K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,5%
  • Boks

Гласови: 70 11,9%
  • Kick-Boks

Гласови: 192 32,6%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 75 12,7%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    589
Член од
19 март 2013
Мислења
3.133
Поени од реакции
4.690
Мене ме интересира дали ќе се охрабри Махачев до крај на кариерата да се бори против некој класичен велтер? Половина од најзначајните победи му се против поранешни или моментални 145-ки.

Мислам, секоја чест за неговата и на Хабиб кариерата, ама најмногу профитираа од недостатокот на дивизии во UFC, конкретно некоја super lightweight/juniorwelter.

Добро рече еднаш Колби, поголем фрејм од него има, а се бори во дивизија подоле... Надвор од камп тежи 85-90 кила...
Уф богами во велтер сега има многу за бирање и тоа доста јаки противници. Гледам дека сака да иде дивизија погоре , Рахмонов , Белал па и Едвардс би биле тврд орев.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.203
Поени од реакции
25.393
Se ok, i jas sum ogromen fan, ali bez poznavanje na ground game-ot... tesko za GOAT status.
Razbiram deka ne e tesko da go liznes na zemja cudovistevo, no nekoj slicen na Cormier bi pucal 25min samo takedowns.
Jan Blachovicz bese najblisku do toa, no ne e tolku vesht za da go drzi dolgo vreme i da go drenira na zemja.
Му закажаа борба во март против Анкалаев па ете му прилика да се тепа и против таков вид на борец.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.670
Поени од реакции
4.524
1000380130.jpg

Едно нешто не ми е јасно. Гестикулацијава на козојебецов е нешто како демек "ела ако си маж"?
Дали тоа му го вели на 3 категории помал човек?
Мажиште!

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.885
Поени од реакции
17.735
Следна треба да биде со Петр Јан.
Aко Петр Јан се бори стандардно, тешко дека ке го победи Мераб.
Автоматски споено мислење:

Сарај бој ми станува еден од омилените ликови во УФЦ. Комлетно онака, као лик и фајтер:) Има харизма детето. За Ислам ќе почекаме малце, ама ќе се најде некој кој ќе му земе мерка, под услов да не одигра како Кабиб. Кабиб имаше причина за повлекување, ама овој нема.Замисли секој од големиве шампиони да си се повлекуваше после неколку одбрани на појасот. Не иде тоа така.
И мене овој малиов ми е омилен, ако мислиш на Умар, ама ете мрзам кога козојебите излегуваат недопирливи.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.074
Поени од реакции
10.037
Aко Петр Јан се бори стандардно, тешко дека ке го победи Мераб.
Автоматски споено мислење:

И мене овој малиов ми е омилен, ако мислиш на Умар, ама ете мрзам кога козојебите излегуваат недопирливи.
Ne be, mislev na Merab:)) Nego go vikam Saraj boj :D. Ovie dagenstanskiov klan ne gi možam, epten se kurčat, i baš mi beše milo što pobedi Merab.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.885
Поени од реакции
17.735
Ne be, mislev na Merab:)) Nego go vikam Saraj boj :D. Ovie dagenstanskiov klan ne gi možam, epten se kurčat, i baš mi beše milo što pobedi Merab.
Aaaaa на него мислиш. И мене ми е интересен, посебно има добар хумор, морам да признам.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.337
Поени од реакции
8.875
Скоро гледав едно интервју со Махачев каде изјави дека нема да му даде шанса на Волкановски или Топурија затоа што потценувачки се гледало на тие победи во контекст на тоа што коментиравме на темава, а во Lightweight веќе ги поразил сите релевнтни. И самиот имал амбиција да ги обедини појасите во 155 и 170 и да стане двоен шампион, ама немал намера да се бори против Белал зашто биле приватно блиски.

Мислам дека Рахмонов ќе биде шампион во велтер до крајов на годинава, а во потенцијална борба со Махачев би влегол како изразит фаворит...

Член од
26 јануари 2020
Мислења
945
Поени од реакции
1.227
Скоро гледав едно интервју со Махачев каде изјави дека нема да му даде шанса на Волкановски или Топурија затоа што потценувачки се гледало на тие победи во контекст на тоа што коментиравме на темава, а во Lightweight веќе ги поразил сите релевнтни. И самиот имал амбиција да ги обедини појасите во 155 и 170 и да стане двоен шампион, ама немал намера да се бори против Белал зашто биле приватно блиски.

Мислам дека Рахмонов ќе биде шампион во велтер до крајов на годинава, а во потенцијална борба со Махачев би влегол како изразит фаворит...
А нејќе да го победи Топруија и да биди шампион и во таа дивизија?

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.337
Поени од реакции
8.875
А нејќе да го победи Топруија и да биди шампион и во таа дивизија?
Не знам дали сака или не сака. Не сака да инвестира енергија во борба против најдобрите од таа дивизија затоа што на крајот и покрај потенцијална победа, од страна на фановите се доживува потценувачки затоа што победил физички помал/инфериорен противник, и следствено за него е поголем предизвик да се бори и освои појас во потешката дивизија, т.е. велтер дивизијата.

Член од
26 јануари 2020
Мислења
945
Поени од реакции
1.227
Не знам дали сака или не сака. Не сака да инвестира енергија во борба против најдобрите од таа дивизија затоа што на крајот и покрај потенцијална победа, од страна на фановите се доживува потценувачки затоа што победил физички помал/инфериорен противник, и следствено за него е поголем предизвик да се бори и освои појас во потешката дивизија, т.е. велтер дивизијата.

Ами не е самиот тој weight bully на моменталнава дивизија?

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.337
Поени од реакции
8.875
Ами не е самиот тој weight bully на моменталнава дивизија?
Мене ако ме прашуваш, е. Тој и Хабиб се поприродни во 170, отколку во 155. Имаше инфо дека Хабиб надвор од камп тежи меѓу 86-90 кила, и во просек крати по 18 кила за борба, околу 20% од вкупната негова тежина. Веднаш по мерењето пак качува околу 80кг.

Член од
26 јануари 2020
Мислења
945
Поени од реакции
1.227
Мене ако ме прашуваш, е. Тој и Хабиб се поприродни во 170, отколку во 155. Имаше инфо дека Хабиб надвор од камп тежи меѓу 86-90 кила, и во просек крати по 18 кила за борба, околу 20% од вкупната негова тежина. Веднаш по мерењето пак качува околу 80кг.
Идиоти.

Kajgana Shop

На врв Bottom