Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Член од
30 октомври 2022
Мислења
642
Поени од реакции
1.699
Супер, ова а библиски ден од типот свети Ѓорги се бори со ламјата или друг голем историјски момент како паѓање на Рахстагот....
Од доста време објаснувам тука и стварите идат накај тоа што јас сум го кажал. Старите институти од вествалскиот мир се рушат, целиот тој модел на глобализацијата е неуспешен проект и ќе го гасат, ако можеше да го направат ќе го направеа, дел се убедиа дека тоа е утопија и гледаат да спасат што може. По Дугин иде времето на многуполарност, империи цивилизации.
Нема што да молиш, прокламираш детронирам договор за панамски канал, веќе е наш. Ќе ги земе Гренлад и Канада, не се прашува сакаат или не.
Од друга страна тоа и не е окупација, а ослободување од најголемата `човекомразна идеологија , либералниот фашизам, така да стопати подобро е Трамп да те ослободи отколку да те сотрат трнсџендерите.
Проблемот е тоа што ЕС ќе банкротира, глад, смрт, канибализам, пак фино што во Македонија имаме пипер, парлиџан, овци, се ќе преживееме.
Нема што да апси наркодилери, ги прогласува за терористи и ги бомбардира во САД, во Мексико. Некој ствари многу брзо ќе се поправат, за други треба време. За генезис по КОБ треба минимум 2 генерации, но ако новата длабока држава сака прогрес, умни американци ќе го направи сето тоа. Досега беше планиран регрес дебилизација, и успеаа, а ако посакаат може обратното, Ленгли има ресурси, знаење како се права тие ствари.
:shook:

Член од
6 ноември 2024
Мислења
430
Поени од реакции
707
поканет е или не е?
Поканет не поканет мање битно, она што е важно е дека остварува средби кои се во интерес на државата, а не отишол само за сликање. Џабе исмевање каков таков премиер е и си ја брка работата. Ама мора да се бара влакно во јајцето дури и кога нема јајце јбг.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.288
Поени од реакции
84.409
Поканет не поканет мање битно, она што е важно е дека остварува средби кои се во интерес на државата, а не отишол само за сликање. Џабе исмевање каков таков премиер е и си ја брка работата. Ама мора да се бара влакно во јајцето дури и кога нема јајце јбг.
за сега, си ја брка работата
али ме занимаше дали праи филмови или го поканиле
испадна дека си праи филмови

ја викам - ако, нека праи филмови, али нека си ја брка работата

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.180
Поени од реакции
5.817
И реално стварно се некако тивки либераливе во моментов, за разлика од првиот мандат на Трамп каде секоја ден имаше лелекања од нивна страна.
Ете од кај им е школото на Србите пред некој ден студентите што се дереа така.

Почетоков е добар.

Замислете дојдовме до стадиум да се радуваме кога најмоќниот Претседател ти кажува дека воведува нешто што треба да е нормално: два пола : машки и женски... Дотолку се искривија вредностите во светов, што се радуваме на вакви нормални работи.

Либералите во нашата држава каде се?

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.609
Поени од реакции
88.069
Нема фајде од американскиве либтарди, дај свари ново комуњато, гледам дека има доста потенцијал од нашиве либтарди.
Па и нема многу, само овие три твита што ги закачив... Другите комуњата се повеќе за Мицко што отпатувал таму

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.585
Поени од реакции
4.399
Автоматски споено мислење:

Najbitnata spored mene e proglasuvanje na narko kartelite za teroristi.. Bukvalno vojna ke ima na juznata granica i slobodno ke ubiva dileri.. ne e nesto novo, prv pat vakva vojna objavi filipinskiot pretsedatel pred 10tina godini..

Последно уредено:
Член од
7 јули 2013
Мислења
1.832
Поени од реакции
11.963
Па и нема многу, само овие три твита што ги закачив... Другите комуњата се повеќе за Мицко што отпатувал таму
Не е важно за што се, битно е дека има материјал така да ставај го комуњатото полека да се крчка. :icon_lol:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.644
Поени од реакции
25.024
Шупак сум оти не сакам некој да ме лаже ? Како папагали сте од дрпаме само истите фрази енвер хоџа гробот само тоа знаете. Сто пати реков убаво што ќе направи некој контакт со политичари, бизнисмени ама исти лаги како оние на заеб од авионот влеговме еу не фала
supak si zosto veruvas u budala sto se shlae po grobovi na diktatori mesto nekoj sto pravi kontakti so zivi i vlijatelni luge.

olabavi ne so tvojte gluposti, radi vas sme denes severna i daleku najutepani vo evropa. bagra glupaci sto "smeni rezim so penkalo i kurtoni" voopsto ne treba poveke i da pomislat da glasaat, tolku ste naivni pa ve laze bukvlano koj stigne.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.685
Поени од реакции
7.770
Многу ќе биде смешно ако Путин му ја одбие понудата за мир и овој нагази дупло појако со санкции и оружје и реторика. Тејтовци, Такерци и остала проруска МАГА преку ноќ ќе станат украинци.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.330
Поени од реакции
18.407
Многу ќе биде смешно ако Путин му ја одбие понудата за мир и овој нагази дупло појако со санкции и оружје и реторика. Тејтовци, Такерци и остала проруска МАГА преку ноќ ќе станат украинци.
Samo na forumot e misterija sto kje se desava

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.180
Поени од реакции
5.817
Не знаев дека имало толку култисти и во Македонија.
Све тоа е фејк и множи со нула. Бубалици во школо, непримени никогаш во друштво, и си наоѓаат некој начин како да бидат интересни. Појма немаат во она што го пишуваат...

Kajgana Shop

На врв Bottom