Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И ти си на платен список кај ЖикаОстајте за тие непогодените што јадат гомна на фб за ростерот (на тие таквите луѓе тоа им е работа и да беше талески земен ќе коментираа "зошто уште Талески", "вечити талент", "каде со него"). Јас мислам дека ростерот е топ и ми се свиѓа што голем дел од играчите разбираат што бара Лазаров. Една замерка имам само требаше Цветан К. место Џонов, ем е природно крило ем е некако посталожен секогаш. И длабоко се надевам дека Галевски ќе добие шанса пред Кизиќ. Прогноза: втора фаза одиме со 4 бода (малце оптимистично ама така треба). Напред Македонија!
Баш напротив, како навивач на Вардар не ме интересира ни Алкалоид, ни Жика, ниту имам корист да бранам некого, само кажувам реално. Ај да беше Талески десен бек па да кажеме не било во ред што не го земале, ама вака реално Тале може да игра лево и централно, таму веќе имаме 3 играчи многу подобри од него Кузмановски, Митев и Атанасијевиќ. Ѓорѓиев ми е малце изгубен тука ама во секој случај за својата возраст има повеќе муда од Тале. И јас сакам многу да успее Тале ама реално ми изгледа дека дечкото се фокусира на многу други работи а најмалце на ракомет. Реално дечкото нема ни малце напреднато од прв пат кога се појави ни физички ни играчки (1-2 сезони во Вардар само беше топ). Друга ствар не знам дали е до него или до менаџер ама го убија погрешни одлуки и погрешни трансфери, толку е очигледно е дечкото има желба да игра во странство секогаш користел прилика да побегне од Македонија и секогаш тонел во странска екипа...И ти си на платен список кај Жика
Кога веќе се "жртвува" Томовски, се надевам дека Галевски ќе добие шанса пред Кизиќ, можеби Кизиќ е поиускусен, но реално Галевски далеку поталентиран од двата е.Останатото е горе долу очекувано. Претпоставувам 4цата што ќе отпаднат или останат на трибини ќе бидат:
- Младеновиќ
- голман (веројатно Галевски)
- десно крило (веројатно Петковски)
- пикер (веројатно Стојковиќ, евентуално Н. Маркоски)
Без разлика редно беше да добие некој друг шанса пред Тале, во случајов Павле.Талески си ја затвори вратата со коментарите во подкастот кај Томас и Жарко, што навистина не е океј, но е за очекување земајќи ја во предвид големината на егото на Кире. Од друга страна, Талески треба да е малце "попаметен" и подобро да ги оценува ситуациите во кои треба нешто да каже или не. I'm all about free speech ама за жал во животот работите не се секогаш толку едноставни.![]()