Демографија

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.933
Поени од реакции
6.008
Ова со демографија во Македонија стана пропагандна професија и влажни соништа на српчиња и бугарчиња, најдобро е сите да си гледаат својот двор а не да делат памет и предвидуваат.

Член од
2 април 2023
Мислења
258
Поени од реакции
544
сите да си гледаат својот двор а не да делат памет и предвидуваат.
Се јави “патриотскиов“ бот, дечко ај разгули, ова со демографија,проценти, статистики, е виша математика за тебе, немаш толкави капацитети, кога ќе седнеме пред кооперација со пиво у рака да пееме заветна и да се чукаме во гради, ќе те викнеме не се секирај

П.С. Во мој двор сум, така да нема потреба од вакво јадење трици

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.933
Поени од реакции
6.008
Се јави “патриотскиов“ бот, дечко ај разгули, ова со демографија,проценти, статистики, е виша математика за тебе, немаш толкави капацитети, кога ќе седнеме пред кооперација со пиво у рака да пееме заветна и да се чукаме во гради, ќе те викнеме не се секирај

П.С. Во мој двор сум, така да нема потреба од вакво јадење трици
Никаде не те спомнав Ајнштајн, знам дека си седел во прва клупа се гледа.

Член од
23 април 2024
Мислења
263
Поени од реакции
674
Година 2045 :

-Ентитетот “Република Илирида“ продолжува со провокации за отцепување од Федерацијата С.Македонија, Албанците слават ден на независност на ентитетот, тензии на административните линии, од американската амбасада упатуваат пораки за толеранција, смиреност и добрососедски односи

-Македонците во Скопје инсистираат да се почитува законот за истакнување македонско знаме во општините кај што останале над 20%, веќе 3 години во општините Гази Баба и Бутел не се одржува настава на македонски јазик, во Карпош секое 4то родено дете е етничко албанче, двоцифрен процент на Албанци во Аеродром и Кисела Вода

-Ромите и Турците на југоистокот протестираат поради лажираните бројки на последниот попис, тврдат дека претставуваат третина од населението, бараат отварање на ромски и турски универзитети, и да претставуваат 33% од вработените во сите институции

-Запалена бугарската тробојка во центарот на Берово, МВР работи на случајот, се испитуваат сите 7 жители на општината, Бугарите сочинуваат 19% од македонскиот дел на федерацијата
Жално што реалноста нема да биде премногу различна од ова.Единствениот солидно Македонски регион е источниот којшто е во најголемо изумирање(а и таму во 2023 Турци+Роми се 13% од новородени што е најнискиот удел на Турци+Роми откога постојат овие податоци што значи или им масовно паѓа фертелитет или целосно се евакуираат во странство)
Автоматски споено мислење:

Ова со демографија во Македонија стана пропагандна професија и влажни соништа на српчиња и бугарчиња, најдобро е сите да си гледаат својот двор а не да делат памет и предвидуваат.
Влажни соништа на кого?Податоциве доаѓаат директно од државниот завод за статистика а ти живеј си во своите бајки додека и официјално не се федерализира Северна.Твоите поговорки од 19 век и глумење патриотизам ќе не спасат нас и нашиот фертелитет кој оди на ниво на држави од источна Азија (y)

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.933
Поени од реакции
6.008
Жално што реалноста нема да биде премногу различна од ова.Единствениот солидно Македонски регион е источниот којшто е во најголемо изумирање(а и таму во 2023 Турци+Роми се 13% од новородени што е најнискиот удел на Турци+Роми откога постојат овие податоци што значи или им масовно паѓа фертелитет или целосно се евакуираат во странство)
Автоматски споено мислење:

Влажни соништа на кого?Податоциве доаѓаат директно од државниот завод за статистика а ти живеј си во своите бајки додека и официјално не се федерализира Северна.Твоите поговорки од 19 век и глумење патриотизам ќе не спасат нас и нашиот фертелитет кој оди на ниво на држави од источна Азија (y)
Тоа е поентата, хистерија за демографијата за посакувана федерализација без да може македонецот да си го брани народот и земјата, но како што вика кнез не се разбирам јас од ВИША математика и да сум правел РАЗГУЛИ, треба можеби емисија како Стројник, Македонска верзија, но што знам јас, не сум експерт за демографија.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.316
Поени од реакции
23.045
Мислам дека е прашање на време кога ќе влеземе во некој сојуз или држава поради губитокот на луѓе и новиот храбар свет во кој секој гледа за себе. Малите држави особено ќе ја губат способноста да функционираат и ќе бидат на милост на поголемите држави. Нашите властодршци наместо да пушат сечени ку**ви и да ја сонуваат ЕУ, треба да се секираат за правење на државата да биде пофункционална и се поврзано со тоа. Тоа нема да се случи но на крајот од денот они немаат гајле, без разлика кој ќе дојде да не владее утре, буржоазијата ќе гледа да се упика во нивниот чмар и ќе не продадат сите нас ако треба за да можат да продолжат со паразитирањето.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.933
Поени од реакции
6.008
Мислам дека е прашање на време кога ќе влеземе во некој сојуз или држава поради губитокот на луѓе и новиот храбар свет во кој секој гледа за себе. Малите држави особено ќе ја губат способноста да функционираат и ќе бидат на милост на поголемите држави. Нашите властодршци наместо да пушат сечени ку**ви и да ја сонуваат ЕУ, треба да се секираат за правење на државата да биде пофункционална и се поврзано со тоа. Тоа нема да се случи но на крајот од денот они немаат гајле, без разлика кој ќе дојде да не владее утре, буржоазијата ќе гледа да се упика во нивниот чмар и ќе не продадат сите нас ако треба за да можат да продолжат со паразитирањето.
Тоа е таа српска идеја на Александар Раковиќ која ја посакуваат и Бугарите, но и ако успеат да не скршат македонецот нема ништо заедничко од другата страна на границата со србија или бугарија, ако се има некакво национално размислување кое ќе биде спротиставено на двата словенски асимилаторски браќа и анти албанско, со наш народ од другата страна на границата е грција.

Член од
30 јануари 2014
Мислења
881
Поени од реакции
571
Мислам дека е прашање на време кога ќе влеземе во некој сојуз или држава поради губитокот на луѓе и новиот храбар свет во кој секој гледа за себе. Малите држави особено ќе ја губат способноста да функционираат и ќе бидат на милост на поголемите држави.
До пред некоја година ќе речев дека ова не е можно. Сега не сум сигурен. Иако ова сценарио се уше ми изгледа нереално. Се додека постојат и најмали трагови на меѓународното право границите ни се реално сигурни. Губиме луѓе но не е толку критично. Барем за сега. Но сведоци сме дека се мануваат правилата на играта и дека настапуваат времиња кога послилниот е во право. Затоа и не ми се допаѓа ова во Украјина, една суверена држава окупира друга суверена држава, се газат сите принципи и норми.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.951
Поени од реакции
42.672
До пред некоја година ќе речев дека ова не е можно. Сега не сум сигурен. Иако ова сценарио се уше ми изгледа нереално. Се додека постојат и најмали трагови на меѓународното право границите ни се реално сигурни. Губиме луѓе но не е толку критично. Барем за сега. Но сведоци сме дека се мануваат правилата на играта и дека настапуваат времиња кога послилниот е во право. Затоа и не ми се допаѓа ова во Украјина, една суверена држава окупира друга суверена држава, се газат сите принципи и норми.
муабетов ти е како без причина е војната, не е дека на Русија и носеа ракети, био лаборатории и што не до граница.

Член од
23 април 2024
Мислења
263
Поени од реакции
674
муабетов ти е како без причина е војната, не е дека на Русија и носеа ракети, био лаборатории и што не до граница.
Бранете ги Русите кои окупираат туѓа територија 5 пати поголема од Македонија а први ќе квичете кога Шкипосите истото ќе го прават овде

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.951
Поени од реакции
42.672
Бранете ги Русите кои окупираат туѓа територија 5 пати поголема од Македонија а први ќе квичете кога Шкипосите истото ќе го прават овде
каква врска има тоа со нас? Таа војна таму имаше многу причини зошто се деси. Имаше многу опции да биде избегната, но на западот тоа не му одговараше. Сакаше Украина да ја искористи како топовско месо да ја победи Русија. Сега тоа на многу украинци им е јасно после милион жртви дека западот ги изигра, но касно е за да ги вратат загинатите.

Член од
30 јануари 2014
Мислења
881
Поени од реакции
571
каква врска има тоа со нас? Таа војна таму имаше многу причини зошто се деси. Имаше многу опции да биде избегната, но на западот тоа не му одговараше. Сакаше Украина да ја искористи како топовско месо да ја победи Русија. Сега тоа на многу украинци им е јасно после милион жртви дека западот ги изигра, но касно е за да ги вратат загинатите.
Не сум сигурен за ова. Докази не се понудија, немаше независна потврда за лаборатории, ракетти итн. Исо како и за масовното оружје во Ирак.
Нејсе, не е ни важно. Нас треба да не загрижи масовно газење на принципот да не се напаѓа и окупира суверена држава. Законот на посилниот не ни одговара, бидејќи сме најслаби. А правда секогаш бара слабиотт, на силниот тота не му треба. Ако веќе владее правило посилниот е во право, што ги спречува Бугарија, Србија, Грција, Албанија да ни влаѕатт со војска? Ако ја изгубиме и подршката од големиттет сили, Русија, Кина, САД, одговорот е ништо.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.951
Поени од реакции
42.672
Не сум сигурен за ова. Докази не се понудија, немаше независна потврда за лаборатории, ракетти итн. Исо како и за масовното оружје во Ирак.
Нејсе, не е ни важно. Нас треба да не загрижи масовно газење на принципот да не се напаѓа и окупира суверена држава. Законот на посилниот не ни одговара, бидејќи сме најслаби. А правда секогаш бара слабиотт, на силниот тота не му треба. Ако веќе владее правило посилниот е во право, што ги спречува Бугарија, Србија, Грција, Албанија да ни влаѕатт со војска? Ако ја изгубиме и подршката од големиттет сили, Русија, Кина, САД, одговорот е ништо.
А зошто би ни влегле? Има некаква причина за тоа како што има во Украина? Ние ни се спремаме за инвазија на нашите соседи, ни пак имаме било какви амбиции за нешто такво. Војна што завршува со 1+ милион жртви, се гледа дека не почнала за ништо.

Член од
30 јануари 2014
Мислења
881
Поени од реакции
571
Е, зошто..прашај ги Бугарите зошто имаат аспирации на оваа територија

Член од
2 април 2023
Мислења
258
Поени од реакции
544
Косово кога се одвојуваше не важеа границите, а сега за Украина важат?
Каталонците кога гласаа за независност преку 90% немаа право на самоопределување, а Косоварите без гласање и референдум станаа држава.

Сега да се одвои западна Мк , и Србите да ги признаат како држава, одма ќе квичеме, а ние истото им го направивме, лицемерни политики водиме a после изигруваме жртви.

Македонија нема потенцијални закани од надворешна инвазија, туку од внатрешен сепаратизам.

Kajgana Shop

На врв Bottom