Што се случува со животниве во државава?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.431
Поени од реакции
16.643
Член од
14 август 2018
Мислења
4.960
Поени од реакции
11.228
И видрите се агресивни ако им одиш во (твојот) Рибник :cool:

Само 45-ти регистриран случај се на се!
Треба славен да се осеќа човеков.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.328
Поени од реакции
30.676
Кога нема кој да ги сруши тоа дивоградбите таму мораат и видрите да превземат мерки.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.525
Поени од реакции
4.350
Космичка правда е дивјациве да ги мава некој со стап по глава и врзани да ги влече со возило по асфалт.

Козмичка правда е да ве напаѓаат и јадате глутниците сите што ги браните џукеливе. Како онаа на анима мунди.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
393
Поени од реакции
672
Козмичка правда е да ве напаѓаат и јадате глутниците сите што ги браните џукеливе. Како онаа на анима мунди.
Ќе те читаме и тебе со некоја кривична за мачење животинка.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
142
Поени од реакции
132
Двајцата соизвршители на 19.11.2024 година го изложиле на непотребни маки и му нанеле непотребни болки, изложувајќи го на страдање кучето Феликс, мажјак, црна боја, на возраст околу една година. Првообвинетиот со тврд дрвен предмет во облик на стап и без оправдана причина започнал да го удира со повеќе удари кучето во пределот на главата и телото, нанесувајќи му тешки повреди. Потоа, заедно со второобвинетиот го врзале со жица и така врзано го влечеле по дворот до контејнер, каде го фрлиле мислејќи дека кучето е мртво“,
i da gi snajde kosmicka pravda krvnicite i ludacite koi se izivuvaat so kucinjata koi nisto ne im pravat,da im se vrati sto pretrpelo kucenceto , odvratni psihopati

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.525
Поени од реакции
4.350
Двајцата соизвршители на 19.11.2024 година го изложиле на непотребни маки и му нанеле непотребни болки, изложувајќи го на страдање кучето Феликс, мажјак, црна боја, на возраст околу една година. Првообвинетиот со тврд дрвен предмет во облик на стап и без оправдана причина започнал да го удира со повеќе удари кучето во пределот на главата и телото, нанесувајќи му тешки повреди. Потоа, заедно со второобвинетиот го врзале со жица и така врзано го влечеле по дворот до контејнер, каде го фрлиле мислејќи дека кучето е мртво“,
i da gi snajde kosmicka pravda krvnicite i ludacite koi se izivuvaat so kucinjata koi nisto ne im pravat,da im se vrati sto pretrpelo kucenceto , odvratni psihopati
Цело време *ништо не им прават* а има по три искасани на ден. Контрадикторно зарем не. Едно е тврдењето на анима мунди, а статистиката е друго. Не знам што е оправдана причина за таквите како тебе, осим едино да си за ургентен.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
275
Поени од реакции
471
Првин, на тие Анима Мунди некој треба да им објасни дека, за да ги нахранат сите тие нивни домашни или улични кучиња или мачиња секодневно се убиваат стотици илјади други животни. Не се само кучиња и мачиња животни.

Животни се и свиња, овца, кокошка, риба, змија, комарци, пајаци, крави итн итн. Како на Анима Мунди не им смета кога летно време се прска против комарци и се убиваат илјадници комарци? Зарем не се убиваат илјадници и илјадници инсекти со прскање земја, за да се произведе еден килограм зеленчук и овошје со кој се хранат наводно веганите и борците против “убивање“ на животни?

Со што тоа животот на едно куче и мачка е повредно од животот на свиња, крава, магаре, змија, пајак, овца? Значи, некој Трпе ќе изеде булинг на социјалните мрежи што исклоцал куче на улица, а истите што го плукаат не им смета кога ќе се најадат бечка похована шницла на свадба или бурек после град?

pig turkey.jpg dog vs pig.jpg

Член од
13 април 2021
Мислења
3.466
Поени од реакции
11.372
Не знам за вас, ама јас многу беспомошно, тажно и налутено се чувствувам кога гледам како страдаат животни или кога некој ги малтретира и се изживува врз нив и дури почнувам да избегнувам да читам информации поврзани со тоа. Тажни ми се и видеата во кои снимаат напуштени кучиња, гладни, жедни, скроз неухранети, премрзнати…во очите им пишува колку многу страдаат, а душички мили не може да се заштитат од нашата безмилосност. Дури немаат ни како да те замолат да не им го правиш тоа. Срцето ми се кине на милион парчиња и немам сила да гледам такви видеа и да читам такви статии. Едноставно игнорирам, затоа што мислам дека ќе потонам во безнадежност и очај.

И сега некој ќе се најде да ми рече а за луѓето нели ти е жал…Тоа што ми е жал за страдањето на животните не значи дека не ми жал и за страдањето на луѓето. Всушност, страдањето е исто, и во двата случаи сите живи суштества заслужуваат да бидат поштедени од тоа. Но, ние луѓето имаме способност да работиме, да заработиме и да се бориме за своите права и тоа ни дава можност за да се организираме во општеството, и да се залагаме за подобар живот. Животните тоа не го можат и наша одговорност е да им обезбедиме достоинствени услови за живеење и живот без страдање.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.163
Поени од реакции
9.637
Не знам за вас, ама јас многу беспомошно, тажно и налутено се чувствувам кога гледам како страдаат животни или кога некој ги малтретира и се изживува врз нив и дури почнувам да избегнувам да читам информации поврзани со тоа. Тажни ми се и видеата во кои снимаат напуштени кучиња, гладни, жедни, скроз неухранети, премрзнати…во очите им пишува колку многу страдаат, а душички мили не може да се заштитат од нашата безмилосност. Дури немаат ни како да те замолат да не им го правиш тоа. Срцето ми се кине на милион парчиња и немам сила да гледам такви видеа и да читам такви статии. Едноставно игнорирам, затоа што мислам дека ќе потонам во безнадежност и очај.

И сега некој ќе се најде да ми рече а за луѓето нели ти е жал…Тоа што ми е жал за страдањето на животните не значи дека не ми жал и за страдањето на луѓето. Всушност, страдањето е исто, и во двата случаи сите живи суштества заслужуваат да бидат поштедени од тоа. Но, ние луѓето имаме способност да работиме, да заработиме и да се бориме за своите права и тоа ни дава можност за да се организираме во општеството, и да се залагаме за подобар живот. Животните тоа не го можат и наша одговорност е да им обезбедиме достоинствени услови за живеење и живот без страдање.
Што правиме со сите прасиња на маса со кои се сликаат луѓето?

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.525
Поени од реакции
4.350
И некако пак моето решение лошо нели

Член од
13 април 2021
Мислења
3.466
Поени од реакции
11.372
Што правиме со сите прасиња на маса со кои се сликаат луѓето?
Тоа што сакам да го кажам е дека животните зависат од нас. Мене би ми било важно и прасињата да бидат третирани достоинствено и да имаат океј услови за живот и храна, и да не бидат изложени на стрес и болка заради наша забава.

Мене ми е јасна поентата на твоето прашање и јас многу пати сум водела конфликтни дебати самата со себе, затоа што продолжувам да јадам месо (иако се трудам да ги направам најдобрите избори, па речиси и да не јадам прасиња, туку само пилешко месо, и риба). Едноставно здравствените придобивки имаат голема улога во мојот начин на живот и сметам дека е неопходно месото да биде дел од исхраната на човекот (повеќе сум фокусирсна на медитерански начин на исхрана). Балансот кога е исхрана во прашање не можам да го најдам затоа што изборите ги правам врз основа на моите знаења.

Така што, го поддржувам етичкиот начин на одгледување животни и се грижам за тоа што е најдобро за сите живи суштества.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.163
Поени од реакции
9.637
Тоа што сакам да го кажам е дека животните зависат од нас. Мене би ми било важно и прасињата да бидат третирани достоинствено и да имаат океј услови за живот и храна, и да не бидат изложени на стрес и болка заради наша забава.

Мене ми е јасна поентата на твоето прашање и јас многу пати сум водела конфликтни дебати самата со себе, затоа што продолжувам да јадам месо (иако се трудам да ги направам најдобрите избори, па речиси и да не јадам прасиња, туку само пилешко месо, и риба). Едноставно здравствените придобивки имаат голема улога во мојот начин на живот и сметам дека е неопходно месото да биде дел од исхраната на човекот (повеќе сум фокусирсна на медитерански начин на исхрана). Балансот кога е исхрана во прашање не можам да го најдам затоа што изборите ги правам врз основа на моите знаења.

Така што, го поддржувам етичкиот начин на одгледување животни и се грижам за тоа што е најдобро за сите живи суштества.
Ме потсети на видеово, сигурно не е готвење у печка тоа што е добро за животните.
Јади си месо, се е тоа ок ако е твој избор, ама секој што јаде месо убива годишно по десетина ако не и повеќе животни. Тука се губи правото да се суди а и се губи логиката да се чуваат миленичиња.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.328
Поени од реакции
30.676
И некако пак моето решение лошо нели
Тоа ќе се покаже од кога ќе заврши СП.

Kajgana Shop

На врв Bottom