Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.123
Поени од реакции
25.578
Не знам какво извинување чекаш. Евентуално да земам ќелава да те ишишам па да не грешам понатаму со фризурите. :icon_mrgr:

Веста ја извадив од АЛО.РС/МД
Ете тоа го пишува кај автор.
Чекај да ти ја раскажам анегдотата како се запознав во живо со неа, дури ни постот нема да биде оф топик од темава. После повеќе жолчни преписки, што преку постови, што преку приватни пораки поради нашите идеолошки разлики, на крај, како што и прават доста често жените кога се притиснати во ќош и немаат валиден контраргумент, ќе те удрат ад хоминем на тема машкост и тестостерон за да демек те увредат. Во нејзиниот случај тоа беше дека сум немал муда да се појавам пред неа во живо кога ќе се вратела во Македонија. И оставив телефон, без никакви понатамошни очекувања, како што обично и завршуваат на крај таквите онлајн препуцавања. Ме исконтактира бе. Да сум се појавел во толку и толку саат во Грин Кафе во ТЦ Бисер во Аеродром (каде што патем го правеа најдоброто топло чоколадо со најдобриот шлаг на сите времиња). И добро, се појавувам и имам што да видам. Полубричена глава цела облечена во црно со некои топуци чизми док мартинки спремна во истиот момент да се одметне во колумбиските џунгли како лидерка на FARC

каде што ќе одгледува и живее од сопствени поседи од зелка и магдонос, ќе упаѓа во животински фарми и ќе ги ослободува кравите и кокошките, ќе бомбардира месарници со базука, ќе сече глави на капиталисти и ќе кастрира мачо мажи со голи раце како оној врачарот што со гола рака вадеше срца во Индијана Џонс. АНТИФА ама инфузирана со Црвените Кмери на Пол Пот и радикален феминизам што ако ја видеше во тој момент Румена Бужаровска уште истиот ден ќе се облечеше во розово, ќе се исфарбаше плава и ќе станеше инфлуерска како кога би се споиле Агенса Органџиева и Марија Пијанамананова.
Нешто како оваа од Арч Енеми во спотов само со црна коса и полубричена:

Па ете ја жива, здрава, пере, готви, чисти, ужива во придобивките на капитализмот, прави рецепти со мртви фоки и телиња и ги слика во гурманско катче, шета дете, жена, мајка, кралица, кршлива, ранлива, нежна, женствена.

За се има лек, па и за воукерки и феминистки. Се вика возраст. Еве милион мемиња и слики се испоставија тука од такви лгбтќуфхцчџш камала харис џендер пронаунс жени, имаше меѓу нив некоја постара? Да тук, таму по една две ама 99% млади.

Кога ги гледав Pil, бендот на Џони Ротен од Секс Пистолс, некој од публика фрли пиво на сцена и го погоди знамето со нивното лого, оние знамиња што бендовите знаат да ги стават позади нив кога свират. И овој се изнервира бе. Се изнервира оти на панк концерт некој решил да направи панкерски потег. Панкот може не е мртов, ама има рок на траење. До кај некаде 25 години плус/минус. Па така и ова.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.937
Поени од реакции
25.395
Чекај да ти ја раскажам анегдотата како се запознав во живо со неа, дури ни постот нема да биде оф топик од темава. После повеќе жолчни преписки, што преку постови, што преку приватни пораки поради нашите идеолошки разлики, на крај, како што и прават доста често жените кога се притиснати во ќош и немаат валиден контраргумент, ќе те удрат ад хоминем на тема машкост и тестостерон за да демек те увредат. Во нејзиниот случај тоа беше дека сум немал муда да се појавам пред неа во живо кога ќе се вратела во Македонија. И оставив телефон, без никакви понатамошни очекувања, како што обично и завршуваат на крај таквите онлајн препуцавања. Ме исконтактира бе. Да сум се појавел во толку и толку саат во Грин Кафе во ТЦ Бисер во Аеродром (каде што патем го правеа најдоброто топло чоколадо со најдобриот шлаг на сите времиња). И добро, се појавувам и имам што да видам. Полубричена глава цела облечена во црно со некои топуци чизми док мартинки спремна во истиот момент да се одметне во колумбиските џунгли како лидерка на FARC

каде што ќе одгледува и живее од сопствени поседи од зелка и магдонос, ќе упаѓа во животински фарми и ќе ги ослободува кравите и кокошките, ќе бомбардира месарници со базука, ќе сече глави на капиталисти и ќе кастрира мачо мажи со голи раце како оној врачарот што со гола рака вадеше срца во Индијана Џонс. АНТИФА ама инфузирана со Црвените Кмери на Пол Пот и радикален феминизам што ако ја видеше во тој момент Румена Бужаровска уште истиот ден ќе се облечеше во розово, ќе се исфарбаше плава и ќе станеше инфлуерска како кога би се споиле Агенса Органџиева и Марија Пијанамананова.

Па ете ја жива, здрава, пере, готви, чисти, ужива во придобивките на капитализмот, прави рецепти со мртви фоки и телиња и ги слика во гурманско катче, шета дете, жена, мајка, кралица, кршлива, ранлива, нежна, женствена.

За се има лек, па и за воукерки и феминистки. Се вика возраст. Еве милион мемиња и слики се испоставија тука од такви лгбтќуфхцчџш камала харис џендер пронаунс жени, имаше меѓу нив некоја постара? Да тук, таму по една две ама 99% млади.

Кога ги гледав Pil, бендот на Џони Ротен од Секс Пистолс, некој од публика фрли пиво на сцена и го погоди знамето со нивното лого, оние знамиња што бендовите знаат да ги стават позади нив кога свират. И овој се изнервира бе. Се изнервира оти на панк концерт некој решил да направи панкерски потег. Панкот може не е мртов, ама има рок на траење. До кај некаде 25 години плус/минус. Па така и ова.

Те чекам да одиме во панк музејот. :*

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.549
Поени од реакции
4.345

Sto muabet teravte i dali na kraj ti ja plati smetkata ili ona se slozi da ja podelite bidejki e nezavisna feministka?

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.123
Поени од реакции
25.578
Sto muabet teravte i dali na kraj ti ja plati smetkata ili ona se slozi da ja podelite bidejki e nezavisna feministka?
Не се сеќавам кој плати, она имаше викнато појачање уште еден другар, не дојде сама, изгледа сепак на крајот таа се исплаши. И не се сеќавам што правевме муабет во тој кафич. Ама после тоа, не се сеќавам дали беше уште истиот ден или 1-2 дена после тоа пак се договоривме за во Ракија Бар во чаршија каде што она беше договорена со идеолошките и "леви" побратими членови и симпатизери на Ленка и она што подоца ќе стане првата постава на Левица, оти ако не се лажам, Левица уште не постоеше тогаш сеуште, а Ленка да. Е таму Сладоледџија бев сам против свих а многу подрзок и безобразен отколку што сум сега и ги нарекував идиоти и дека појма немаат од животот и секако сите ми се сипаа. А овие сите леви и идеолошки задоени, Че Гевара, А во кругче, no gods no masters no ташаци. Позитивниот исход од таа средба беше што за прв пат ја запознав Анфем со за мене најдобрата купечка ракија во Македонија Бовин Свети Трифун Премиум

1735759098616.png

Тоа за неа беше љубов на прво непце и од тогаш секогаш кога се враќа во Македонија си купува по едно шише за кога ќе се врати во Скандинавијата да има.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.937
Поени од реакции
25.395
Јас се сеќавам, сакав да платам, ама Сусаро се степа да плати и го пуштив. Нема кај мене феминизам, се расправаме кој да плати од почит и оти сакам да го почастам.
Не викнав другар, туку дојде некојси Антоние или кој и да беше и седнаа спроти мене, двајца шовинисти демек, против мене. На крај го викнав Сусаро да седне од страната на келавицата и да ја гледа. :icon_lol:
И како е бе ова поврзано со Воук и кансел културата, за која впрочем и ја се противам?

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.123
Поени од реакции
25.578
Јас се сеќавам, сакав да платам, ама Сусаро се степа да плати и го пуштив. Нема кај мене феминизам, се расправаме кој да плати од почит и оти сакам да го почастам.
Не викнав другар, туку дојде некојси Антоние или кој и да беше и седнаа спроти мене, двајца шовинисти демек, против мене. На крај го викнав Сусаро да седне од страната на келавицата и да ја гледа. :icon_lol:
И како е бе ова поврзано со Воук и кансел културата, за која впрочем и ја се противам?
Епа јас не го викнав него, значи ти си го викнала. Сигурно не бил на бајачка за да знае каде и кога требал да дојде. Иначе ова е поврзано затоа што ти си пример дека воукизмот се лечи. Ти си како оние на пример што преживеале зависност од некој дрога и после одат на интервјуа и во школи да објаснуваат за нивното патешествие. Добро може не си била со апсолутно сите симптоми на воукизам да поддржуваш на пример на деца да им се даваат хормони за промена на пол ама беше скроз refugees welcome, сите луѓе сме исти, јас сум космополит, смрт на капитализмот, анархизам, антифа, смрт за религии, жените се strong independent кои не смееш да ги гледаш во цицки затоа што тоа е сексизам и слично.

Последно уредено:
Член од
20 јули 2014
Мислења
3.323
Поени од реакции
8.828
Во нејзиниот случај тоа беше дека сум немал муда да се појавам пред неа во живо кога ќе се вратела во Македонија.
Од ова подетско нема. Зошто би немал муда, демек ќе те тепа, што ќе ти прави? :icon_lol: :icon_lol:

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.123
Поени од реакции
25.578
Од ова подетско нема. Зошто би немал муда, демек ќе те тепа, што ќе ти прави? :icon_lol: :icon_lol:
Добро во дваесетите бевме. Ама па и не е само тоа. Женско не би било женско ако не те пецне малце на машко его. Те курот ти е мал, те пичка немаш видено во животот, те немаш муда, те ако такво мислење имаш за жените што не си фатиш дечко (хе-хе). Сакам да кажам овие работи ми се низ годиниве упатувани и на мене и на еден тон други машки и на форумов и надвор од него од други жени кои биле ама и не билде млади, не строго од неа де, ги земам како пример.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.071
Поени од реакции
27.549
Е таму Сладоледџија бев сам против свих а многу подрзок и безобразен отколку што сум сега и ги нарекував идиоти и дека појма немаат од животот и секако сите ми се сипаа. А овие сите леви и идеолошки задоени, Че Гевара, А во кругче, no gods no masters no ташаци.
Каква сачекуша ти спремила. :icon_mrgr:

Ме потсети со дешавкава на една моја. Јас имав вакво слично искуство со пленумци кога сереа нешто дека има добра и лоша пропаганда и дека таа на Грујо е лошата а на Зајко добрата и што требало да се преземе за подобра и поуспешна пропаганда кај небањатите вмровци . Па нешто историјати и како се развивала таа пропаганда.
Им кажав да му се поклонат на Гебелс. Да не беше тој сега ќе беа уште поглупи и потупи него што се. Секако не со овие зборови поради страв не затоа што имаше да бидам натепан туку ќе бев исфрлен од " rabotilnicata " а грев беше во таков тмурен октомвриско - ноемвриски ден да се пропушти така добар хумор од непознавање општи факти и тонење во ново дно на секој конструктивен заклучок.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.937
Поени од реакции
25.395
Добро во дваесетите бевме. Ама па и не е само тоа. Женско не би било женско ако не те пецне малце на машко его. Те курот ти е мал, те пичка немаш видено во животот, те немаш муда, те ако такво мислење имаш за жените што не си фатиш дечко (хе-хе). Сакам да кажам овие работи ми се низ годиниве упатувани и на мене и на еден тон други машки и на форумов и надвор од него од други жени кои биле ама и не билде млади, не строго од неа де, ги земам како пример.
Рази, не нѐ бриши, ова е тесно поврзано со воук и неистомисленици на темава. :D

Кога веќе спомна, низ годиниве на форумов еден куп мажи пробале да ми пецнат его, дали поради недостаток на аргументи, или во момент на импулсивност, небитно.
Кога имаш контроверзни мислења, луѓето ќе бараат причина за истите.

Те викнав да ми се појавиш пред очи за да видам дали си истиот лик како што се претставуваш онлајн. Какви закани сум добивала овде на форумов, а во живо пределе како мачиња. :)

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.123
Поени од реакции
25.578
Рази, не нѐ бриши, ова е тесно поврзано со воук и неистомисленици на темава. :D

Кога веќе спомна, низ годиниве на форумов еден куп мажи пробале да ми пецнат его, дали поради недостаток на аргументи, или во момент на импулсивност, небитно.
Кога имаш контроверзни мислења, луѓето ќе бараат причина за истите.

Те викнав да ми се појавиш пред очи за да видам дали си истиот лик како што се претставуваш онлајн. Какви закани сум добивала овде на форумов, а во живо пределе како мачиња. :)
И тоа е тачно. Пецкање на машко его често се користи од причината што најчесто е доста успешно. Како што и кажав на другана тема, машкото его е одма тука на површина, не треба многу за да исплива на виделина. Back to the future 3 филма истераа со лајт мотивот дека на Марти Мекфлај треба само да му кажеш дека е чикен и одма се узбуџава.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.071
Поени од реакции
27.549
Не, не, знаев дека ќе бидат таму, ми кажа однапред за ова. Не е педер Анфем.
Среќа што ние сеуште се немаме во живо видено. Јас едно време очекував дека место здраво, добар ден ќе ме пречека со секира.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.323
Поени од реакции
8.828
Ова е интересен современ феномен и не е првпат да сретнам ваков случај на пролонгирана адолесценција (од extended аdolescence, нека ми прости јазикот наш насушен...). На пример, познавам доста човечиња во државичево што еден период од животот си играат професионални спортисти (фудбал, кошарка итн.), па таму некаде во периодот 28-31 година одлучуваат да се 'пензионираат' :icon_lol: , па упишуваат разни курсеви за маркетинг, програмирање итн., па подработуваат и полека зачекоруваат во светот на возрасните. Во случајов само содржината била различна (леви идеологии, што и да било...), меѓутоа суштината е иста...
Ја мислам поедноствано било, нешто во смисла очекувала да не се замараш со појавување, па да те лае по форумов, еве овој мажиштето што се сили, а ваму се моча во гаќи да дојде... Ама ти побудала си испаднал, или досадно ти било...

Kajgana Shop

На врв Bottom