Војната на патиштата

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.013
Поени од реакции
12.681
Да а љугево запнале детето па детето.Овај помоќен од татко му е.
Може, ама родителите му го трасирале патот за да стигне кај што е денес.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.634
Поени од реакции
16.845
Ова е обид за убиство, дури и да му остави ливче со порака што му направил... Колку и да заслужил подобро скрши му шофершајбна отколку вака.

Автоматски споено мислење:

Ајде ајде, можеш ти и пооштро. Не се срами. :D
Мене пред 22 години, во бел ден, некој идиот, ми ги олабави штрафоите на 2 тркала, зошто сум паркирал, прописно, ама таму од кај што тој влегол од паркинг, преку трева меѓу зградите, а приодот што е по пропис за пожарна и итна помош па го затворил исто некој Дебил...го носев колегата од работа до автобуска бр.5, одма осетивме по звук и немав никаква штета, ама ...

Член од
30 октомври 2022
Мислења
707
Поени од реакции
1.860
Може, ама родителите му го трасирале патот за да стигне кај што е денес.
Во случајов да.Во многу други случаи не.Не се сите родители на вакви бандити моќници.Премногу се фокусирате на родителите,а погоре неколку пати кажав кај е најголемиот проблем.Не беа будали љугето шо излегоја на протести пред судот во Скопје.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.779
Поени од реакции
44.005
Јас ја знам мајката на Васо, работев со неа година и кусур и баш се шокирав од се што видов и прочитав поврзано со случајов.

Жената ми беше надредена во целиот период и можам да кажам да беше скроз професионална, приземјена и принципиелна како работник. Знаеше често да збори за син и, знам кажуваше дека почнал да тренира ракомет, а беше четврта средно и се мислеше дали да му даде шанса во спортот или да го запише на факултет.

Искрено, по муабетите се гледаше дека е пазено и мазено дете, син единец, ама во никој случај не би кажал дека бил багабонт или некој шлолски насилник, кој мама и тато го провлекувале низ школо во средношколските денови.

Мислам дека ликов има пробано со ракометот, не успеал, влегол во лоши кругови, почнал да заработува сам и со тоа да прави глупости. Ваљда парите му дале некоја слобода, може почнал и дома да се спротиставува, кој знае што се случувало внатре во семејството. А може и не е така, може како што спомна Рон, бидејќи дечкото им е син, мајката или таткото заборавиле на принципите и му помагале на Васо да спаси глава од затвор.

Како и да е, мислам дека ќе јаде максимална казна, бидејќи има премногу притисок од јавноста и новинарите.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
258
Поени од реакции
412
Јас ја знам мајката на Васо, работев со неа година и кусур и баш се шокирав од се што видов и прочитав поврзано со случајов.

Жената ми беше надредена во целиот период и можам да кажам да беше скроз професионална, приземјена и принципиелна како работник. Знаеше често да збори за син и, знам кажуваше дека почнал да тренира ракомет, а беше четврта средно и се мислеше дали да му даде шанса во спортот или да го запише на факултет.

Искрено, по муабетите се гледаше дека е пазено и мазено дете, син единец, ама во никој случај не би кажал дека бил багабонт или некој шлолски насилник, кој мама и тато го провлекувале низ школо во средношколските денови.

Мислам дека ликов има пробано со ракометот, не успеал, влегол во лоши кругови, почнал да заработува сам и со тоа да прави глупости. Ваљда парите му дале некоја слобода, може почнал и дома да се спротиставува, кој знае што се случувало внатре во семејството. А може и не е така, може како што спомна Рон, бидејќи дечкото им е син, мајката или таткото заборавиле на принципите и му помагале на Васо да спаси глава од затвор.

Како и да е, мислам дека ќе јаде максимална казна, бидејќи има премногу притисок од јавноста и новинарите.
Во никој случај не бил багабонт?
Мајсторе гомново не е првпат да направи беља, да не се лажеме. Прашање на време е кога ке направел вакво нешто. Веќе бил осуден за флупости, веќе бил вмешан со дрога, веќе имал претходно возачки прекршоци иако нема дозвола.

колку мајмун треба да бидеш ако детето твое постојано прави бељи за да очекуваш ништо дека нема да се случи?

ај ти се молам немој тоа друштвото го расипало. Свесно ги правел овие работи пошто му биле интересни и К*Р ме боли ако таткому бил во АРМ пизда голема да неможеш граница на свое дете да ставиш

Дали јас сум смеел вакво нешто да направам таткоми коските ке ми ги извадеше иако сите околу мене шмркаа и дуваа а мене ме тераше на бокс да идам

кривично мора и родителите да одговараат

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.219
Поени од реакции
46.507

Ko toj od Veles, on malo devojce ubi pred negovite roditeli, 11 godisno dete, i majkata tesko ja povredi, i izbega, nemal vozacka ako ne se lazam odzemena mu bila, izbegal i se kriel, i rabotel na toa da go zatashka ova da go sredi voziloto da ne se znae deka e on.

Dobi 18 godini, koi mu bea skrateni posle zalbata za celi 10, taka da i tuka istoto ke se sluci, mislis togas nemase pritisok od javnosta? Ama dzabe e, koga ovaa kutra nasa javnost i nejziniot pritisok promenile nesto vo zemjava?

Se znae kakov pritisok moze da iznudi nekakva promena kon dobro, da ne se lazeme, ne sme sposobni za toa nie, da ne se precenuvame i da si ja prifatime realnosta deka sme takvi kakvi sto sme, pickici u dusha i teshki podanici.

TwiNNeR

Повеќе читам, помалку пишувам
Член од
1 декември 2009
Мислења
190
Поени од реакции
132

Да, и јас на некој начин го имав сретнато на баскет, доаѓаше на кеј во Влае (мислев тренира баскет, небитно)
Пишав и погоре, не личеше на нешто агресивен (размазен, лигав да), мек беше некако и на баскет.
Но гледаш, погоре имаа објавено пресудата каде во стан со баба му продавале дрога (значи имал некаква подршка и од семејството)

За казна најверојатно 15-18 од македонската пракса, дека е млад и неженет ќе му ја скратат понатаму (може и заради добро однесување во затвор)
Автоматски споено мислење:

И плус не е првпат деца на генерали да прават глупости, јас кога бев средно се збрцаа со нож во Орце (едниот ФА другиот ЦПБ).

Не беа тепачи и агресивни насилници, вака да ги видиш нема да приметиш.

Им се развива некаков мајндсет на недопирливост заради татковците, и они после забегуваат и влагаат во филм. После ќе биде касно, и родителите нема да имаат никаква контрола, ќе му рече нешто овој кур го боли. Доаѓаат до фаза каде не ги слушаат родителите, и си прават по свое, нормално се дружат со лоши ликови, и тука родителите максимално губат контрола.

Последно уредено:
Член од
14 април 2012
Мислења
32.877
Поени од реакции
67.459

Ретко која мајка ке каже нешто лошо за својот син. Затоа и си добил слика дека детето не е багабонт.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.137
Поени од реакции
6.162

Член од
30 октомври 2022
Мислења
707
Поени од реакции
1.860
Ko toj od Veles, on malo devojce ubi pred negovite roditeli, 11 godisno dete, i majkata tesko ja povredi, i izbega, nemal vozacka ako ne se lazam odzemena mu bila, izbegal i se kriel, i rabotel na toa da go zatashka ova da go sredi voziloto da ne se znae deka e on.

Dobi 18 godini, koi mu bea skrateni posle zalbata za celi 10, taka da i tuka istoto ke se sluci, mislis togas nemase pritisok od javnosta? Ama dzabe e, koga ovaa kutra nasa javnost i nejziniot pritisok promenile nesto vo zemjava?

Se znae kakov pritisok moze da iznudi nekakva promena kon dobro, da ne se lazeme, ne sme sposobni za toa nie, da ne se precenuvame i da si ja prifatime realnosta deka sme takvi kakvi sto sme, pickici u dusha i teshki podanici.
И овде на Кајгана ќе се порасправаме и пофилозофираме уш некој ден и то е то.Истиве срања ќе продолжат.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.634
Поени од реакции
16.845
И овде на Кајгана ќе се порасправаме и пофилозофираме уш некој ден и то е то.Истиве срања ќе продолжат.
Сега е Моментот, да се Отвори пак предметот за случајот од пред 3-4 години, кога во бел ден, пред многу народ, на Водњанска, тогаш 16 годишен буџованско-партиски син со џипот на тато прегази доктор од клинички на пешачки, кој беше долго во кома, му праеја неколку операции, па и во Словенија неколку операции ( се сеќавам пишуваше Фондот бараше самиот приватно да ги плати !!)...тогаш НИШТО не се дозна, ни кој е Моќникот, ни Никаква Воспитна мерка, а да не зборувам Казнена !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom