Пророкот
Ќе ме биде...
Убо реков јас, реалноста е толку изобличена што на црно се вели бело, а на бело црно. Што точно очекуваш да ти речам ? Дека во ЕУ не владее правото, а во Русија и Кина цвета демократијата, економијата и луѓето уживаат во невидена слобода ? Дека македонските печалбари се туркаат во редици пред руската и кинеската амбасада за работни визи ? Ајде малку реалност, не барај од мене да ја извртувам вистината само затоа што тебе така ти одговара.
Автоматски споено мислење:
Зборуваш за извори и објективност, но целосно го игнорираш поширокиот контекст на проблемот. Факт е дека ситуацијата со Ујгурите е меѓународно признат проблем, документиран од независни организации како ОН, Хјуман Рајтс Воч и Амнести Интернешнл. Ако навистина сакаш извори, можеш да пребаруваш низ нивните извештаи наместо да се фокусираш на пропагандни слики и селективни примери.
Што се однесува до споредбата со Грција, тоа е типичен обид за дефокус. Никој не негира дека Грција има свои проблеми со малцинствата, но твојот обид да ги релативизираш репресиите во Кина со тоа што ќе укажеш на грчки практики е само бегство од суштината на дискусијата.
Затоа, пред да бараш извори само од мене, земи и ти прочитај нешто надвор од пропагандни памфлети и избрани примери кои одговараат на твојот наратив.
...и после сите релативизирања од твоиве дописи, дај конечно прејди на решенијата...
Благодарам.
Последно уредено: