Терористички напади во светот

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.089
Поени од реакции
1.257
Државниот апарат во држава со еден ист владетел подолго од 10 години, апсолутно зависи и работи само за еден човек. Ама апсолутно на Турција не и се пишува добро во иднина.
Народот одлучува, народот гласа. Без разлика дали тоа некому му се допаѓа или не.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.929
Поени од реакции
8.579
Народот одлучува, народот гласа. Без разлика дали тоа некому му се допаѓа или не.
Треба да има некој за кој ќе може да гласа. Ми се чини дека многу крв ќе падне додека искочи новиот Ердоган.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.089
Поени од реакции
1.257
Треба да има некој за кој ќе може да гласа. Ми се чини дека многу крв ќе падне додека искочи новиот Ердоган.
Има наследник Ердоган. Хакан Фидан. Крв ќе паднеше доколку Турција беше банана и вчерашна држава како некои на балканот.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
788
Поени од реакции
2.147
Па нема Турски терористи, нема такво нешто. Ако зборуваш за тероризам на Блискиот Исток, голем дел од групите се со арапско потекло. Прашај ги нив зошто се случува тоа.
Кој зборува за Турски терористи?Ти тврдеше дека Мосад бил крив шо Арапски исламисти ја троризираат Европа.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.089
Поени од реакции
1.257
Кој зборува за Турски терористи?Ти тврдеше дека Мосад бил крив шо Арапски исламисти ја троризираат Европа.
Јас само му одговорив на дотичниот, кој очигледно се обидуваше да го пренасочи муабетот кон Турците. А за Арапите, искрено, не ми е гајле. Сè уште сум на мислење дека се под целосна контрола на Мосад. Тие се сатанисти пред мои очи. Мислам за арапите.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
788
Поени од реакции
2.147
Јас само му одговорив на дотичниот, кој очигледно се обидуваше да го пренасочи муабетот кон Турците. А за Арапите, искрено, не ми е гајле. Сè уште сум на мислење дека се под целосна контрола на Мосад. Тие се сатанисти пред мои очи. Мислам за арапите.
Дефинитивно се едни од најзлобните суштества.Со Турци никогаш не сум имал проблем имам и пријатели.Ама зборувам за тие во Мк ги сметам за лојално малцинство државава. Ердоган ми е сумлив лик.Особено после настаниве во Сирија.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.089
Поени од реакции
1.257
Дефинитивно се едни од најзлобните суштества.Со Турци никогаш не сум имал проблем имам и пријатели.Ама зборувам за тие во Мк ги сметам за лојално малцинство државава. Ердоган ми е сумлив лик.Особено после настаниве во Сирија.
Турција има јасно дефинирани национални интереси и стратегии кои не зависат од тоа кој е на власт. Без разлика дали лидерот се вика Ердоган, Демирел или некој трет, турската државна политика останува фокусирана на заштита на суверенитетот, националната безбедност и економскиот развој. Лидерите доаѓаат и си одат, но државните интереси се постојани.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.089
Поени од реакции
1.257
какви црни сатанисти бе мисир еден, нели си агностик
Агностицизмот значи дека не прифаќам НИТУ НЕГИРАМ постоење на бог или повисока сила, но тоа не значи дека немам право на ставови за одредени групи, особено кога станува збор за нивното однесување и постапки. Кога кажав 'сатанисти', зборував метафорички за злото што го шират некои екстремни поединци и групи, а не во буквална теолошка смисла. Не мешај концепти, фокусирај се на поентата.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.802
Поени од реакции
35.753
какви црни сатанисти бе мисир еден, нели си агностик
Во нивните свети книги пишува дека е дозволено да се лажат кафирите. На пример правење филмови за агностицизам (изгледа атеизам сега не е доволно кул за кафирите).

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.089
Поени од реакции
1.257
Во нивните свети книги пишува дека е дозволено да се лажат кафирите. На пример правење филмови за агностицизам (изгледа атеизам сега не е доволно кул за кафирите).
Друже, ме интересира ти основно или средно имаш завршено ? Или си прескокнал некој чекор па си тргнал директно со докторат за светски заговори ? Теориите ти се на ниво на евтини Јутјуб документарци, а провокациите ти се како влажна хартија. Ајде, прво провери што точно пишува во тие свети книги што ги цитираш, па после дојди да се правиш експерт. До тогаш, батали ја оваа тема, не ти оди.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.802
Поени од реакции
35.753
Ајде, прво провери што точно пишува во тие свети книги што ги цитираш, па после дојди да се правиш експерт.
„Експерт“ никаде не се декларирав, но сеедно јaс не зборувам за непроверени работи... За разлика од тебе.
Инаку не цитирав, туку објаснував. Буквално пишува дека кафирите може да се лажат и дека лажењето не е грев во очите на Севишниот. Сега иди и прашај го оџата за духовен совет, ќе ти објасни он.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.089
Поени од реакции
1.257
„Експерт“ никаде не се декларирав, но сеедно јaс не зборувам за непроверени работи... За разлика од тебе.
Инаку не цитирав, туку објаснував. Буквално пишува дека кафирите може да се лажат и дека лажењето не е грев во очите на Севишниот. Сега иди и прашај го оџата за духовен совет, ќе ти објасни он.
Оџите и Поповите тебе ти ги оставам. Оти за мене тие имаат капацитет само за овци.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.802
Поени од реакции
35.753
Вие од НВО-ата сте свештениците на новово време, проповедате нов светски поредок. Единствена разлика е што ваши богови се вашите живи господари.

Kajgana Shop

На врв Bottom