Фан клуб: РК Пелистер

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
923
Поени од реакции
1.233
Се знај и таму мислам, ќе си клај Борко негов некој...

Иначе блиски околу Борко многу разочарани од него, многу му ветувал а сега на телефон не му кревал...

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

bitolcanec_1

ветеран од златното време
Член од
6 јуни 2011
Мислења
788
Поени од реакции
1.449
Се знај и таму мислам, ќе си клај Борко негов некој...

Иначе блиски околу Борко многу разочарани од него, многу му ветувал а сега на телефон не му кревал...

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Таму уште 5 базени! Ние ниту еден! Срамота :facepalm:

Член од
17 јули 2024
Мислења
67
Поени од реакции
97
Еве Цикатич спогодбено му го раскинаа договорот! Мене друго ми падна малку сомнително, дали и Борзаш ќе си оди на полусезона(бидејќи на тренингот кој го работеа играчите кои немаат ангажман него го немаше)

Член од
27 февруари 2017
Мислења
1.147
Поени од реакции
895
Борзаш како да го видов на списоко за Србија, не сум сигурен ама мислам дека е земен на светско

Член од
28 февруари 2022
Мислења
110
Поени од реакции
567
Еве Цикатич спогодбено му го раскинаа договорот! Мене друго ми падна малку сомнително, дали и Борзаш ќе си оди на полусезона(бидејќи на тренингот кој го работеа играчите кои немаат ангажман него го немаше)

Борзаш како да го видов на списоко за Србија, не сум сигурен ама мислам дека е земен на светско
Србија не игра не светско. Покасно ќе се приклучи на екипата. Играше неколку натпревари за Србија.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.392
Поени од реакции
8.513
А кој се тие четири,пет души шо ги префрлија од двојката во кецот и дали ќе бидат за цело време или само сега да пополнат бројка на тренинзите дека другите се на СП

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.349
Поени од реакции
5.405
Жално.....:place:
Како вчера се сеќавам на муабетот кога ми рече - Јас ќе ја донесам титулата во Битола ! И вистина, тогаш уште беше во двојката, а првиот тим го имаше Бабиќ, тогаш му напрај и услуга двојката му одзеде бодови на Вардар во Битола.
На залез на кариерата го фатив како играч, се сеќавам, а и сум слушал доста муабети дека бил топ играч на крило претходно, мирен, сталожен и голем работник !
Посебен старст имаше за клубот Пелистер кој му значел доста во кариерата, кон битолската публика и Чкембарите !

Сочуство до фамилијата, Ацо ќе го памтиме твојот придонес за Пелистер, Битола и Македонија ! :(:(

Член од
2 август 2011
Мислења
1.256
Поени од реакции
1.644
Сочуство до фамилијата, загуби голем човек. Го паметам уште како играч на Борец па Јафапромет и вардар секогаш смирен иако како крило најповеќе трпеше плукање никогаш не провоцирал.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
36
Поени од реакции
151
Јович ќе остани засекогаш легенда на Пелистер и Битола.
Автоматски споено мислење:

Борзаш играше за Србија неколку натпревари, беше повикан го гледав со Унгарија.

Член од
23 март 2020
Мислења
64
Поени од реакции
170

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.392
Поени од реакции
8.513
Заслужва ова слика да оди на некој ѕид со годината на Шампионската титула, би била прав спомен за Ацо.
Браво но не само оваа треба слика од Чурлевски,Циле,Моцартот,Мате од Ацо и тоа на салата или внатре во салата а надвор како графити (муриали) ќе биди уште подобро за тоа страмота еден спомен плоча нема за никој никаде ставено пред салата а сто пати е праен муабето и се така останва

Член од
28 септември 2011
Мислења
751
Поени од реакции
1.100
Mate transfer vo kometal so napraj:pos::tapp:
Oti od efto da nema so go odrzvase klubot da opstani duri ovie so go sakat go sutkaja ?

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.392
Поени од реакции
8.513
Mate transfer vo kometal so napraj:pos::tapp:
Oti od efto da nema so go odrzvase klubot da opstani duri ovie so go sakat go sutkaja ?
Да нема лошо сега за тебе и од пискачот ќе клајме а Мате ваков таков(циркузант, шарлатан,предавник)беше маркантна фигура еден од основачите на навивањето во Битола, [шо не значи дека има врска со Чкембари] тоа дали немаше леб да јади на крајот и никој за жив не го сметаше ,сите го оставија на цедило е друга приказна и е далеку од продадените бугарофили за тоа не мешај баби и жаби ко не ја знајш цела работа не е само да се пиши нешто да бидиш интересен ич не си интересен оти не е исто кур и колено !
Друга работа ова беше само мој предлог не значи дека утре некој ќе ги нацрта ,ти и така неќиш поќе да црташ само се лутиш ко ќе решат кој да се црта постхумно ќе прајме пак муабет

Kajgana Shop

На врв Bottom