Еве имам доберман. Ќе дојдам кај си, и ќе те оставам да ми залепиш шамар. После не одговарам...Може? Коњ да имам, можеби ќе имам поголема корист од него, но кога ти ќе ме удриш, ништо чудно и тој да ме шутни со копитото....
КОРИСТ..Значи не е прашањето КОРИСТ, туку љубов и приврзаност... Јас мислам дека ако гледаме за користа свињата е уште покорисна за тебе, исто така и телето, кокошките ти носат јајца, стекови итн...Пријателството не се мери во колку корист имаш меѓусебно, или од пријателот, туку пријателството е љубов, почит и разбирање и безусловна помош кога ти е потребна..
Ako e tvoe kuceto, i ako mu pruzis ljubov i razbiranje, zivotot ke go dadi za tebe, i tuka nema somnez....A sega nekoe nepoznato kuce normalno nisto nema da go zanima za tebe...
Вчера во 14.15 часот во Полициската станица Кисела Вода, Н.П. пријавил дека на ул.„Спиро Гулапчев“ во Скопје бил каснат од куче скитник. Истиот ден во
makfax.com.mk
Автоматски споено мислење:
Како можеш да пишуваш вакви глупости. Па специјално за тебе аплоадирав и поставив линк за да ја симнеш алатката. Што повеќе сакаш од мене? Да дојдам да ти го средам копјутерот? Можеби и да ти го прошетам кучето?
Не разбираш дека browser или AV ваквите алатки може да ги најдат како false positive и да ги блокираат... Да разбираше немаше на своја рака да надградуваш OS кој е десетина години EOL. Mногу работи не разбираш, исто како што не разбираш дека куче чувано и социјализирано и со газда кој одговара за него - тоа не е исто со куче кое никој не го чува, никој не го учи, никој не го социјализира - и никој не одговара за него. И резултатите се гледаат, секојдневно напаѓаат и касаат луѓе. Само прашање на време е и кога ќе распарчат/убијат некој доволно слаб што не може ни малку да се брани.
Не можат сите да се одбранат од напади на животни. Луѓето во урбана средина треба да бидат безбедни од животни.
Најголем проблем се луѓе што не разбираат ништо ама многу љубат да објаснуваат. Уште па ако им понудат работа во НВО... Беља. Дури и мајката која летно време во 8 часот навечер по ладот си го шетала детето ти ја најде дека била крива, као што барала сама во џунглата каде може ненадејно и без причина да ја нападнат диви животни. Со таква „логика“ далеку ќе стигнеш во животот.
uste ednas fala mnogu za linkot, da ne bese ti nemase windowsot da aktiviram nikogas pa ne se razbiram ama so tvoja pomos uspev
e sega toa sto moeto mislenje za kucinjata e poinakvo sto da pravam gi sakam i ne pravam razlika megu kuce so gazda i ulicno, pogolema e sansata ako vlezes vo dvorot moeto da te napadne, otkolku ulicno
Па на твоето куче должност му е да те брани тебе и куќата (а колку си го научила да не оскати гости, тоа е друга работа).
Но џукелите немаат никаква полезна функција освен потенцијал за правење штета, или огромна штета. Ти можеш да не правиш разлика но повеќето нас другите секако правиме разлика.
Ako e tvoe kuceto, i ako mu pruzis ljubov i razbiranje, zivotot ke go dadi za tebe, i tuka nema somnez....A sega nekoe nepoznato kuce normalno nisto nema da go zanima za tebe...
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.