечки потег, следно ќе лета и Џејсон Кид ќе турат некој блм тренер рамноземјаш и ќе им се деси лагано отпаѓање у прва рунда.

Meanwhile у Крипто Арена екс Стејплс центар ќе се кренат шампионски банери и бројот 77 за едно 15 години.
Марк Кубан никогаш не бил GM туку co-owner на Далас.

А за останатото останува да видиме.
Автоматски споено мислење:

Full trade:

Spurs

Спурси го земале Фох без да дадат некој од младите играчи како Васел,Сохан и Касел :pos:
Одличен трејд за Сан Антонио

Последно уредено:
Член од
1 јануари 2025
Мислења
11
Поени од реакции
31
Побитно прашање ми е како сега да ги мразам Лејкерс, неможе да не бидеш фан на revenge/anime протагонист приказнава на Лука сега, тешко е да си Булс фан:place:

Член од
19 март 2013
Мислења
3.274
Поени од реакции
4.921
Не знам зошто, ама Кингс се заебаа што го пуштија Фокс,а го зедоа Лавин. Мада добро е што собраа шест пика. Да не им е некој брат близнак на Ејнџ ГМ. :pos:
Булс шо планови имаат? Нека земат да танкаат и да чекаат да дојде 2031.
Автоматски споено мислење:

Лука стаил профилна на твитер од Коби и Џиџи , добро човече е. Ако толку го сака Коби ќе го почитува и неговиот кошаркарски наратив , од лето има да се напраи лин и да ебе мајки. Уствари да шутира по 1000 пати сам у тренинг центарот ко Коби, ќе ослабе одма.Сеа и сите скептици аналитичари за него има да му го лигават ко на Леброн 20 години шо му го лигават. Мириса на враќање на Селтикс - Лејкерс ривалството. Мислам дека сепак не е крив толку Харисон колку шо не се кажува дека Лука барал да биде трејдуван и да игра со неговиот идол Леброн барем сезона или две. Мое лично мислење е.
Да , можел да има најголем супермакс договор , али тури им кур на 116 милиони плус што ќе ги лапнел.
Избрал legacy и да биде тој шо ќе ги направи Лејкерс најтрофејен НБА тим во историјата.
Само мене ќе ми биде многу појака прича буцкото од Сомбор со ветеран Вестбрук , goofy Портер и стаклен Џамал Мари , да им ги помеша плановите. :D

Последно уредено:
Член од
17 декември 2019
Мислења
2.681
Поени од реакции
4.564
Glupi i idioti sekogas go vodele sakramento.. imaa moznost na draftot Doncic da go odberat.. gi dadoa Haliburton i Badi Hild.. sekoja sezona samite se oslabnuvaat

Член од
9 декември 2010
Мислења
607
Поени од реакции
346
Ona koga mislis deka Lejkersi gi ograbija Dalas, ti idat denes ova prokletava fransiza Sakramento Kings I go trejdaat Fox za 3 pikovi prva runda I 3 pikovi vtora runda, Lavine negative asset I Ertel negative asset, Cikago pobednik vo trejdov se oslobodija od Lavine I negoviot dogovor plus si go vratija pikot za Kolins I Tre Dzons koj e exp contact.
Ne znam sto da kazam ovoj na Sac Kings GM.... mizeren trejd.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.192
Уф како би го трејдал ако искочи добра понуда... За жал невозможно ама останува да се надеваме. :D

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.174
Поени од реакции
3.729
Џејсон Кид изгледа дека сака да го задави Нико... почнало се на кафе муабет хахахахахаа, типов праи муабет како со другари да е седнат у кафана...

https://x.com/espn/status/1886142523225079905

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.192
Како? Никако, реков дека е невозможно.

Kajgana Shop

На врв Bottom