Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    800
:pos:
За човек со вакво портфолио, искрено не очекувам да дреме на форумов 24/7.
Абре ти кажав јас не Уким 9.6. Кембриџ ако сакаш имај академска титула.
Нула си е нула. Рапсордија на глупоќја.

Едукација и интелегенција се два различни поими. Едното ти е на завидно ниво, другото е под знак прашалник.

А ако си пронашол во тоа секташиве курци палци, твој проблем. Ако приметиваш на кур не те ставам, сам ти се цитираш.
Така да ти до куково лето пишувај беседи.

:pos:
За човек со вакво портфолио, искрено не очекувам да дреме на форумов 24/7.
Абре ти кажав јас не Уким 9.6. Кембриџ ако сакаш имај академска титула.
Нула си е нула. Рапсордија на глупоќја.

Едукација и интелегенција се два различни поими. Едното ти е на завидно ниво, другото е под знак прашалник.

А ако си пронашол во тоа секташиве курци палци, твој проблем. Ако приметиваш на кур не те ставам, сам ти се цитираш.
Така да ти до куково лето пишувај беседи.
Е па сега пред мои очи ти си секташ. Сега што правиме ? Неколку години не бев активен, па ај да ве посетам реков. Кога видов тресите глупости, не успаев да издржам. Морав да се уклучам и да реагирам.

Не е тресите туку тресете.
Ебати 9.6 просекот на Уким.

Во случајов ти си тој што се тригнува. Па просеци од Уким оставаш, па на дебати на зоом да повикуваш. Мислиш тоа што имаш 9.6 просек ќе го измени фактите за тенковите или за масакрите над Ерменците што ги негираше? Не туку те множи со нула и говори дека џабе едукација без интелегенција.
Теле неможеш да научиш пријателе.

Кур ме боли мене дали ќе ме сметаш за секташ или било како и да ме именуваш.

Не е тресите туку тресете.
Ебати 9.6 просекот на Уким.

Во случајов ти си тој што се тригнува. Па просеци од Уким оставаш, па на дебати на зоом да повикуваш. Мислиш тоа што имаш 9.6 просек ќе го измени фактите за тенковите или за масакрите над Ерменците што ги негираше? Не туку те множи со нула и говори дека џабе едукација без интелегенција.
Теле неможеш да научиш пријателе.

Кур ме боли мене дали ќе ме сметаш за секташ или било како и да ме именуваш.
Ах, класичен обид да се пренасочи темата кога аргументите веќе ти се распаднати како кула од карти. Просекот не менува факти, ДА, но барем покажува дека знам да анализирам и да размислувам, нешто што тебе очигледно ти недостига, пријателе. Ајде, уживај си во сопствената илузија на супериорност додека реалноста ти поминува пред очи. Како што реков, дискусија со некој што одбива да слуша е како обид да научиш теле да чита џабе е.

Е па сега пред мои очи ти си секташ. Сега што правиме ? Неколку години не бев активен, па ај да ве посетам реков. Кога видов тресите глупости, не успаев да издржам. Морав да се уклучам и да реагирам.
Многу потешки испити имам земено од вас, но тоа е ирелевантно.
Од можеби 5-10 илјади години има некакви знаења, кој по некаков начин се предаваат, древна архитектура, војно дело, некаква наука. Од секогаш сите тие учени претендираат дека се кремот на нацијата, носители на прогресот, дека тие пред нив биле глупи...
Зашто да не може да се направи еден планиран регрес да речеме на Харвард, Кембридж дури и на Уким или кај хрватските фашисти?
Да речеме за сектата Харе Кришна ти требаат ресурси и нови проповедници, ако инвестираш пари таа може да расте.
Исто е и со трансхуманизмот, тоа е идеологија, но користиш официјално образование во колонииите за регрутирање на проповедници, да речеме вас. Многу повеќе работа ќе ти сврши некој талибан, ИСИС дејствува по убедување отколку некој криминалец за пари, затоа и либертардите како вас се толку опасни, некави перверзници.
Каква правда, нормалност е тоа да го кастрираш синот на Илон Маск, му растат цицки, но не е ниту жена ниту маж, неможе ниту да прави деца, ниту да раѓа, генерирате некакви монструми.
Убеден сум дека после сите тие злостоства против човештвото што вие ги правите, ќе има трибунал за вас, се знае која е казната за позаслужните членови, за другите задолжителна лустрација, никаква работа за вас, само чистач во јавен клозет.
Какви 9.6 просек, какви бакрачи, како што сега се цени титула доктор на науки по марксизам, така утре ќе се цени вашата диплома.

Последно уредено:
Ајде да расчистиме нешто, завршени имам два факултети, едниот на УКИМ со просек 9,56, а другиот во Хрватска. Зборувам перфектно англиски германски и хрватски, додека турскиот и македонскиот не ги ни рачунам, тие ми се на ниво на мајчин јазик. Со ова ниво на образование и познавање, за тебе и сличните можам слободно да бидам декан, а не да се објаснувам на анонимен форум со ликови кои дури и темелно прашање не можат да постават без навреди и фрустрации. Во меѓувреме, ти препорачувам да се тргнеш од навредливите етикети и малку да ја подигнеш дебатата на ниво достојно за возрасен човек. Секташ мекташ на страна тие зборчиња оти нема да постигнеш ништо со тоа.
Toгаш зошто изнесуваш само твои субјективни мислења и ниту едно не го поткрепуваш со извор.
Пример: Ујгурите се систематски рептресирани, масовно затворани во „образовни кампови“ и има обиди за нивно културолошко и верско бришење.
Дај кинески, ујгурски и англиски извори за таквото тврдење, па да продискутираме.
А не ваму:
Јас: Имаат написи на институции и фирми на ујгурски.
Ти: Ништо не е тоа.
Јас: Имаат сообраќајни знаци и автобуси на кои пишува на ујгурски.
Ти: Ништо не значи тоа.
Јас: Имаат учебници на ујгурски.
Ти: Систематски се репресирани.
Јас: Имаат официјална страна на ујгурски за Xinjiang Uygur Autonomous Region.
Ти: Културолошки сакаат да ги избришат.
Јас: Имаат џамии.
Ти: Верски сакаат да ги избришат.

Но затоа збор не спомна за Грците, чии агенти прислушкуваа пред прозорците на македонските куќи, за овие да не смеат ни дома збор да проговорат на македонски.

Ама тоа изгледа не е културолошко бришење на еден народ во твојот изопачен светоглед.

A штом рече дека турскиот ти е на ниво на мајчин јазик, тогаш сигурно и ујгурскиот ти е прилично разбирлив, па еве разгледај како „репресирачките“ Кинези за Ујгурите дури издале и сликовница со Насрадин Оџа:

1735512594529.png

Последно уредено:
Toгаш зошто изнесуваш само твои субјективни мислења и ниту едно не го поткрепуваш со извор.
Пример: Ујгурите се систематски рептресирани, масовно затворани во „образовни кампови“ и има обиди за нивно културолошко и верско бришење.
Дај кинески, ујгурски и англиски извори за таквото тврдење, па да продискутираме.
А не ваму:

Но затоа збор не спомна за Грците, чии агенти прислушкуваа пред прозорците на македонските куќи, за овие да не смеат ни дома збор да проговорат на македонски.

Ама тоа изгледа не е културолошко бришење на еден народ во твојот изопачен светоглед.

A штом рече дека турскиот ти е на ниво на мајчин јазик, тогаш сигурно и ујгурскиот ти е прилично разбирлив, па еве разгледај како „репресирачките“ Кинези за Ујгурите дури издале и сликовница со Насрадин Оџа:

Прегледај го приврзокот 439446

Турскиот ми е всушност мајчин јазик. Погрешно се изразив. Ќе ти одговорам на твоите прашања за Ујгурите утре.

Турскиот ми е всушност мајчин јазик. Погрешно се изразив. Ќе ти одговорам на твоите прашања за Ујгурите утре.
Ај да видиме дали ќе одговориш објективно или субјективно. И дали ја знаеш разликата или треба уште еден факултет да завршиш.

За тоа што си завршил 2, честито, не си единствениот, само другите го оставаат тоа во индексите, не го спомнуваат на форум.

@oon што ќе кажеш за ова „почитување“ на малцински права? Па дури и во ропска Русија сите луѓе имаат право на глас, што ќе кажеш на ова дека во ЕУ држави има малцинства кои немаат право ни да гласаат?

Ќе одговориш? Или ќе се криеш под каменот од кој исползи. Се расфрлаш овде со некое наводно образование кое никој овде не може да го провери, пошто си анонимен, а не ни битно ни навистина да си ни декан а ние студенти. Во дискусија нема авторитети, има само аргументи и факти.
Автоматски споено мислење:

Во меѓувреме во реалноста:

Od koga pocnaa pa tebe da ti precat nevladinite :cautious:
Грујо правеше отстапки на Албанците исто ко СДСМ. Заборај го Грујо. Не се враќа више. Помири се и погледни во иднината.

утре-задутре коа ќе ти кажат што да пишеш

9.5 на УКИМ, не знае запирка да пиши без ЧатГПТ. :pos:

Веродостоен колку тој турскиот тенк. :D

Мислам доволно зборува тоа што мораше да го пиши просекот. Јасно е за каква багра се работи.

0:57 specijalno na @oon
Ме расположи. Ова беше јако... :icon_lol:
9.5 на УКИМ, не знае запирка да пиши без ЧатГПТ. :pos:

Веродостоен колку тој турскиот тенк. :D

Мислам доволно зборува тоа што мораше да го пиши просекот. Јасно е за каква багра се работи.
Трупче, ако твоите аргументи се сведуваат на тоа да се фаќаш за запирки и точки, тогаш очигледно си ја изгубил поентата на целата дискусија. Наместо да се занимаваш со моите оценки, можеби треба да се фокусираш на тоа како да изградиш валиден аргумент кој не се распаѓа на првата проверка. Ама добро, кога нема материјал, останува само евтините глупости. Продолжи, барем е забавно.Што си чатџипити у глава... :icon_lol:

@oon што ќе кажеш за ова „почитување“ на малцински права? Па дури и во ропска Русија сите луѓе имаат право на глас, што ќе кажеш на ова дека во ЕУ држави има малцинства кои немаат право ни да гласаат?

Ќе одговориш? Или ќе се криеш под каменот од кој исползи. Се расфрлаш овде со некое наводно образование кое никој овде не може да го провери, пошто си анонимен, а не ни битно ни навистина да си ни декан а ние студенти. Во дискусија нема авторитети, има само аргументи и факти.

Во меѓувреме во реалноста:

Убо реков јас, реалноста е толку изобличена што на црно се вели бело, а на бело црно. Што точно очекуваш да ти речам ? Дека во ЕУ не владее правото, а во Русија и Кина цвета демократијата, економијата и луѓето уживаат во невидена слобода ? Дека македонските печалбари се туркаат во редици пред руската и кинеската амбасада за работни визи ? Ајде малку реалност, не барај од мене да ја извртувам вистината само затоа што тебе така ти одговара.

А не ваму:

Прегледај го приврзокот 439446

Зборуваш за извори и објективност, но целосно го игнорираш поширокиот контекст на проблемот. Факт е дека ситуацијата со Ујгурите е меѓународно признат проблем, документиран од независни организации како ОН, Хјуман Рајтс Воч и Амнести Интернешнл. Ако навистина сакаш извори, можеш да пребаруваш низ нивните извештаи наместо да се фокусираш на пропагандни слики и селективни примери.

Што се однесува до споредбата со Грција, тоа е типичен обид за дефокус. Никој не негира дека Грција има свои проблеми со малцинствата, но твојот обид да ги релативизираш репресиите во Кина со тоа што ќе укажеш на грчки практики е само бегство од суштината на дискусијата.
Затоа, пред да бараш извори само од мене, земи и ти прочитај нешто надвор од пропагандни памфлети и избрани примери кои одговараат на твојот наратив.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom