Кај плочките и клиновите најдобро е да се користи бакарна товатна маст.....за силиконска прв пат слушам. Бакарната издржува високи температуриDecki zdr.
Moze li da preporacate kade moze da se kupi silikonska pasta koja se koristi kaj kocnicite. T.e kaj pinovite-klizacite za plocki
Pozz
Takva imam i imam i bakaren sprej ama procitav deka gi nagrizuvale gumicite, pa go iskoristuv na metalnite delovi kaj trkaloto da ne zargjuvaКај плочките и клиновите најдобро е да се користи бакарна товатна маст.....за силиконска прв пат слушам. Бакарната издржува високи температури
Проблем е што не сум у македонија, така да немам како да добијам информација колку би ме коштало и дали е океј тоа што е 2004 година, сепак еуро 4 али 2004.Сега за сега да, отвори на страницава на Царина, ќе платиш 400-500 ден и ќе ти кажат и колку ќе те кошта царината.
Реклама5, Пазар3, за автоделовиЗдраво, каде можам да купам (и да ми го наместат) ретровизор за Форд Фиеста 2010? Некоја будала ми го откорна цел ретровизор (пластиката) сијаличката и внатрешниот држач стојат.
Ако е важно - бензинец, 3 врати, титаниум.
Probi gi poslednite dve. Tamu kaj sto gi mestese gumite odnesi gi da gi proverat pa izvozi ja odnovo.Srekna novata godina momci. Ii taka jas vo 2025 vlegvam so problem....Mi bega malce nadesno i imam tresenje na volan levo desno pri brzina 50 -80km/h. Nad to nemam tresenje ali osejkam mi tegni nadesno. Na 130-160 nema tresenje. Se raboti za vectra c 2006 zimski gumi imam 225/50/R16 tigar. 2020 gi zedov novi. Da napomenam non stop se vozi kolata,imam novi amortizeri,proveriv prednica nema skinata jabucica. So bi mozelo da e,kriva guma ili za prebalansirvanje ili centriranje prednica?
Кај мене слично ми се деси со Пирели гуми, испадна дека се деформирани по обимот....т.е. на некои места газниот слој е деформиран , на некои не. И тресеше колата на различни брзиниSrekna novata godina momci. Ii taka jas vo 2025 vlegvam so problem....Mi bega malce nadesno i imam tresenje na volan levo desno pri brzina 50 -80km/h. Nad to nemam tresenje ali osejkam mi tegni nadesno. Na 130-160 nema tresenje. Se raboti za vectra c 2006 zimski gumi imam 225/50/R16 tigar. 2020 gi zedov novi. Da napomenam non stop se vozi kolata,imam novi amortizeri,proveriv prednica nema skinata jabucica. So bi mozelo da e,kriva guma ili za prebalansirvanje ili centriranje prednica?
Балансирани ли се?Srekna novata godina momci. Ii taka jas vo 2025 vlegvam so problem....Mi bega malce nadesno i imam tresenje na volan levo desno pri brzina 50 -80km/h. Nad to nemam tresenje ali osejkam mi tegni nadesno. Na 130-160 nema tresenje. Se raboti za vectra c 2006 zimski gumi imam 225/50/R16 tigar. 2020 gi zedov novi. Da napomenam non stop se vozi kolata,imam novi amortizeri,proveriv prednica nema skinata jabucica. So bi mozelo da e,kriva guma ili za prebalansirvanje ili centriranje prednica?
Ispadna deka desnata guma e kriva vo sredinata i loso lezi na patot.Балансирани ли се?
Провери колку се напумпани.
Zgolemva dotok na gorivo dodeka e ladna i se osejka mirizba. Na rabota iame eden zede od onie kineskite nova kola 1.5Turbo benzin motor ko ke ja zapali na sabajle mirisa ko na izgoreno a za starive dizeli uste pojke se osejka.Зошто во зима гасовите на автомобилите се осеќаат повеќе? Дали катализаторите не работат на ниски температури?
Оти на колата и треба повеќе време да достигне работна температура во зимо.Зошто во зима гасовите на автомобилите се осеќаат повеќе? Дали катализаторите не работат на ниски температури?