Криминалци и криминални групи во МК

Член од
23 август 2010
Мислења
39.556
Поени од реакции
114.853
Гледаше вчера некој ИРЛ? За измамиве со брзи кредити? Фасцинантно ми е како на почетокот на емисијата тој што се појави како “таен извор“ на крај испадна дека е мозокот на операцијата. :pos: Со кој памет и тој се нафатил да снима емисија со новинари кои истражуваат криминали, абе бог да чува и да брани е државава. :D

Член од
14 октомври 2021
Мислења
36
Поени од реакции
37
Гледаше вчера некој ИРЛ? За измамиве со брзи кредити? Фасцинантно ми е како на почетокот на емисијата тој што се појави како “таен извор“ на крај испадна дека е мозокот на операцијата. :pos: Со кој памет и тој се нафатил да снима емисија со новинари кои истражуваат криминали, абе бог да чува и да брани е државава. :D
А тоа што типот со качетот вика дека лица во МВР давале инфо кој има кредит?
Сега го слушам баш.

Член од
10 мај 2022
Мислења
835
Поени од реакции
2.512
:(

Член од
23 август 2010
Мислења
39.556
Поени од реакции
114.853
А тоа што типот со качетот вика дека лица во МВР давале инфо кој има кредит?
Сега го слушам баш.
Не кој има кредит, него информации за лични податоци, патни исправи и слично.

Член од
5 декември 2024
Мислења
102
Поени од реакции
182
МВР внатрешно треба една голема чистка да се направи.Големо дувло е за бизнис зделки а па кога ќе се види скандалот со пасоши,па со криминалниве групи имало соработка па до издавање на лични податоци.
Од секаде цури и е пробушена оваа важна критична институција во државава наша

Член од
23 август 2010
Мислења
39.556
Поени од реакции
114.853
МВР внатрешно треба една голема чистка да се направи.Големо дувло е за бизнис зделки а па кога ќе се види скандалот со пасоши,па со криминалниве групи имало соработка па до издавање на лични податоци.
Од секаде цури и е пробушена оваа важна критична институција во државава наша
Види, превари имало, има и ќе има, не само во МВР него општо сегде, ама ова со личните податоци и документи е крајно сериозно и застрашувачки. Да не знаеш утре дали некој со твој матичен земал 1828181 кредити и практично те заглавил за век и векова само затоа што некој од МВР решил да си калапи кеш со продавање податоци на криминалци. Мора да ја зголемат кривичната одговорност за вакви работи, нека репнат некои драконски казни за да не ни помисли некој во иднина да прави такви работи.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.697
Поени од реакции
66.810
Види, превари имало, има и ќе има, не само во МВР него општо сегде, ама ова со личните податоци и документи е крајно сериозно и застрашувачки. Да не знаеш утре дали некој со твој матичен земал 1828181 кредити и практично те заглавил за век и векова само затоа што некој од МВР решил да си калапи кеш со продавање податоци на криминалци. Мора да ја зголемат кривичната одговорност за вакви работи, нека репнат некои драконски казни за да не ни помисли некој во иднина да прави такви работи.
Мене ми е фасцинантно како не ги гонат кривично овие од фирмите што нудат брзи кредити? Слеп ли си дека ликот што е пред тебе, не е истиот од личната карта?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.556
Поени од реакции
114.853
Мене ми е фасцинантно како не ги гонат кривично овие од фирмите што нудат брзи кредити? Слеп ли си дека ликот што е пред тебе, не е истиот од личната карта?
Тој е за жал... Гледаш што правеле, доаѓаат до одредена лична карта, ја менуваат само сликата, останатите податоци си се исти и автоматски имаш "валиден" документ. Така ја одрале таа жената вчера што ја дадоа во емисијата, дознала за сево ова кога и стигнало извршно решение од извршител за задршки на 1/3 од плата.

Член од
7 јуни 2014
Мислења
1.120
Поени од реакции
1.275
јас како превенција од вакви глупости имам активирано АСИС 12 за 600 ден. год. те известува дали некој-а посединец или институција има побарано извештај за тебе, те известува за достасани обврски, за тоа дали некој можеби те ставил жирант...
за што се работи повеќе тука ➡ линк

Член од
5 декември 2024
Мислења
102
Поени од реакции
182
јас како превенција од вакви глупости имам активирано АСИС 12 за 600 ден. год. те известува дали некој-а посединец или институција има побарано извештај за тебе, те известува за достасани обврски, за тоа дали некој можеби те ставил жирант...
за што се работи повеќе тука ➡ линк
убава работа

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.993
Поени од реакции
74.126
Овој криминалецов од ИРЛ по некоја случајност го познавам одамна... И овој грев ли стигна да измамува некого... :icon_lol: :icon_lol:
И јас се запрепастив. Дпмновски пиун од минатата гарнитура, поттрчко на мафијаши од клапата на екс шестата управа. Го ставија воџа на Центар бојс кога дпмне ги избрка ЦПБ од трибина во тие години :D
Еден куп од тие што дружеа со него станаа џандари или ЕБР, така да ништо чудно да се во мрежава поврзани.

Член од
10 мај 2022
Мислења
835
Поени од реакции
2.512
И јас се запрепастив. Дпмновски пиун од минатата гарнитура, поттрчко на мафијаши од клапата на екс шестата управа. Го ставија воџа на Центар бојс кога дпмне ги избрка ЦПБ од трибина во тие години :D
Еден куп од тие што дружеа со него станаа џандари или ЕБР, така да ништо чудно да се во мрежава поврзани.
И на запад има идено, се знам лично со него.

Kajgana Shop

На врв Bottom