Европска Унија

Член од
12 март 2009
Мислења
20.584
Поени од реакции
16.789

еБати и гЕУ, што не го примат во ЕУ и Грендланд под ИТНО

Член од
31 март 2008
Мислења
2.581
Поени од реакции
1.887
Дискусија на една француска телевизија: ако Франција и Русија се заакаат директно, Франција ќе ја изгуби цела авијација за 3 дена.
Ова се Французи кои го дебатираат. И сите се слагаат дека не можат без САД да ги заштити.
Рапорт за 17 различни воени единици (дронови, тенкови, авиони...) за НАТО ако добро слушнав, јасно покажува дека САД се тие кои имаат мнозинство од над 75% удел во дури 11 од нив.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.342
Поени од реакции
34.962
Дискусија на една француска телевизија: ако Франција и Русија се заакаат директно, Франција ќе ја изгуби цела авијација за 3 дена.
Ова се Французи кои го дебатираат. И сите се слагаат дека не можат без САД да ги заштити.
Рапорт за 17 различни воени единици (дронови, тенкови, авиони...) за НАТО ако добро слушнав, јасно покажува дека САД се тие кои имаат мнозинство од над 75% удел во дури 11 од нив.
Во нормална дискусија прва работа што би дошла на памет - е дека Русија нема никаков интерес да ја напаѓа Франција. Единствена ситуација каде Франција може да води војна со Русија, е ако Франција ја нападне Русија (затоа што слугуваaт на САД).

Член од
12 март 2009
Мислења
20.584
Поени од реакции
16.789

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.342
Поени од реакции
34.962
Ако не е јасно зошто ЕУ така „демократски“ ги поништија изборите во Романија, еве една изјави од несудениот Претседател (кој следните реизбори нема да ги изгуби освен ако не се наместени од ЕУ).

"When I say that Ukraine will lose the battle of the great powers, I say this because the Kiev administration is just an actor, a simple actor in a film by the world's great directors. The lives of the Ukrainian people had to be put above the interests of war.

It is a historical fact that Ukraine is a state created by the will of the great powers. This should not be considered a biased or slanderous statement. Even Germany was transformed in 1989 with the fall of the wall, so this statement should not be taken as an insult, but as a historical truth that should be taken into account.

Whatever the decision of the great powers, they still have the opportunity to decide. The policy in Kiev does not seem to contribute to this process, on the contrary, it only fuels the conflict that has sent millions of Ukrainians abroad and millions more into a noble, but at the same time unfair, struggle. What has this led to? To the destruction of the country, the Ukrainian family and the economic destabilization of Europe."

Член од
12 март 2009
Мислења
20.584
Поени од реакции
16.789

Че го калапат на Тоалет Папир... А тие во Косова металните од з2 евра ште ги љегализираат....

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.342
Поени од реакции
34.962
Во врска со обидот за обоена револуција/државен удар во Словачка:

Kajgana Shop

На врв Bottom