- Член од
- 19 февруари 2023
- Мислења
- 2.986
- Поени од реакции
- 6.070
Позната бугарска фризура, од бугарско потекло, наречена тенџере.
Позната бугарска фризура, од бугарско потекло, наречена тенџере.
Кои аргументи? Поставувам прашање, не се аргументирам.Никој не замолчува аргументите ти се глупи, исто имаме читано и ти и јас, но ти имаш друго мислење од мене, пишувај си ти колку сакаш, нешто исто доаѓа како некој србин или грк да ме убедива во нешто што знам дека лажат.
Ти кажав и пред некој пост, со овие работи што не ја убеди Јагнула Куновска додека беше жива, туку сега знамиња ставаш, си ги знаеме ние дедовците многу добро, но ти работи си ја нормата, пожељават успех
Ако ти не го разбираш ова треба ептен да си неграмотен, мачи се, не ти кажувам.Кои аргументи? Поставувам прашање, не се аргументирам.
Еве ти прашање, како тоа Гоце Делчев е македонски вожд и бугарски револуционерен водач?
Што, според вашата доктрина, мислел авторот?
Прегледај го приврзокот 440577
врати се назад и срби и грци ќе најдешЈасно ми е што мислел авторот, но ме интересира да ја видам твојата "анализа".
Еве овде од 1846 г. македонски град, Бугари... Бугари во Македонија, Тракија, Румелија... и се во белградски весник:
Прегледај го приврзокот 440579
А како ти го толкуваш податокот дека по градовите во Тракија, Македонија, Румелија претежно живееле грци? Нели е она веќе познатата поделба на писмените кои живеат во градовите наречени грци и простите по селата бугари. Јас не гледам дека тука се зборува за етноси. Па самата грчка држава кога се формирала со декрет е напишано дека секој православен во грчката држава е грк.Јасно ми е што мислел авторот, но ме интересира да ја видам твојата "анализа".
Еве овде од 1846 г. македонски град, Бугари... Бугари во Македонија, Тракија, Румелија... и се во белградски весник:
Грците - се разбира. Срби можеби, ама во времето на Душан.врати се назад и срби и грци ќе најдеш
Познато е дека Грците живееле главно во градовите, додека Бугарите главно во селата. А за што се зборува, ако не за етноси? Кој е овој „бугарски“ што се зборувал во Солун?А како ти го толкуваш податокот дека по градовите во Тракија, Македонија, Румелија претежно живееле грци? Нели е она веќе познатата поделба на писмените кои живеат во градовите наречени грци и простите по селата бугари. Јас не гледам дека тука се зборува за етноси. Па самата грчка држава кога се формирала со декрет е напишано дека секој православен во грчката држава е грк.
Сакаш да кажеш дека во Битола, Охрид, Велес, Скопје, Куманово, Лерин, Кукуш, Софија, Бургас итн итн населението грото било грчко?Грците - се разбира. Срби можеби, ама во времето на Душан.
Автоматски споено мислење:
Познато е дека Грците живееле главно во градовите, додека Бугарите главно во селата. А за што се зборува, ако не за етноси? Кој е овој „бугарски“ што се зборувал во Солун?
Oвде во oсманлискиот попис од 1844, каде сте? Дали сте Slav или Rum? Или Türk?Јасно ми е што мислел авторот, но ме интересира да ја видам твојата "анализа".
Ама внимателно те читам пак не одговараш на тоа што те прашав. Ти читај што сакаш и барај напишани фалсификувани мемоари колку што сакаш. Дедоми е жив и до мене е. Вашето бугарско знаме или јазик никогаш не се веело или зборело во Македонија.1. Нација не се создава за еден ден, има предуслови за создавање, има политичко дејствување за создавање, има афирмација.
Затоа што веројатно не се работи за македонска нација, туку за друг вид Македонци. Се разбира, ова ќе го знаеше тоа ако прочиташе барем неколку мемоари на истакнати личности на ВМОРО и ВМОК. Читај: "Александ'р Протогеров - генерал'т-војвода".
Чие е ова знаме?
Прегледај го приврзокот 440530
2. ВМРО постоеше по Првата светска војна. Пред неја има ВМОРО.
3. Имам секакви песни, некои се авторски, некои се народни, некои се со авторска музика и народен текст, некои се песни со платени авторски права итн. Не може така да се генерализира.
4. Ова е типично за секоја земја. Чува го тоа што смета за свое.
Во пописот од 1844 година, кој првенствено бил спроведен за воени цели, Бугарите се вклучени во делот Словени (колку и да е неверојатно за некои форумџии ).Oвде во oсманлискиот попис од 1844, каде сте? Дали сте Slav или Rum? Или Türk?
Прегледај го приврзокот 440601
За разлика од тебе и тој модераторот што гледал рекордни часови ТВ серии, јас читам многу и разликувам поимите македонец и бугарин во секој период.
А ти не можеш да направиш разлика помеѓу сатира и сериозна статија.
Столе, ова е сатира или сериозно интервју?
1. Немам точни информации како моите предци учествувале во Илинденското востание, знам само дека помогнале.Ама внимателно те читам пак не одговараш на тоа што те прашав. Ти читај што сакаш и барај напишани фалсификувани мемоари колку што сакаш. Дедоми е жив и до мене е. Вашето бугарско знаме или јазик никогаш не се веело или зборело во Македонија.
Ајде полека. Кажими во кое село живеел твојот татко македонски бугарин? И како учествувале неговите предци во Илинденско Востание?
Или од Софија пишуваа мемоари како ти на форумов што спамираш?
Секакви песни имаш? Значи јас на памет зборам.
оваа татарска е?
оваа татарска е?IVAN DYAKOV - MOREN SOKOL PIE / Иван Дяков - Морен сокол пие, 2016
Producer: Payner Media Ltd. / Payner Ltd.Media: Planeta TV, Planeta HD, Planeta 4KAll rights reserved :(C) & (P) Payner Ltd., BulgariaЗа публични изјави и уча...www.youtube.com
Теди Еротеева - На 4-ти май / Tedi Eroteeva - Na 4 mai
Текст - народенАранжимент - Сашко ВелковРежисьор : Vessy Karaivanovawww.youtube.com
Или била татарска ама ние од пред 10 години ја украдовме за да ја пееме пред 20 години?
Исти сте ко грците. Италијанска паста, ја крстат пастацио е таа била пред милион години хахаха. А државата им е формирана 1832 од германски крал, никогаш не постоеле пред таа година. Така и вие.
Автоматски споено мислење:
Пробајте и оваа песна со ваков глас да ја ископирате
Jovana Bogdanoska - Ne Placi Majko, Ne Zali (Official Music Video)
Listen on all Streaming Platforms: https://SHMG.fanlink.to/neplacimajkonezaliIzveduvac: Jovana BogdanoskaFollow Jovana Bogdanoskahttps://www.facebook.com/joc...www.youtube.com
Дај барем кога не ти се познати терминиве обиди се да не лупаш глупости, да не се правдаш после - не го знам литературниот македонски јазик, исто ко за именките. Ти имаш поим што е сатира?Столе, ова е сатира или сериозно интервју?