Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.257
Поени од реакции
7.959
Останатите се нели продадени души. ДПМНЕ е партија која стои позади македонските интереси, така? За на крај 8 пратеници од најпатриотската партија да ги фрлат лопатите. Тие 72 и пред гласањето се изјаснија дека ќе гласаат ЗА. Од другата страна имаше нешто друго,, јасно ти е?
1. Po tvoevo pishuvanje znachi deka ti seushte si od kaj tie prodadenite 72 pratenici. I sega ti najde ovde krivi drini da ispravash.

2. Vo celo vladeenje na SDSM na nitu edno glasanje ( proveri si ) nema pratenik od nivnite redovi shto glasal poinaku od toa shto Zaev im naredl. Znachi slugi SITE do eden.

3. Vo VMRO stalno imalo po nekoj shto poinaku glasal, taka i ovie 8 Predavnici . Znachi nema Ludo ednoumie kako SDSM.

4. Koga na vlast ti se najbudalite vo toa vreme koi shto obichni demonstranti gi osudija kako teroristi i ti se javat i ti rechat glasaj vaka ot otide chorka, ili deteto tvoe ili ili... Dali ne bi se nashle nekolkumina shto bi glasale?

5. Ne branam nikogo ama mozham nekogo i da razberam zosto napraj kako shto naprajl.

Odi sega osvezhise nadvor.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.994
Поени од реакции
2.300
Небитно е тоа. Ако дојде до дополнителни санкции или заоштрување на реторика позади која ќе мора да застане Мицко, дали (проруското) членство гласно ќе се побуни или ќе проголта се. Многу е едноставно прашањето.
Многу еднодимензионално гледаш на работите. Плус различни надворешни ставови од комуњарските не се автоматски про-руски.
Автоматски споено мислење:

1737599662025.png

Последно уредено:
Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.691
Поени од реакции
7.793
Многу еднодимензионално гледаш на работите. Плус различни надворешни ставови од комуњарските не се автоматски про-руски.
Не него ти и другите влагате у непотребни метафизики кога не ви одговара нешто. Знаеш, пре-еднодимензионални бевте кога вашите идеолошки противници застанаа на страна на Украина. А сега барате чаре како да ја спасите ситуацијата во случај на конфликт меѓу Трамп и Путин, вашите спасители на светот од либерал фашизмот/нацизмот whatever you calling it.

Иначе да, во конфликтот сте само проруски настроени, во реален живот не би присмрделе до таа скапана земја, јасно ми е. Далеку сте вие од проруси.

Молете Бога да му ги прифати Путин условите, иначе од МАГА ќе станете КАКА.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
438
Поени од реакции
730
Молете Бога да му ги прифати Путин условите
Тоа нема да се случи од проста причина што Трамп сака да си мери кур и Америка да остане светски полицаец, на што Путин и тајфата од БРИКС се противат и сакаат да го шират своето влијание. Земај пуканките сега почнува интересното :motorce:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.122
Поени од реакции
5.318
не мора да е така тоа сфатено као, сечење од корен. Си имаат кинезите методи да влезат. Купуваат фабрики, вработуваат луѓе. Знаат они како треба.
Несомнено дека Кинезите купуваат фирми низ ЕУ, особено ако се работи за купување во држави кои се доволно „лабави„ и попустливи, како нашиот јужен сосед, на кого Кинезите му купија 2 пристаништа, па сега патот кон средна Европа им е отворен (на Кинезите).

Друга е приказната дали Германија е толку „лабава„ па лесно ќе продава свои традиционални фирми, кои се синоним за самата Германија. Американците се обидоа да го купат „VW„ ама не им тргна работата...

ЕУ редовно се буни штом види влез на кинески папитал и фирми во своите граници...како што беше случајот со морскиот мост во Хрватска.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.079
Поени од реакции
42.788
Несомнено дека Кинезите купуваат фирми низ ЕУ, особено ако се работи за купување во држави кои се доволно „лабави„ и попустливи, како нашиот јужен сосед, на кого Кинезите му купија 2 пристаништа, па сега патот кон средна Европа им е отворен (на Кинезите).

Друга е приказната дали Германија е толку „лабава„ па лесно ќе продава свои традиционални фирми, кои се синоним за самата Германија. Американците се обидоа да го купат „VW„ ама не им тргна работата...

ЕУ редовно се буни што види влез на кинески папита и фирми во своите граници...како што беше случајот со морскиот мост во Хрватска.
нема да имаат многу избор. Све работи против Германија моментално, Америка ја уништува Германија економски. За да не ги затвораат фирмите ќе дозволат кинески капитал да влезе. Се збори дека ќе ги превземат фирмите на фолцваген наскоро, а и други фирми кои се афектирани од кризава.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.264
Поени од реакции
34.856
ЕУ (покрај ОТАН) е американски „производ„, кој е потполно зависен од својот газда и во догледна иднина, со ЕУ ќе биде истава па дури и полоша состојба, особено во економијата.

Државите од ЕУ не смеат да сторат ништо без „амин„ од САД, понајмалку да се приближат кон Кина или Русија. Кога земјите од ЕУ навистина би биле суверени, само тогаш би можеле да водат независна политика од политиката од ЕУ како заедница.
Утре САД некако магично да престанат да постојат (како велесила), ЕУ или барем одделните членки, може само да просперираат од тоа.
ЕУ не се зависни од САД, туку се под целосна контрола на САД... Или поточно под контрола на олигархијата која ги владее и САД.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.994
Поени од реакции
2.300
Не него ти и другите влагате у непотребни метафизики кога не ви одговара нешто. Знаеш, пре-еднодимензионални бевте кога вашите идеолошки противници застанаа на страна на Украина. А сега барате чаре како да ја спасите ситуацијата во случај на конфликт меѓу Трамп и Путин, вашите спасители на светот од либерал фашизмот/нацизмот whatever you calling it.

Иначе да, во конфликтот сте само проруски настроени, во реален живот не би присмрделе до таа скапана земја, јасно ми е. Далеку сте вие од проруси.

Молете Бога да му ги прифати Путин условите, иначе од МАГА ќе станете КАКА.
Мнозинство Американци се против војната во Украина, дали тоа значи дека мнозинство Американци се про-руси? Ете ја таа една димензија што ја имаш, само тоа го разбираш, про-руси или про-укранци.

Ќе си преговараат и ќе прифатат тоа што е прифатливо за нив. Мандатот на Трамп, една од причините што ги доби изборите е запирање на војната во Украина.

За потезите на Мицковски кога дојде на посета во Америка, точно дека не беше на исто место со Трамп, ама беше заедно со луѓето што Трамп ги слуша. Така се подобрува комуникација со Републиканскиот табор, така се иди до поблиска соработка и евентуално инвестиции. Не се ова народните приказни, седи си само и азното само ќе си дојди.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.691
Поени од реакции
7.793
Мнозинство Американци се против војната во Украина, дали тоа значи дека мнозинство Американци се про-руси? Ете ја таа една димензија што ја имаш, само тоа го разбираш, про-руси или про-укранци.

Ќе си преговараат и ќе прифатат тоа што е прифатливо за нив. Мандатот на Трамп, една од причините што ги доби изборите е запирање на војната во Украина.

За потезите на Мицковски кога дојде на посета во Америка, точно дека не беше на исто место со Трамп, ама беше заедно со луѓето што Трамп ги слуша. Така се подобрува комуникација со Републиканскиот табор, така се иди до поблиска соработка и евентуално инвестиции. Не се ова народните приказни, седи си само и азното само ќе си дојди.
Хех демагог. Неможе да си против војната ама ниеднаш да не кажеш “чекај бе Путин немој”. Него тука идете до Лвов па и Берлин ама битно биле против војната. Да против војна ама со сите добивки за Русија, така? Кого лажете бе.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.994
Поени од реакции
2.300
Хех демагог. Неможе да си против војната ама ниеднаш да не кажеш “чекај бе Путин немој”. Него тука идете до Лвов па и Берлин ама битно биле против војната. Да против војна ама со сите добивки за Русија, така? Кого лажете бе.
Така работи демократија, луѓето се тие што кажуваат, не некој глауч инсталиран од политбиро.

Џонсон ко му рече на Зељо да стани од маса за преговори, што мислеше како ќе заврши? Ама твој мозок едно димензионален само Путин знае да го спомни. Толку разбираш ти од политика, како што ќе ми ти речат комуњарите.

Kajgana Shop

На врв Bottom