Бугарското влијание и окупација на Македонија

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.977
Поени од реакции
6.055
Знаеме, вие читате, читате, читате и еден ден се будите како Бугари. :pos: :pos: :pos: Таков ви е табиетот. :pos:

На Војо Стојановски му плативте ли?
Ако е од Битола како тие стоки читачи од таму ќе го викаа Мандак, нема сколија ум продава.

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.683
Поени од реакции
743
Знаеме, вие читате, читате, читате и еден ден се будите како Бугари. :pos: :pos: :pos: Таков ви е табиетот. :pos:

На Војо Стојановски му плативте ли?
1. Јас лично сум Бугарин по раѓање. Кога се родив, сè уште не знаев да читам.
2. Ако негова авторска песна е испеана, тоа значи дека е платена или нему или на неговите наследници. Ако не е, тој може да го тужи лицето кое го користело неговото дело заштитено со авторски права, ако може да докаже дека е негово. Ниту ти, ниту јас не знаеме точно каква е ситуацијата.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.530
Поени од реакции
9.202
Откако ќе се гордеете, веројатно знаете и го имате одговорот на следните прашања?
1. Зошто на знамето има 2 бугарски знамиња?
2. Што илустрираат двете жени на знамето?
3. Зошто двете жени држат бугарско знаме (бело-зелено-црвено)? Што пишува на знамето на двете жени? Каков е овој слоган?
Прегледај го приврзокот 440532
Зошто во вашите химни се спомнуваат Ленин, Сталин и Москва? Дали според тоа треба да заклучиме дека Бугарија била руска или советска губернија?

1737215057124.png
1737214895220.png

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.683
Поени од реакции
743
Ќе дојдеш ти пиле во Македонија, знам боли што вмровците и ополченците ви ја плукаа татарија, но ќе дојдете да славите, ќе се запознаете многу убаво со нивните наследници, ти продолжи да си одработуваш.
Вечна му слава на Никола Добролитски.
Не знам кои се овие доброволци и вмровци, но јас лично познавам наследници и на војводи и на четници и не кажуваат особено добри работи за Северна Македонија и Тито.

Направете интервју со живите наследници на Пере Тошев, д-р Христо Татарчев, Димитар Беровски, Тодор Александров, Гоце Делчев, директните наследници на Мисирков, Андон Ќосето итн. илјадници, па и десетици илјади во Бугарија.
Автоматски споено мислење:

Зошто во вашите химни се спомнуваат Ленин, Сталин и Москва? Дали според тоа треба да заклучиме дека Бугарија била руска или советска губернија?

Прегледај го приврзокот 440539
Прегледај го приврзокот 440538
Се разбира, на почетокот бевме нешто како советска провинција, но успеавме да се дистанцираме и на крајот да се разделиме - како е со Југославија/Србија и Србите и Северна Македонија? Дали успеавте да се извлечете од нивното влијание или имате Срби за министри?

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.977
Поени од реакции
6.055
Не знам кои се овие доброволци и вмровци, но јас лично познавам наследници и на војводи и на четници и не кажуваат особено добри работи за Северна Македонија и Тито.

Направете интервју со живите наследници на Пере Тошев, д-р Христо Татарчев, Димитар Беровски, Тодор Александров, Гоце Делчев, директните наследници на Мисирков, Андон Ќосето итн. илјадници, па и десетици илјади во Бугарија.
Во бугарија :pos: тие во Македонија не важат:lolzz: доста спамаш и продолжи да го славиш дедото на Јагнула Куновска.

Се разбира, на почетокот бевме нешто како советска провинција, но успеавме да се дистанцираме и на крајот да се разделиме - како е со Југославија/Србија и Србите и Северна Македонија? Дали успеавте да се извлечете од нивното влијание или имате Срби за министри?
сеуште сте советска провинција.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.010
Поени од реакции
37.342
2. Ако негова авторска песна е испеана, тоа значи дека е платена или нему или на неговите наследници. Ако не е, тој може да го тужи лицето кое го користело неговото дело заштитено со авторски права, ако може да докаже дека е негово. Ниту ти, ниту јас не знаеме точно каква е ситуацијата.
Знаеме дека така треба, тоа и е направено. Муабетот е дека арамиите се од кај вас:
Screenshot_20250118_165739_Chrome.jpg

1. Јас лично сум Бугарин по раѓање. Кога се родив, сè уште не знаев да читам.
Дај доказ. Покажи документ - извод од матична книга на родени, за да видиме дека си се родил како Бугарин.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.166
Поени од реакции
5.798
Знаеме дека така треба, тоа и е направено. Муабетот е дека арамиите се од кај вас:
Сега кога овај Шипијанецов ќе ти побара ДНК тест дали Дамјан Стојановски му е вистина син на Војо Стојановски, ќе ти кажам убаво...Ти ќе си играш мајтап со европеическа земја населена со луѓе кои немаат добиено една војна во својата историја....Јазк

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.683
Поени од реакции
743
Во бугарија :pos: тие во Македонија не важат:lolzz: доста спамаш и продолжи да го славиш дедото на Јагнула Куновска.

сеуште сте советска провинција.
1. Секако дека ќе го славам. Тоа што неговата внука е дел од србофилска партија не значи дека нема да ги препознаам заслугите на нејзиниот дедо.
2. Во Бугарија нема ништо советско, додека вашиот грб е токму според советскиот модел, а со години имавте Петокрака по 1991.

Сега кога овај Шипијанецов ќе ти побара ДНК тест дали Дамјан Стојановски му е вистина син на Војо Стојановски, ќе ти кажам убаво...Ти ќе си играш мајтап со европеическа земја населена со луѓе кои немаат добиено една војна во својата историја....Јазк
Не се сеќавам дека Северна Македонија воопшто да била во војна, освен граѓански конфликт во 2001 година.
Навистина ти препорачувам да отвориш книга... оваа, збирка на листови хартија или друг материјал, на кои се пишуваат букви, слики или други знаци, сврзани заедно и заштитени со корици. Можеби ќе научиш нешто поразлично од бугари-татари.

Дамјан Стојановски нека суди кој го прекршил законот. Досега не сум слушнал некој да е осуден - така да се е во ред засега.

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.977
Поени од реакции
6.055
1. Секако дека ќе го славам. Тоа што неговата внука е дел од србофилска партија не значи дека нема да ги препознаам заслугите на нејзиниот дедо.
2. Во Бугарија нема ништо советско, додека вашиот грб е токму според советскиот модел, а со години имавте Петокрака по 1991.

Не се сеќавам дека Северна Македонија воопшто да била во војна, освен граѓански конфликт во 2001 година.
Навистина ти препорачувам да отвориш книга... оваа, збирка на листови хартија или друг материјал, на кои се пишуваат букви, слики или други знаци, сврзани заедно и заштитени со корици. Можеби ќе научиш нешто поразлично од бугари-татари.

Дамјан Стојановски нека суди кој го прекршил законот. Досега не сум слушнал некој да е осуден - така да се е во ред засега.
Слави кој сакаш, само не се лути ако ти се смееме во лице.

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.683
Поени од реакции
743
Слави кој сакаш, само не се лути ако ти се смееме во лице.
Смеата е добра работа, но дали забележа дека кога поставувам сериозно прашање за анализа на текст, сите замолчуваат или ја менуваат темата?

Еве нешто да се анализира. Што мислите, кога е напишано ова писмо? Што е училиштето?

Како тоа ученици се и Бугари и деца на Македонија?
1737228288899.png

Не си слушнал ни за пресудите од Стразбур, изгледа.
Овде ги коментираме авторските права. Какви се пресудите во Стразбур за авторските права врз делата?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.010
Поени од реакции
37.342
Овде ги коментираме авторските права. Какви се пресудите во Стразбур за авторските права врз делата?
Ти не ги коментираш авторските права, викаш дека немало никаква пресуда против никого, што значи сите биле чисти. Прво: и јас не сум го видел Њујорк со мои очи, ама тоа не значи дека не постои. Второ: и да има пресуда, демек таа многу ви менува вам - од Стразбур гледам ги почитувате пресудите. Од таму беше поврзаноста, ама логиката слаба страна, а?

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.977
Поени од реакции
6.055
Смеата е добра работа, но дали забележа дека кога поставувам сериозно прашање за анализа на текст, сите замолчуваат или ја менуваат темата?

Еве нешто да се анализира. Што мислите, кога е напишано ова писмо? Што е училиштето?

Како тоа ученици се и Бугари и деца на Македонија?
Прегледај го приврзокот 440571

Никој не замолчува аргументите ти се глупи, исто имаме читано и ти и јас, но ти имаш друго мислење од мене, пишувај си ти колку сакаш, нешто исто доаѓа како некој србин или грк да ме убедива во нешто што знам дека лажат.
Ти кажав и пред некој пост, со овие работи што не ја убеди Јагнула Куновска додека беше жива, туку сега знамиња ставаш, си ги знаеме ние дедовците многу добро, но ти работи си ја нормата, пожељават ти успех :pos:

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.683
Поени од реакции
743
Ти не ги коментираш авторските права, викаш дека немало никаква пресуда против никого, што значи сите биле чисти. Прво: и јас не сум го видел Њујорк со мои очи, ама тоа не значи дека не постои. Второ: и да има пресуда, демек таа многу ви менува вам - од Стразбур гледам ги почитувате пресудите. Од таму беше поврзаноста, ама логиката слаба страна, а?
Зборуваме за пресуди за авторски права. Некој обвинува дека се прекршени авторските права на починати автори. Прекршувањето на авторските права се утврдува преку суд. Секој е невин додека не се докаже вината.

Kajgana Shop

На врв Bottom