NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    50
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.160
Поени од реакции
11.870
Не сум бил единствениот утрово шо бараше повеќе извори за да си поверува што му гледаат очите.

Моронски е потегот на Далас (долгорочно гледано) ама и Мојсо е скроз во право коа ви вика дека на некој му скурчи да го гледа дебелото прасе како се тови од година во година и како само става килажа и брои повреди.

Во однос на повреди, АД не е ништо подобар ама очигледно под кош Далас ќе биде невероватно јак во плејоф, особено што планираат да му угодат на АД да игра на позиција 4 и вервајте има да издоминира.

Од др страна, ми мириса следно лето дека Јанис ќе се нацрта во Лејкерси, живи били па видели ама само тој ми паѓа на памет шо е невероватен на своја позиција под кош, има и знаење и години во газот за да се носи против било кој и најбитно сака титула одма и сега.
Затоа го носеа Лилјакот во Бакси ама дупло голо испадна тој трејд.

Бај да веј, последните 2 сезони сите трејдови ми се онака мееееех, направени колку само да се дешава нешто, да се рече дека се бара решение за некоја состојба, а уствари тимовите се статус кво.

THE-Boss

The Winter is coming
Член од
5 јануари 2014
Мислења
713
Поени од реакции
1.029
Не сум некој фан на Лука како повеќето балканци, има нешто што ме иритира кај него од старт, ама не може а да не се признае дека е втор или трет најдобар играч во НБА.

Читам тука некој викате дека имало логика да го трејдаат Далас, ја никаква логика не гледам да се трејда 25 годишен суперстар само дека имал кондициски проблеми и дека не бил добар во дефанзива кога лани ги однесе до финале, се кладам пред ова никој немаше да помисли дека вакво нешто има логика.

Тоа на страна, ајде и да се прифати фактот дека Лука е проблематичен и дебел и не сакаат супермакс да му дадаат ајде и да се најде некоја логика во тоа, да речеме сакаат трејд да му направат, стварно ќе ми кажете дека неможе подобра понуда да се најде од 32 годишен АД и само еден пик, Гобер им донесе 5 пика на Јута, Никси дадоа 5-6 пика за Бриџес летово, и сега ти го даваш еден од највредните асети во НБА и не ни бараш други понуди, директ на Лејкерс им се јавуваш и дај шта даш ви го поклонуваме Дончич баш вас.
Екипи како Сан Антонио, ОКС се полни со пикови и млади играчи, ќе ги позлатеа Далас ако ете се решиле да го даваат Лука.

Нешто ми смрди тука, мора да има нешто плус зад сцените тука, има нешто руморс новите газди сакаат да го релоцираат тимов во Лас Вегас па прават некој договор со Адамс, а на НБА ќе им одговара нов суперстар во Лејкерс, мислам такво нешто се мати тука или нешто друго ама се мати, не може да има смисла вакво нешто, убедливо најлошот трејд што сум го видел до сега.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Поима неам како идат овие работи.

Сега у среда (едните градско дерби со Клиперс, другите со Сиксерс) одма ќе играат?
ваљда не

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.845
Поени од реакции
12.101
Освен ако Лука нема закачено сида периодов, има некоја терминална болест која за неколку месеци ќе не фрли во солзи или ако треба да му ја ампутираат ногата поради дијабетис ова е најлудиот и најнелогичниот трејд во историјата на НБА. Како бе при здрав разум го трејдаш прајм Лука, и тоа пази поради што демек не бил доволно здрав и не се грижел доволно за телото и го трејдаш за кого? За факинг Ентони Дејвис, еден од најстаклените играчи во историјата на НБА.

И зошто побогу ако веќе се решиле да го трејдаат не објавиле јавно и цела НБА да се испотепа, цели екипи со се жените ќе му ги спакуваа на Далас, ќе имаа плејада подобри понуди од оваа сегашнава. WTF беше овој трејд, се уште не можам да поверувам, гарант Пелинка кога го добил повиков мислел дека е некој пранк.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.192
И зошто побогу ако веќе се решиле да го трејдаат не објавиле јавно и цела НБА да се испотепа, цели екипи со се жените ќе му ги спакуваа на Далас, ќе имаа плејада подобри понуди од оваа сегашнава. WTF беше овој трејд, се уште не можам да поверувам, гарант Пелинка кога го добил повиков мислел дека е некој пранк.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.192
Центри/високи крила позициите во Лејкерс... :unsure:

1738512714073.png

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.828
Поени од реакции
4.514
Многу ме интересира кој бил другиот тим и што барале Далас за возврат.
Ако одиме по логиката дека Далас барале голем човек што игра одбрана и напад можно е да го барале Вембанјама бидејќи само Спурси би ги одбиле сите понуди за Вемби.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.682
Поени од реакции
4.572
Ja ke se javev u jabolkoto i ke go trejdav za Branson + prv pik... Koj kurac so Gaford i Lajvli da go nosis AD..

Последно уредено:

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.828
Поени од реакции
4.514
Ja ke se javev u jabolkoto i ke go trejdav za Branson + prv pik... Koj kurac so Gaford i Lajvli da go nosis AD..
Далас не сакаат уште еден играч што не може да игра одбрана плус Брансон има помал договор од Лука.
АД во Далас ќе игра 4-ка а Гафорд 5-ка,ќе ротираат со Вашингтон и Лавли.

Kajgana Shop

На врв Bottom